reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

padam na twarz, nic tylko chce mmi się spac ,jak sie oparłam o krzesło to normalnie prawie mi się chrapnęło :-) - a bo nie wiecie jeszcze ale mąż mój mói ze jak chrapie, sapie i różne dźwięki wydaje tak od 2 miesiecy ;-)

reklama
hyhyhyhy a ja sapie i jęczę masakrycznie jak się z boku na bok przewracam. Mój mąż mówi, z e jęczę jak bym musiała się przewrócić za karę :-D.
Mi jest już ciężko, a co będzie za 3 miesiące nie wyobrażam sobie tego.

Ostatnia edycja:
ja też sobie nie wyobrażam, nie dosć że rosnę w oczach to nie wiem ile jeszcze urosnę. A wczraj jak tak przechodziąłm koło lustra zobaczyłam moją wielką dupę i nie poznałam siebie :szok:, zaczęłam się oglądac tak dokładnie i szok, jestem wielka jak wieloryb a jeszcze 17 tygodni przed mną, 20 kg jak nic złapie.

a tak z innej beczki jaką sałetke na sylwestra zrobić, bo robię już krokiety (tzn. mąż smaży naleśniki , ja robie i zawijam farsz, a maż obsmaża w byłce hihihih dał sie wyrolować w najgorszą robotę :-D), no i robię taką sałatke sledziową z buraczkami i piekę boczus rolowany i jakaś sałtke chciałam jeszcze ale nie wiem jaka ?????

Dzień dobry!
Wieści od Dagne a właściwie od....

Mam na imię Kalinka. Urodziłam się dziś o 4.30. Ważę 3750 g
i mierzę 57 cm.
Kalaniunia.jpg

Ostatnia edycja:
dziurka :cześć kochana a kto to urodził ??? bo jakoś sie zgubiłam :-)
Czy to Dagne? nie wiem
Ale dziewczynka śliczna także gratulacje !!!!

Ostatnia edycja:
a no bo tak w myslach obleciałam po nickach i tak mi wyszło :-) ale jest nas tyle że mozna się zgubić,
Przekaż od nas gratulacje dla Dagne :tak:

fasolka: a robiłaś juz tą sałatkę ?? bo tak się waham między tą co podałaś a taką z kuskusem i nie wiem która lepsza ?

reklama
No to gratulacje dla Dagne, piękna kudłata panienka :-)A
swoją drogą to ja już się pogubiłam, a to nie Sil rodziła ostatnio? Dagne nie było czasem wczoraj na forum?
edit: pomyliłam Dagne z Donią
biggrin.gif

Lamiav robiłam zjedli tylko się uszy trzęsły.
A jeszcze inna sałatkę która robi u mnie furrorę, to piersi kurczaka (3 połówki) smażę z solą pieprzem trochę curry, i czerwonej papryki, mocno podsmażam. Do miski kroję zielonego ogórka, rzodkiewkę jak mam, kilka konserwowych ogórków, mała puszka kukurydzy i czasem czerwona papryka. Do tego gotuje 1/2 paczki makaronu świderki all dente (najczęściej pełnoziarnista lubella). Dodaje łyżkę majonezu i łyżke jogurtu naturalnego na majonez wciskam 3-4 ząbki czosnku. Wszystko razem mieszam, a na koniec wsypuje kurczaka jak jest jeszcze ciepły, ale nie gorący i znów mieszam całość. Niebo w gebie

Ostatnia edycja:
Do góry