reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael no to zazdroszczę bo ja to chyba bym wszystko oddała teraz za wiatrak!!!!! No wszystko oprócz mojego synusia :-) nawet chłopa mego mogę zaoferować :-D Moja sunia też ledwo oddycha! Chyba się zaraz położę na podłodzę.

reklama
Ael no to zazdroszczę bo ja to chyba bym wszystko oddała teraz za wiatrak!!!!! No wszystko oprócz mojego synusia :-) nawet chłopa mego mogę zaoferować :-D Moja sunia też ledwo oddycha! Chyba się zaraz położę na podłodzę.

To czemu Ci chłop wiatraka nie kupi?
Bierz michę, lej zimną wodę, nogi wsadź, weź mały ręcznik zmocz w zimnej wodzie i na kark, powinno Ci ulżyć.

No wlazłam pod prysznic!! taka chłodna woda i czysta koszulka która nie przywiera do ciała - lepsze niż orgazm :-D :-):-) od razu lepiej. A co do wiatraka to chyba pojedziemy dziś na zakupy i pooglądamy w sklepie, do tej pory nie był potrzebny bo w te najgorsze upały nie było nas w domu bo mieliśmy urlop... a dzisiaj klimatyzowane centrum handlowe to najlepsze miejsce na spędzenie czasu :p

A mnie teściowa cisnienie podnosła ja z nia nie wytrzymam chyba jednak co do jasnej cholery nie interesuja mnie mojego faceta jego byłe co mnie ta martusia obchodzi danusia masakra. dobijac mnie chce czy co. ja jej mówie jak jest np z obiadem a nie ona wie lepiej odemnie masakra jakaś, no jak mi będzie sie do dziecka wpiepszac a napewno bedzie to wykituje spakuje sie i wyprowadze boże niech mój jak najszybciej ten cholerny dom sprzedaje i kupic mieszkanie bo zwariuje

Ma_gadalena- ja biore taki prysznic ok 5-6razy na dzien

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochana ale jak ona może mi powiadac co z mój z nia robił albo jak sie zaręczali itp sprawy no prosze cię co mnie to obchodzi ile razy mówi do mnie Martusiu albo Danusia a ja mam na imię Ania.

mój sie z nia zaręczył bo ona nalegała koniecznie i że muszą byc oboweiązkowo rodzicie itd. bo ona do zamościa sie wyprowadizła i sie rozleciało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mineralna: no powiedział mi ze nie pełny 5 tydzien , no włścieiwe to chyba zacznie się u mnie 8 tydzie na nie 7 jakos tak, a co za późno na wizytę???

Idealnie na wizytę... czasem jak idziesz wcześniej możesz się tylko nastraszyć... czy ciąża żyje, czy to nie "pusta ciąża" itp. 8 tydzień jest idealny! Zobaczysz od razu serduszko! A nim się obejrzysz mały Cie skopie :-D

dagne: no widzisz ija była mwczoraj i to było chyba za wcześnie i takl mnie gin wystraszył, ze zmieniam i ide do innego. Juz nie moge doczekac sie bicia serca:))to musi byc przezycie

Słuchajcie a co mam zrobić wykupic ten lek co mi ten gin wczoraj kazał , przypomnę nazwę FEMIBION NATAL 1 ,czy dalej jeść normalnie kwas foliowy >>>>??? a ite badania to iść porobić: mocz, morfologia,wr i poziom glukozy i grupe krwi??

Ten lek co ci gin wypisał to nic innego jak witaminy z kwasem foliowym. I są cholernie drogie... ja chciałam dzisiaj to kupić, ale jak zobaczyłam ze to 60zł za opakowanie 30 tabletek kosztuje to osłabłam... ja biore Kwas foliowy i teraz Magnez z B6. I jak na razie mój mały zdrowy!

A ja sobie teraz leże w łóżeczku i czekam na obiad :-D Mąż szaleje w kuchni i mam zakaz wchodzenia tam, ocenie na koniec czy smaczne :tak: A sama na wieczór ugotuje barszcz ukraiński bo za mną chodzi.

Co do tej koleżanki to wyjaśniłyśmy sobie tą sprawę. Ona powiedziała o swoich uczuciach ja o swoich... po prostu dużo się wtedy działo i obie czułyśmy się porzucone... Na pewno minie troszkę czasu zanim nabiorę zaufania ale akurat obie potrzebujemy troszkę innego dzieciatego towarzystwa... niestety, z rówieśnikami szalejącymi na dyskotekach nie ma za wiele tematów... Mało kto w wieku 23 lat myśli poważnie o rodzinie. (przynajmniej z mojego otoczenia)

Mam pytanie do mam których dzieci kopią. Jak szybko od pierwszego kopniaka dzieciaki rozkręciły się do kopania codziennie? Mój kopną mnie pierwszy raz 16 sierpnia... a już teraz czuje kopniaki codziennie i to czasem kilka razy. Moja mama troszkę mnie zaniepokoiła ze to za wcześnie...

Fifka: przeciez napisałam lamiv że 8tydzien to idealny bo zobaczy i może serduskzo usłyszy .

bo bo 15 tydzien to na kopniaki bardzo szybko az dziwne ja poczułam 14 sierpnia czyli 21-22tyg ciazy i reagularnie od 20-23 napewno mnie skopie :)

reklama
Fifka, ja poczułam Małą w 19 tyg, ale tylko takie bąbelki, pierwszy kopniak zaskoczył mnie w 20 tyg, a od 22 czuję ją dość regularnie, choć wiadomo, jeszcze niunia żyje swoim tokiem :) od 28 będę zapisywać kopniaki.
Wiesz, jest sporo zdań na temat ruchów... podobno za wcześnie źle, za późno źle, za dużo ruchów- coś nie tak, za mało- też... najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Szczerze powiem Ci, że jesteś pierwszą mamą którą znam i czuje maleństwo tak wcześnie. Ale nie stresuj się, może tai urok Twojego organizmu :)

Do góry