reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

zafasolkuje Ty lepiej opowiedz jeszcze jak mąż zareagował i jak mu powiedziałaś :-)
Myślał, że sobie jaja z niego robię :) bo przecież cały czas gadałam, że nic z tego w tym miesiącu i już wyliczałam płodne dni na wrzesień i opracowywałam całą strategię :-)
Ale jak już uwierzył to był nieziemsko zadowolony i dumny z siebie,że jego chłopaki takie twardziele, że tak szybko moja komóreczkę dopadły ;-)
Ale powiem wam, że nie dawałam nam szans. Miałam dni połdne od 10 do 18 sierpnia, a my w tym czasie tylko 13 i 17 zrobiliśmy seks. No, ale udało się, może dla tego, ze się nie spinałam w sobie.

reklama
No to pięknie! Więc jeszcze raz Ci gratuluje!!! Teraz to już tylko dbać o siebie!!! Wybierasz się jeszcze na bete??
Pod koniec tygodnia zrobię jeszcze jeden test ciążowy, jak się potwierdzi to umówię się do lekarza. Choć tamten jest raczej poprawny, bo ja go robiłam przed terminem @ i po 18 więc nie z porannego moczu i wyszedł, więc tego hormonu musi być sporo. Ale wiadomo jak jest na początku - różnie może być.
Narazie jestem przeszczęśliwa :-)
Brzuch mnie cały czas tak ciągnie, i lewy jajnik pobolewa

Ostatnia edycja:
dagne...super brzusio i w ogole piekne zdjecie, fajne na pamiatke dla dzidzi!! fluidki odebralam...i serducho fluidkowe od zafasolkuje...z powody braku owulacji pewnie przydadza mi sie po jakiejs terapii hormonalnej, ale wierze, ze kiedy je wykorzystam !!!

zafasolkuje: ja żałuję ze tak wczesnie poczłam do lekarza, i tak mało co mi powiedział bo bylo za wczesnie, a byłma w 5 tygodniu. teraz dopiero 14 wrzesnia ide

juz sie obrobiłam
wiesz ja mam na 10 dni luteine i w tych 10 dniach muszę się do niego zgłosić taki miałam prikaz jak się zaczęłam starać. Niestety ale przynajmniej początkowo będę musiała być na podtrzymaniu.

reklama
Zafasoluję, powiem ci ż dobrze jest iść na bete i po 48h ją powtórzyć. Masz wtedy taką podstawę że wszystko jest dobrze i się rozwija. Ja robiłam tylko jedną i tego samego dnia byłam u gina i nic nie było widać. Umówiła mnie za dwa tygodnie a ja bety nie zrobiłam i długo się stresowałam czy wszystko jest w porządku. :zawstydzona/y:
I jak masz przypisaną luteinę musisz koniecznie iść do gina bo jej nie wolno od tak sobie teraz przerwać. Ja tak samo miałam z dupkiem.

A mnie mdli od rana...... źle sie czuję i nic mi sie nie chce. Wczoraj wieczorem, też bardzo źle się czułam... nicy drugi trymestr ale jednak ciężko...

Ostatnia edycja:
Do góry