reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
zafasolkuje: a patrz u mnie sie własnie zdziwiłam bo ja zawsze przed okresem miałm bóle głowy, a w tym cyklu nic moze mnie ciaza z tego wyleczy :))
a jakie leki brałaś na migrenę?? bo ja nimesil i na migrene mi pomagał i na bole menstruacyjne- właściwie dzieki niemu funkcjonowałam. Ale jakies 5 miesięcy temu lekarz mowił ze jak staram sie o dziecko to zeby tego nie brać , i ogólnie okazało sie ze przydłuższym stosowaniu uszkadza bardzo wątrobę, ale tylko to mi pomagało.

chyba nie mogę pić kawy bo mnie tak mdli ze szok

Zafasolkuję w początkowej ciąży oprócz nospy nie bardzo możesz cokolwiek brać... A broń boże coś na ibuprofenie... Ewentualnie na paracetamolu (np. apap i to JEDEN) Ale nie wiem, bo to początek ciąży... i możesz zaszkodzić...
No to wycierpię, najwyżej się zwolnię i pójdę do domu zlec na kanapie
zafasolkuje: a patrz u mnie sie własnie zdziwiłam bo ja zawsze przed okresem miałm bóle głowy, a w tym cyklu nic moze mnie ciaza z tego wyleczy :))
a jakie leki brałaś na migrenę?? bo ja nimesil i na migrene mi pomagał i na bole menstruacyjne- właściwie dzieki niemu funkcjonowałam. Ale jakies 5 miesięcy temu lekarz mowił ze jak staram sie o dziecko to zeby tego nie brać , i ogólnie okazało sie ze przydłuższym stosowaniu uszkadza bardzo wątrobę, ale tylko to mi pomagało.

chyba nie mogę pić kawy bo mnie tak mdli ze szok
Ja mam migreny z autrami i cudami niewidami, i niestety ale brałam ketonal, ewentualnie jak zareagowałam wystarczająco szybko to 2 nurofeny forte pomagały.
W którym Ty jesteś tygodniu, ze cie już mdli?

Ostatnia edycja:
Dagne- kochana, jak humorek? Chciałabym napisać, że dobrze, ale tak nie jest…. :-(Czuję się okropnie, przytoczona, rozżalona, zawiedziona….:-( Czuję się okropnie, bo… Wam zazdroszczę...:zawstydzona/y: wiem, że to wredne, i nieładnie… staram się myśleć pozytywnie, że niby to wszystko może trwać, ale boję się, że ze mną jest coś nie tak :hmm: po 4 m-cach już powinno coś wyjść a tu nic:-( ja nie mam siły by trwać cały rok w oczekiwaniu :no2: jeszcze po @, kiedy są szanse, że może coś się udać jakoś mam więcej nadziei, a tuż przed @ wszystkie dobre myśli mnie opuszczają :-( eeeehhhh...:hmm:
Chyba powinnam dać sobie spokój z BB, nie mam prawa nikomu radości z dzidzi zabierać, a przyglądać się temu wszystkiemu- jakoś przykro :-:)hmm:

Sweet, najlepszego z okazji rocznicy ślubu :)

Magda, wszystkiego najlepszego na urodzinki i na każdy dzień roku :)

Lamia, mnie zawsze bada na fotelu i szczerze mówiąc lepiej się z tym czuję, bo sprawdza PH przy tym, patrzy czy szyjka się nie otwiera itd. I przy okazji wykrył grzybka, bo nie piekło, ani nic, a infekcja była. Więc Fifka, ja bym się nie wzbraniała. A co do karty ciąży, ja miałam założoną w 8 tygodniu, czyli po jakichś pięciu wizytach w moim przypadku ;) A Usg dowcipne do 12 tygodnia.

Sleepy, może warto powtórzyć test? Bo nie zawsze wychodzi, szczególnie, jak się ma mało czuły

Truskawcia, zazdrość ile wlezie, przecież źle nam nie życzysz

Truskawcia: Przestań! Nie można się załamywać... Może sobie odpuście starania... Wtedy chyba najdzybciej wychodzi... A 4 miesiące to przecież jeszcze nie tak dużo.. Każdej z nas się uda i koniec kropka. Nie ma innej opcji...

Truskawciu tule cię mocno!!! Wiem co czujesz... ja tu na forum jestem już od dawna i też smutno mi było ja co raz któraś cieszyła się nowa fasolką.... a ja zobacz... 11 miesięcy starań.... każdego dopadają żale i smutki... Kochana a ty chyba musisz wyluzować troszkę... zająć się czymś i przestać tyle myśleć... bo to wcale dobrze nie wpływa na ciebie ani na twoją płodność... a i nie daj może z małżem zaczniesz się kłócić, bo po takich staraniach seks zaczyna być mechaniczny i często partnerzy się oddalają...

Uszy do góry, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Jak zajdziesz to zobaczysz ze będziesz się śmiać ze swoich teraźniejszych rozterek! 4 miesiące to jeszcze mało!!

Sil owszem Ph, drożdzaki... sprawdzała mi również te plamienia. Ale nie ku*wa ciskanie macicy!! Bo kurde chciał zobaczyć czy macica się powiększyła... Ja do tego inaczej podchodzę bo już raz poroniłam. Od tego jest Usg a nie ciskanie...

Ostatnia edycja:
6 tydzien

truskawcie: dziwczyny dobrze piszą usy do góry, wiem ze to banalne gadki, ale staraj sie nie dołować a my cie tu wesprzemy ile będzie trzeba

sil: to mnie rozczarowałaś ,myslałm ze beda pewne względy ze względu na ciaze i nie bedzie mi juz tam zagladał

A byłyście u gina ze swoimi mężami/partnerami ??? Bo moj chcę iść i nie wiem na którą wizyte go zabrać - chcuał juz na pierwsze jbyc

Ostatnia edycja:
Chyba powinnam dać sobie spokój z BB, nie mam prawa nikomu radości z dzidzi zabierać, a przyglądać się temu wszystkiemu- jakoś przykro :-:)hmm:
Kochana chyba musisz troszkę wyluzować. Ja ci powiem, ze w lipcu się nakręciłam strasznie i nic z tego nie wyszło, a miałam identyczne objawy jak w sierpniu. Może organizm nie przyjął zarodka bo za bardzo się spinałam? Nie mam pojęcia teraz olałam cykl uznałam za stracony, a kolejnym testującym zazdrościłam jak małe dzieci zazdroszczą lizaka. A tu masz babo placek jest we mnie malutkie coś. I u Ciebie tak bedzie tylko wy-lu-zuj :-) <przytulasekdlaCiebie> i fluidki ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Witajcie kobitki :)

Śnił mi się dziś poród hehe nie moge sie doczekac :)

A tak pozatym mój mi sie chce oświadczyc bo w zakładce ulubione ma dodane kilka stron z konkretnymi pierścionkami zaręczynowymi :)

Truskawica: Nie załamuj się będzie wszystko dobrze...nie możesz myslec negatywnie to wtedy nie pomaga...ja sie nakręcałam i nic jak odpuściłam to udało się robiłam test ciązowy w dzień @ i nic jedna kreska a okresu brak jak dałam se spokój to za 8 dni były dwie kreski ...

Lamia: mój był na usg jak chodziło o płeć dziecka...mój zabardzo nie ma czasu iśc bo pracuje na stanowisku kierowniczym niedawno ta firma ns giełde weszła i inne sprawy i nie ma jak wziąśc wolnego

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry