reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

trzymam za slowo magdalenko ;-)
a kto mi napisze smska z wiadomoscia od lamiav co nosi pod serduszkiem ?? bo ja dopiero po wigili służbowej bede...
Ael napiszesz mi smska ?? prosze ;-) z wiadomoscia co u lamiav ;-)
juz ubrana umalowana ide sie powoli zbierac na poczte ;-) buziaki :*

reklama
Ael: Ból znikł wstałam poszłam po wode i jakoś znikł ;/

Normalne kochanie. Jeśli dziś będzie akcja, to skurcze powrócą, jeśli nie, no to były tylko przepowiadające, ale oznacza to, że psychicznie już nastawiaj się, że w ciągu kilku dni wylądujesz na porodówce :-)
Oczywiście dawaj mi znać smsem, zadzwoń cokolwiek :-)
trzymam za slowo magdalenko ;-)
a kto mi napisze smska z wiadomoscia od lamiav co nosi pod serduszkiem ?? bo ja dopiero po wigili służbowej bede...
Ael napiszesz mi smska ?? prosze ;-) z wiadomoscia co u lamiav ;-)

Dam znać jak mi Lamia smsa napisze ;-)

Ael, nie strasz Mineralnej, bo po mnie widać, że niekoniecznie. Ja przez noc z piątku na sobotę przełaziłam, bo bolało, potem cała sobota, noc i w niedzielę się zrobiły regularne i co? Prawie dwa tygodnie po i nic :p Mój się śmieje, że szpital mnie wystraszył.
A jak teść się sprawuje?

Ael, nie strasz Mineralnej, bo po mnie widać, że niekoniecznie. Ja przez noc z piątku na sobotę przełaziłam, bo bolało, potem cała sobota, noc i w niedzielę się zrobiły regularne i co? Prawie dwa tygodnie po i nic :p Mój się śmieje, że szpital mnie wystraszył.
A jak teść się sprawuje?

Sil to indywidualna sprawa każdej ciężarówki, tylko piszę jak jest najczęściej. Dlatego nie chcę by już jechała do szpitala, tam się zatrzymała akcja ale ją zatrzymają, a to sensu nie ma. Szpital w pewien sposób działa na ciężarne więc lepiej tam trafić najpóźniej jak się da. A już najlepiej jak odejdą wody.

U was też tak wieje, że drzewa ugina bardzo? Jeszcze widzę pada. Było takie ładne słoneczko, to myślałam, że pójdę na spacer a potem się sknociło.
Może dlatego młody zasnął bez mojej pomocy i smoczka :szok:

A teść? Sil powiem Ci, że grzeczny jest jak nigdy. Dogadujemy się fajnie, zmądrzał, a jak wydziwia, to robi to tylko w swoim towarzystwie bo wie, że my z dzieckiem dużo roboty mamy. Poza tym jak nigdy to tak nam z wielką chęcią pomaga, daje pieniądze od tak, ale Paweł mówi jak coś, że to na małego, przez co mogliśmy kupować pampersy i inne rzeczy jak Paweł nie pracował. We wnuku zakochany, z resztą mówi, że mały to podobny do Pawła.
Także jestem pozytywnie zaskoczona.

Jak najdłuzej w domu, to podstawa :) bo w domu inaczej się czeka, szpitale to koszmar, jaki by miły nie był personel.
Dobrze, że z teściem się tak poukładało, jednak dzieciaczki zmieniają podejsćie :)

Wiesz powiem Ci, ja miałam fantastyczny personel, a już w ogóle ekstra było jak byłam kompletnie sama na bloku porodowym, bajka wręcz :-D
Ja już nawet nie martwiłam się, że akcja może się zatrzymać ale raczej myślałam, że praktycznie godziny dzielą mnie od mojego dziabąga i tam myśl mnie trzymała w kupie jakoś.

Halo halo..
Co tam nowego? Widze ze u mineralnej goraco:D dobrze, dobrze, niech sie dzieje..

Ja chcialam zdjecie don victorio!! Piekny kawaler. Wypisz wymaluj dla mojej ewki;)
jutro o 13 mam usg 4d i moze sie dowiem czy ewa czy filip/olivier:D

reklama
Ael piękny ten nasz forumowy Wiktorek, stópka boska, buziaki od cioci :)
Mineralna dawaj znac jak się sytuacja rozwija, bądź z nami w kontakcie. A chciałabyś dziś urodzić?

A ja jestem nienormalna, zuważyłam, że mi się gaz ulatnia, nie wiem jak to zrobiłam ale śmierdzi więc pootwierałam okna i siedzę zmarznięta. A Brukselce leje i pogoda pod psem, buuu
Jadę do IKEA jak mężulek wróci, kupimy wanienkę Amelce :)

Sil a Ty jak się masz? Czy ta końcówka ciązy to rzeczywiście taki koszmar?
Ja się nie mogę doczekać poniedziałku bo przywiozą nam łóżko, od spania na materacu wszedł mi jakiś nerwoból w biodro :angry:

Do góry