reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ma-ga: no wiem ze z mamą to inaczej, dlatego az tak się nie przejmuję, bo jak sie lekko pokłócimy to przecież na chwilkę, bo jak tu się z mamą gniewać:-)
Oj na początku to ja nie wiem czy ja się nie będę bała dzidziusia brać na ręce więc napewno doświadczona mama da wskazówki

Spróbuj samych ziemniaków ugotowanych z odrobiną śmietany. Jeśli nie to papka z bananów albo shake domowy bananowy. Albo jak już naprawdę nie będziesz mogła to zrób sobie kisiel i zajadaj z sucharkami :-)
własnie mam zamiar zrobić sobie mus bananowy na obiad i suchary do tego i zobacze może przejdzie

własnie mam zamiar zrobić sobie mus bananowy na obiad i suchary do tego i zobacze może przejdzie

Banan jak i ziemniaki zawierają w sobie wit b6, która skutecznie zmniejsza mdłości, więc to można spokojnie jeść w większej ilości. No i coś suchego, suchy chleb, płatki, suchary, zapychają żołądek i dają uczucie sytości przez co żołądek też się nie buntuje. A jak by już się zebrało na wymioty to przynajmniej zjedzona piętka daje tyle, że nie rzygasz śliną, kwasem i żółcią.

bojciu już przez to jgadanie o jedzeniu zaczyna mi w brzuchu burczeć :)), a tu jeszcze 30 minut w pracy, na działeczke po buraczki , nie wiem czy wytrzymam.

ZafasolkujęL: ja jak mnie mdliło to nie mogłam nic robić, ale dla relaksu grałam w to, tylko palcem klikasz i zero wysiłku a mnie odprężało ,moze i na ciebie zadziała :)
Billards - Zagraj w darmowe gry online na Gry.pl

Ael ja właśnie przepisuję sobie Twoją listę wyprawkową bo niestety nie mam drukarki a chce już wykreślić sobie to co mam i wiedzieć za czym konkretnie mam jeszcze patrzyć :-)
A powiedz mi jeszcze czy ta pościel do wózka jest naprawdę potrzebna??? bo na podusi i tak maleństwo raczej nie może leżeć a będę miała śpiworek w komplecie z wózkiem...

brzmi to jak jakiś koszmar

Nie, może tak brzmi, ale gdy wymiotujesz jest Ci wszystko jedno i chcesz żeby to jak najszybciej się skończyło. Potem przychodzi ulga i najlepiej pospać 2-3 godziny.
No ale jak nie jesz to tak właśnie jest z wymiotami, jak leci kwasik to on sam w sobie gorzki i ten smak na języku dodatkowo jeszcze Cię muli i dodatkowo wymiotujesz. Więc lepiej zjeść coś suchego na siłę i mieć coś w żołądku. Uwierz mi, po którymś razie już przestaje Cię to obchodzić.

Ael ja właśnie przepisuję sobie Twoją listę wyprawkową bo niestety nie mam drukarki a chce już wykreślić sobie to co mam i wiedzieć za czym konkretnie mam jeszcze patrzyć :-)

A proszę bardzo, cieszę się że może którejś się przydać :-)

reklama
Do góry