reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Wg mnie, lamia- wcale nie późno :) ja pierwszą wizytę miałam w 8 tygodniu :) i widać było serduszko i nawet je słyszałam. Dużo dziewczyn mi radziło, żeby właśnie zarejestrować się, żeby 8 tyg wypadał, bo jak idziesz wcześniej to tylko widać pęcherzyk i może Cie gin czasem zbyć albo nastraszyć, a tak - mniej nerwów wg mnie :) i tak co miesiąc super wypadają wizyty, bo akurat potem 12tydz, 16, 21 :) i teraz będzie w 26, bo pierw w 25 lecę na glukozę :)

Ojej glukoza ja ide 2 września do gina i mi tez chyba będzie kazał zrobić ja mam cukier w normie bo jak do lekarza normalnego szłam to kazała mi cukier znierzyc w zabiegowym i cisnienie :)

ja mam co 4 tyg do gina chodzić.

Lamia: ja nie słyszałam bicia serca dziecka bo w pierwszym trymestrze podobno jest to niebezpieczne tak mi lekaż powiedział słyszałam dopiero jak w spziatlu wyladowałam z krwawieniem to był 12-13 tydzien

reklama
dagne: no widzisz ija była mwczoraj i to było chyba za wcześnie i takl mnie gin wystraszył, ze zmieniam i ide do innego. Juz nie moge doczekac sie bicia serca:))to musi byc przezycie

Słuchajcie a co mam zrobić wykupic ten lek co mi ten gin wczoraj kazał , przypomnę nazwę FEMIBION NATAL 1 ,czy dalej jeść normalnie kwas foliowy >>>>??? a ite badania to iść porobić: mocz, morfologia,wr i poziom glukozy i grupe krwi??

ja miałam brac kwas foliowy i nic więcej. idz bo i tak bedziesz musiała je zrobić.

potem jak miałam krwawienia brałam luteine, a tak to sam kwas foliowy.

brałas kwas foliowy przed zajściem w ciaze?

Luteina jest na wskazanie lekarza :-) przy problemach z @ i przy krwawieniu w ciąży :-) Ja np. brałam bo nie miałam @ i mi powiedziała,że jeżeli jestem w ciązy to mi ciąże będzie "zabezpieczać" a jeżeli nie jestem w ciązy to po przerwaniu brania wystąpi @..

ael: coś mi sie przypomina ze sie na kompach znasz, a moze wiesz dlaczeg omi myszka lata, juz mnie to denerwuje, kursor myszki swiruje

Ile czasu masz tą myszkę? Może jak ma więcej niż 3 lata po prostu się zużyła. Jakiś miesiąc temu w taki sposób mi padła, po prostu żyła własnym życiem. Kupiłam nową i problem się skończył. Po prostu myszki jak wszelkie urządzenia się po jakimś czasie zużywają.

Dziękuję laseczki :-* jesteście kochane :-) a nie chodzi tu o mojego chłopa, że mnie obwinia, o nie!!! On jest najdalszy od tego, to ja się tak czuję :-( On nie wywiera na mnie presji, nawet ja sama staram się tego nie robić i nie świrować. Niby zdaję sobie sprawę, że to może trwać, ale… właśnie, czym dużej trwa czekanie tym częściej zastanawiam się czy na pewno jest z nami wszystko ok., a z drugiej strony na jakieś szczegółowe badania jest zupełnie za wcześnie. Chcę dać nam czas…. choć to czekanie jest trudne i dopadają mnie takie negatywne myśli. A moje Kochanie po prostu dobrze znam i wiem, że przeżywa każdy mój @ równie mocno jak ja, najchętniej bym mu nawet nie mówiła, że się pojawia, ale to jest nie do ukrycia :-p chciałabym oszczędzić mu tego czekania i smutku. A mimo wszystko to On wciąż i powtarza, że wierzy że Nam się uda… a ja czasem mam wątpliwości i czuję się jak się czuję :-( A wiem, że i tak będzie co ma być… cóż, czas pokaże.

A ja dziś obiadkowo zaszalałam i zrobiłam spaghetti po mojemu :-p a u mnie zrobiło się ciemno jak w nocy i burzę słychać coraz to bliżej :-( ale całkiem przyjemny chłodek przy tym deszczu :-D

Ael- eeeee ja tam nigdy nie byłam dobrym jasnowidzem :-p ale może to jest myśl :-D może do jakieś wróżki powinnam iść ;-) ja się nie spinam (przynajmniej się staram) :-) na pewno nie robię nic na siłę, dlatego wkurza mnie jak nic nie wychodzi :wściekła/y: aaahhh te mdłości :wściekła/y: nie idą, przepadną!!! :wściekła/y:

Dla Ael: „teraz trafimy, uda się!!!” :-D

No ładnie proszę być grzecznym, pamiętaj niech wisi nad Tobą widmo mojej osoby ze skórzanym pasem, a rękę mam straaasznie ciężką :p
Podziel się obiadkiem, bo spaghetti to bym zjadła mmmmm :-)

Ael jak już do nas zajrzałaś to może Ty mi coś więcej napiszesz bo dziewczyny mnie troszku olały :-( jedynie lamia zauważyła co pisze, a głównie chodzi mi o mój post na str 3226. Troszkę się niepokoje...

Kochanie a co Ty się na zapas martwisz? Badania jeszcze nie miałaś a już złe myśli. Może lekarz akurat wyjątkowo był zmęczony, miał gorszy dzień, a to nie znaczy, że coś już ma się coś u was dwupaku dziać. Następnym razem zapytaj wprost lekarza, gdy zobaczysz że dziwnie się zachowuje.
Gdyby coś było źle to byście o tym już wiedzieli, do połówkowe masz ile ponad 2 tygodni to jeśli do tej pory nic złego nie wyszło, nie wyjdzie na połówkowym. Genetyczne też było dobre, tak, a to tak naprawdę pierwsze poważne badanie usg, potem jest połówkowe, które sprawdza to co było z 12 tygodnia.
Nie martw się, poczekaj na połówkowe, znowu zobaczysz swojego małego facecika i będziesz się uśmiechała, bo się okaże, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Pamiętaj dotychczasowe badania i usg wychodziły dobrze, to dlaczego akurat miałoby połówkowe wyjść źle? Mamuśka nie dramatyzuj!

Mineralna no pilnuj się kochana ;-)

Ależ mi chlusnęła siara potokiem :szok: pierwszy raz tak duuużo....

reklama
Lamia, ten lek, to po prostu kompleks witamin dla kobiet w 1 trymestrze ciąży :) możesz wykupić, bo tam jest zawarta potrzebna dawka kwasu foliowego :) a badania porób :) możesz także, ale to już odpłatnie cytomegalię i toxoplazmozę :) o tym mi gin wspomniał na 1 wizycie, ale zaznaczył, że odpłatnie, bo nie może dać na nfz tak jak mocz i krew.

Do góry