reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ale tematy, prawie jak z tego tvn, no kurczę, mam na końcu języka...
A! Sędzia Anna Maria czy jakoś tak :)

Zafasolkuję, niestety o fasolkach na razie wieści brak.

Kurczę a co z Fifką... nie pisze, czy lepiej, może pojechała na ginekologię.

reklama
Dagne ja nie bede opisywala tu rozwodu moich rodzicow bo to bylo pieklo ;/ a 250 zl dokladnie tyle sad zasadzil dla nas ;/ Moja mama musiala placic 250 zl miesiecznie mieszkajac w stanach !! ehhh uwierz mi wiem co to znaczy :) A jesli chodzi o dlug jaki miala wobec mnie to jakies 50 tys zl ;/ i co zrezkalam sie jak sie pogodzilysmy a teraz musze byc wdzieczna za kazda zlotowke ,,,

mineralna wszystkiego mozna uzyc jelsi tylko masz to czarno na bialym :) A dobry adwokat do wsyztskiego znajdzie paragraf :) Jasno tylko okreslce z adwokatem co chcecie uzyskac :)

Musialabym dokladnie zajrzec do procedury zeby ci powiedziec co i jak najlepeij ujac :) Jesli ci na tym zalezy to moge popatrzec w domku na to :):):)

Ostatnia edycja:
Lamia- a chcieli byście mieć młodego w domu u siebie? :-) może warto (i lepiej dla Was i dziecka)było by gdybyście Wy go wychowywali :-)

Dagne- widzisz jaką masz kochaną córcię :-D więc niech kopie, najwyżej będziesz latać do wc co chwila ;-)

Mineralna- kochana, she ma dużo racji, taki niestety system prawny u nas jest :-( ale z tak dziwną osobą musicie wszystko przez sąd, żeby papierek był, bo później może się to odwrócić przeciwko Wam :-( byle jak najszybciej to poszło :-) będzie dobrze :-)
A Twój mężczyzna niech (prócz prawnika) załatwi sobie jakiegoś fajnego psychologa dziecięcego- jeśli ona dzieci samych nie puszcza do niego, to niech idzie sam do psychologa o jakąś poradę, bo słowa dziecka typu „tato chcę do Ciebie, tato mama się nami nie zajmuje” można w sądzie również wykorzystać :-)

Właśnie, ciekawe jak się Fifcia czuje :-) mam nadzieję, że wszystko ok. :-)

Aaaaa Dziurka, gdzie jesteś????!!!! :-( :-D

hej kobiety ale sie najadłam, mniam mniam :-) dawno nie czułam takiego głodu jak wpadłam do domu.

she: interesuje mnie cos takiego;
był podział majątku, sąd wydał wyrok,(uprawomocniony ) taki że ona ma mojego S. spłacić, w kwocie 60 tys., w trzech ratach w ciągu 4 lta. Termin spłaty pierwszej raty upływa w tym roku, moj juz jej przypominał, że ten termin upływa, ale ona się tym nie przejmuje, wręcz sie smieje ze "po jej trupie". Wiem ze jak jest wyrok sądu to ona nie ma nic do gadania, ale takie teksty dzialaja na nerwy. I moje pytanie:
1.Czy my możemy wnosić sprawę do komornika, po upływie pierwszego terminu czy dopiero jak miną te 4 lata?
2.Tera pracuje na umowę zlecenie i na czarno (tego nie udowodnimy), skąd komornik sciagnie pieniadze?
przeciez jak na tak będzie pracowała, lub podejrzewam ze jak sie wniesie sprawe do komornika to ona sie znowu zwolni.
Czy moze tak byc ze ona tych pieniedzy nie zaplaci ???

truskawcia: moj i ona chodzą na spotkania do psychologa, zobaczymy co te babki powiedzą, to jest naprawde ciezka sytuacja, i nie tak łatwo zabrac dziecko do siebie, trudno to opisac tak piszac,

Fifcia kchana: jak tam się czujesz, ????

mijenka: jesteś, bo nie weim czy wstawiac fotkę, zebys mi fryz dobrała, nie wiem czy wrócić do grzywki czy zostawic tak jak jest, i czy iść z farbowaniem w rudy czy w czekoladę, bo raz chce tak raz tak , co do scięcia to chciałabym ale trochę mi szkoda bo zapuszcam juz od 2008 roku:-)

Ostatnia edycja:
reklama
lamia kochana sprawdze ci wszytsko w domku jak najlepeij to zrobic bo jelsi chodzi o komornikow to dzialaja na 2 sposoby ...skubia do golej nitki z osoby zadluzonej albo sprawa sie wlecze latami gdy sluznik wykazuje "chec" wspoldzialania ! Czyli np moglaby placic co miesiac po 20 zl ;/ sprawdze wam po jakim terminie moglibyscie zlozyc sprawe w sadzie :) I najlpeiej nastraszyc odsetkami wtedy :) Bede w domku to ci npisze na priv :) ok ?

a jelsi chodzi o jej zarobki to z umowy zlecenie rozlicza sie z urzedem skarbowym wiec widac ile w roku ma dochodu :) Jesli umowe ma powtarzalna na zamkniete okresy to tez bedzie to wziete pod uwage ... i nie moze sobie od tak zwalniac sie z pracy bo z tego co pamietam sad popatrzylby jej na 6 miesiecy w stecz na zarobki :) A skoro sama zlozylaby wypowiedzenie ot bylaby machloja ;/

Dobrze truskawica powiedziala ;) Polskie prawo ma pelno luk ;) W zaleznosci od tego co chcemy uzyskac jestesmy w stanie podlozyc odpowiednie przepisy ;) Dziala to w obie strony :) Wywinac tez sie mozna :( I najlepeij miec reprezentanta w sadzie :) Dobry adwokat naprawde czyni cuda :)

Ostatnia edycja:
Do góry