reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Opowiem Wam moje dzisiejsze story - wizyta u ginka na nfz w celu wykonania darmowej cytologii:

ja wróciłm z darmowej cytologii na nfz, ginekolog w z wielką łaską mnie obsłużył masakra
zapytal po co przyszlam to powiedzilaam ze zrobic cyto i sie poradzic - zapytalam czy moglby looknac na moje wyniki i zdjecia z usg (chcilam znac tez zdanie innego gonka) tp powiedzial ze nie moze, ze po pierwsze on nie ma na to czasu (oczywiscie trawalo by to moze1-2 minuty, tym bardziej ze nikt juz poza mna nie czekal na ziyte) i ze niech oglada to lekarz ktory mi robil to usg wiec juz na wejsciu lipa.

zapytal co mi dolega to mowie ze mam podejrzenie o PCO ale skoro nie chce zobczyc wynikow i zdj usg - oczywiscie on na ten temat wypowiadac sie bedzie
powiedzialam ze mialam nadzerke i zapalenie przydatkow jakies 4 lata temu

obmacal mi cycki i pobral cyto - pow ze wynik za 2 tygodnie. oczywiscie nic nie powie czy ok, co z nadzerka i w ogole, sama musialam wszystko od niego wyciagac

nie chcialam zeby mnie tak splawil i pytam czy mam nadzerke pow ze nie (chocicaz moj obecny gin mowi ze mam niedoleczona - i szlag mnie trafia bo skad mam wiedziec kto ma racje :/ )

pytam czy mam tylzgiecie (tak mi moj poprzedni ginek na kazdej wizycie mowil od 5 lat), a on do mnie ze kto mi tak powiedzial ze nie prawda, to juz mi szczena opadla. I mowi a zreszta jakie to ma znaczenie, to tak samo jak nos wykrzywiony w prawo czy w lewo to nie wazne bo spelnia swoja funkcje

A ja mowie ze ma znaczenie bo z tylozgieciem trudniej zajsc w ciaze, a on ze nie podziela tej opini i ze to nie prawda, ehhhh co za gbur

na koniec pytam jaki jest prawidlowy stosunek lf do fsh a on ze to sprawa lekarska i tyle sie dowiedziałam normalnie masakra

jak przyszlam to jakies obrzydzenie mnie wzielo ze musialam sie wymyc :D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wyniki, jednak w tej Diagnostyce fajnie bo przez net mozna zlookac:

Żelazo 69,0 µg/dl 37,0 - 145,0
Prolaktyna 10,1 ng/ml 4,8 - 23,3
DHEA-SO4 182 µg/dl 35 - 430

To teraz czekam na wynik najważniesjszego hormonu - androstendionu, ale wynik dopiero za 10 dni

dotka ladny palant, przeciez wszedzie gadaja ze tylozgiecie utrudnia zajscie, i tak poza tym to jakis nieprzyjemny koles:szok:

niekoniecznie musi utrudniać, wydaje mi się, że akurat tutaj ten lekarz miał rację, mam bardzo dużo znajomych i przypadków w rodzinie, gdzie dziewczyny miały tyłozgięcie i bez problemu zachodziły w ciążę

reklama
Do góry