reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dzieki kobiety za słowa wsparcia, już sie lepiej czuję i staram sie nie przezywac tak bardzo ale sie nie da

fifka: a ile dałaś za swoja wyprawkę, bo tak sobie przegladam i chce wyliczyć u jakiego sprzedawcy sie opłaca, a nie mam porównania ile to wszystko może kosztować

magdalena: o kurdę powazna sprawa z tymi skurczami, że byś sie na wigilię nie rozpakowała , ale byście mieli prezent pod choinkę :-)

A u nas zaraz opłatek w pracy, na szczęście bardzo ekspresowy ;-)
A jutro się okazało ze możemy pracować to 10tej, więc na jutro mam zamiar sprzątać cały dom, moja kolej na mycie klatki, piec sernik i nie wiem co jeszcze

reklama
Fifka :* ja to się nie dziwię że wy macie deficyt w budżecie, normalnie grudzień styczeń ciężkie a tu u was jeszcze takie wydatki.

Do mnie wczoraj dzwoniła kuzynka męża która w anglii mieszka. Ma nam zrobić paczkę i tylko sobie ją musimy opłacić co będzie kosztować koło 100- 150 zł. Da nam leżaczek z fishera :tak: jakieś karuzele i inne cuda, troszkę ciuszków bo ogólnie tych malutkich się pozbyła ale coś tam ma, i co tam znajdzie ciekawego i żeby się zmieścić w wadze tego. W styczniu nam to przyśle :-) i będę wiedziała czego nie szukać już. A w lipcu jak będzie jechać samochodem na urlop to powiedziała że jakieś większe rzeczy też nam przywiezie po synku który ma teraz 2,5 roczku i jak będziemy chcieli to powiemy co i nam kupi tam ciuszków też bo tam taniocha i dobrej jakości są.

No i nie będę robiła tego królewicza dziś tylko na sylwestra bo teściowa wczoraj nie wiem kiedy ale chyba nocą wyprodukowała dwa placki dziś będzie przekładać, ja jutro robię z ananasem, ona serniki i doszłam do wniosku że za dużo by było.

neciuszka; ja robię tylko ciasteczka takie korzenne, sernik s gruszkami, i pijaka - pierwszy raz, wczoraj juz biszkopta i placa z maku upiekłam i zrobiłam budyń, dzisiaj go musze utrzeć z masłem przełozyć i zrobić polewę i będę miała gotowe, mam nadzieje ze wyjdzie mi dobry :tak:
Fajnie ze dostaniecie taka paczuszkę, ja sie tak ciesze z tych wczorajszych rzeczy ze szok.
A rozstawiliśmy huśtawkę i ta ksie przyglądamy ,a ja nie wierzę ze nie długo moje bobo będzie tam siedziało :-)

Lamiav na to co przyszło poszło 400zł.. ogółem gość ma bardzo tanie rzeczy, np przewijak kosztował 30zł a w sklepie identyczny kosztuje 70! :szok: Za przesyłkę płacisz 15zł i nie ważne ile zamówisz... Gratis śliniak dodał :-D

Zafasolkuję ja kupowałam 10 tetrowych (jako ścierki przy dziecku) i 5 flanelowych (jako kocyk, okrycie itp - są boskie! Miękkie i bardzo przyjemne w dotyku) i dwie pielucho ceratki - z jednej strony ceratka z drugiej mięciutka flanelowa pieluszka. (np, w razie bycia poza domem podłożyć podczas przewijania pod koła pupę. Albo do wózka... dużo możliwości)

My też tylko na siebie musimy liczyć... nie mamy skad za bardzo dostać... :zawstydzona/y:

Netka ale to wszytko jest potrzebne... :zawstydzona/y: I tak nie mamy jeszcze wielu rzeczy.... np. Karuzeli do łóżeczka, podgrzewacza do butelek... wanienki, pościeli do wózka (chyba ze użyje kocyka i jakiejś poduszki - której też nie mam, tylko jedna w łóżeczku)... kosmetyki, pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżające, krem do pupy i na sutki. oj... i jeszcze by się znalazło... Myślałąm ze to wszytko zamawiając tą paczkę, ale poprzypominałam sobie jeszcze... :zawstydzona/y:

dzięki fifcia już sobie zapisałam. czekam do USG 3D w styczniu i zaczynam już zakupy z prawdziwego zdarzenia :-)
ja się powoli zbieram, jeszcze dzisiaj wieczorem lub jutro wieczorem do was zajrzę, to narazie życzeń nie składam
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie miałam prosić o namiary na tego sprzedającego :)

Fasolka no do nas nikt się nie proponował, aż tu nagle ona dzwoni wczoraj o tym tamtym i mówi że część ma jeszcze nie wydała bo tam fisher to taniocha jest, tu opłacimy sobie dostawę co tam będzie miała żeby dać.

Fifka ja się domyślam że to nie wszystko. A jesteś na gg? bo ja sprawę mam :)

Do góry