reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No wlasnie nie mam przeczuc. wszyscy mi mowia dziewczynka. Ja zawsze chcialam chlopaka, ale juz sie przyzwyczailam do mysli o kobietce. Chociaz i tak mowie zawsze "mlody".. Takze na dwoje babka wrozyla..

reklama
Czesc dziewczyny:-)
Mineralna, trzymaj sie kochana a jak cos to od razu dzwon po kogo trzeba.
Och, jak wspaniale, ze jest wreszcie weekend :-)ja ostatnio jakos tak dobrze się czuje, wszystkie dolegliwosci jedzeniowo-zoładkowe mnie zostawiły, mam nawet chec chodzic do pracy. Dzisiaj nawet powiedziałam w pracy, ze jestem w ciąży juz tak to długo trzymałam w tajemnicy, ze dzisiaj juz nie wytrzmałam, myslicie, ze za wczesnie? i mam jeszcze jeden "objaw" ciągle mam rumience na policzkach :-p nie wiem o co chodzi, nigdy ich nie miałam a teraz chodze taka rumiana, ze szok, mialyscie podobnie?

Nala wcale nie za wcześnie! Nawet powiedziałabym że za późno. Pracodawca musi wiedzieć o ciąży bo ty masz teraz pewne przywileje (bez twojej zgody nie możesz jeździć w delegacje, nie możesz pracować w nocy, robić nadgodzin... wykonywać ciężkiej pracy itp) Poza tym szef ma teraz czas żeby pomyśleć o ewentualnym zastępstwie w razie twojego zwolnienia (nie wiesz jak będziesz dalej przechodzić ciąże...) albo po prostu w okresie macierzyńskiego :tak:

A policzki to faktycznie objaw ciaży ;-) Bo ilość krwi zwiększyła ci się w organizmie.

reklama
Fifka no tak myslalałam, ze to dzidzius ma z tym cos wspolnego, bo nigdy tak nie miałam, wiadomo, jak sie przebiegłam pare razy na bierzni to tak ale teraz to jakas masakra, siedze w pokoju nic nie robie, odpoczywam, mąż mówi, ze zimno, a ja cała czerwona i krzycze, ze tu gorąco :-pchyba w ciąży zaoszczędze na ciepłych swetrach :-)

Do góry