reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Neciuszka dobra dmuchnę chuchnę i poleci do Ciebie :p
Zafasolkuję obyś nie musiała więcej prowadzić tych badań :) a kiedy testujesz?

A co jest z Ael dzisiaj ktoś wie?:> Tak mało jej tu było dzisiaj .

A ja jem właśnie zapiekankę z ziemniaczkami i mielonym :D <pycha> Chce ktoś??:p

reklama
Czasami nie trzeba dużo przytulanka :) oby jak najszybciej się wam udało :)

Ja się objadłam pieczonym udkiem więc wyjątkowo dziękuję. Wpuszczam braciszka na troszkę zajrzę do was później :)

Olcia mamy mały, wielki problem ze szwagierką. Tzn dopuszcza się obrażania mnie... bardzo niemiłe rzeczy mówi... A mój mąż nie chcąc się kłócić z bratem ignoruje to i mi też każe. Mówi, że kiedyś jej zwróci o to uwage... KIEDYŚ! :/

Doczytałam . Kurczę nawet nie wiem co Ci mogę doradzić , w każdym razie kochana ... Nie przejmuj się ! wiem łatwo mówić , ale nerwy teraz nie pomogą ani Tobie ani maluchowi . Powinnaś teraz myśleć o sobie , dziecku i mężu . Nie pozwól by jakaś lafirynda zakłóciła Wasz spokój. Pomyśl jak szlag ją będzie trafiał kiedy zobaczy , że jej głupie gadanie nie robi na Tobie wrażenia :p :*:* Nie chce tłumaczyć Twojego męża ale może dlatego zostawia to na później żeby Tobie oszczędzić nerwów ?? Porozmawiaj z nim na spokojnie najlepiej jak wszystkie emocje już opadną ... Sama spojrzysz na te sytuacje z innej perspektywy.

No to ja Ci jeszcze napisze tak: ja mieszkałam ze swoim szwagrem i jego dziewczyną , wiadomo na początku wszystko jest git, ale po jakimś czasie zaczęły się zgrzyty. Na początku milczałam, później dyplomatycznie w cztery oczy , jak to nie pomogło wzięłam na stronę szwagra i prosto w oczy mu powiedziałam że współczuje mu takiej dziewczyny ale skoro jest szczęśliwy to jego sprawa i poprosiłam go o delikatne zwrócenie uwagi , bo ja następnym razem nie będę dla niej taka miła . Nie wiem nie minął tydzień i dziewczyna nie do poznania -przynajmniej w stosunku do mnie :D

No no Donia :) Fajna fryzurka aczkolwiek sama bym nigdy nie obcięła aż tak krótko :)

Ostatnia edycja:
Lovka wiem, że jest Ci przykro, ale troszkę musisz zrozumieć męża. Może On też się obawi,a że jak coś powie tej pannie to ona rzuci taką wiązankę, że nie będzie umiał się odgryźć. Pewnie, że było by Ci przyjemne gdyby jako rycerz rzucił się w Twojej obronie, ale mam wrażenie, że się nie doczekasz.
Nie wiem jakim typem osoby jesteś, mam wrażenie, że niezbyt pyskatą, więc lepiej będzie olewać panne, a przy niej okazywać miłość mężusiowi i być słodką dla brata i teściowej, wtedy poczuje się odrzucona i obędzie się bez awantury. A jej komentarze kwituj ironicznym prychnięciem.
No chyba, ze masz jęzor jak ja, to wtedy trzeba rzucić paroma tekstami, inteligentymi ale takimi, które uciszą ja, ale to rzeczywiście może pozostawić niesmak w rodzinie, zwłaszcza, że Twoja teściowa też nie jest za takim rozwiązaniem sprawy. Po co masz być tą najgorszą.
Zobacz, że ta panna już miesza w Twoim życiu, masz niesnaski z mężem i ona na pewno to podczas wspólnych wizyt wyczuwa i ma satysfakcję.
Ciesz się małżeństwem i ciążą, eksponują i swoje szczęście a wtedy trafi ją szlag.
Powodzenia

Oollcia taka fryzura jest bardzo wygodna, a ja mam włoski jak piórka więc długich rozpuszczonych nosic nie mogę :( a mysiego ogonka miałam już dość :)

Ostatnia edycja:
nikogo nie ma?
Dziweczyny ale sie obżarłam frytkami ze smietaną - no normalnie pycha ale teraz mi brzuch wysadziło i mam wielkie wzdęcie - dlaczego nie mozna jesc bezkarnie :((

ze smietana? nigdy nie slyszalam o takiej wersji:) ale ze co, zwykla smietana bez przypraw?

czytam w necie o tym progesteronie i szlak mnie zaraz trafi, niby mam ten wynik w normie, ale laski piszą o jakiejś zupełnie innej wielkości

slonko tutaj zerknij
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/o-badanich-hormonalnych-dla-starajacych-sie-2398/

teraz od października zaczynam studia magisterskie... niby zaocznie ale nie chciałabym aby dzidzia urodziła się w środku semstru np, dlatego bobasa chce miec w wakacje między jednym a drugim rokiem studiów... no cóż a gdyby miało sie nie udac to dopiero tak żeby sie urodził po studiach, ale już teraz jak sobie o tym pomysle ile jeszcze tzreba było by czekac to od razu mi smutno:(
szczerze mowiac nie powinien to byc problem i na waszym miejscu nie czekalabym tylko zaczela zaraz :p
ja jeszcze studiujac mieszkalam juz w Irlandii i za dobre wyniki dostalam bez problemu indywidualny tok nauki, wiec tylko uzgadnialam sobie termin kolokwium albo zaliczenia i przylatywalam zeby zdac za jednym zamachem ile moglam
poza tym tak jak dziewczyny pisza, wykladowcy sa wyrozumiali i w razie trudnosci zawsze mozna ewentualnie wziasc dziekanke, ale jestem pewna ze zwykle "dogadanie sie" wystarczy :) ps. poza tym zaoczne studia sa tylko w weekendy? no i placisz za nie ! na takich studiach jest mega luzik i to troche inaczej niz na dziennych, tam placisz wiec masz wiecej do powiedzenia
na twoim miejscu nie przedkladalabym dziecka nad studia, dzidzia to najwieksze szczescie a wszytsko inne mozna spokojnie nadrobic pozniej albo pogodzic z macierzynstwem..
np. mi studia niewiele mi w zyciu daly, przy znalezieniu pracy liczyl sie sam papier ze mam i doswiadczenie, a bedac studentka mnostwo firm cie zatrudni bo placa nizszy podateki... wiec nawet lepiej dla ciebie im dluzej bedziesz studiowala i zdobywala doswiadczenie :p i majac juz dziecko tez jestes potencjalnie lepszym pracownikiem bo urlop macierzynski masz juz za soba .. :)
zacznijcie starac sie juz teraz :)

Mój M zażyczył sobie na kolacje sałatę w sosie innym niż śmietanowy i vinegrett, jakieś pomysły?
czosnkowy, ceasar, ziolowy albo skocz do sklepu i kup jakiegos fixa do salatek :p

Olcia mamy mały, wielki problem ze szwagierką. Tzn dopuszcza się obrażania mnie... bardzo niemiłe rzeczy mówi... A mój mąż nie chcąc się kłócić z bratem ignoruje to i mi też każe. Mówi, że kiedyś jej zwróci o to uwage... KIEDYŚ! :/
powiedz szmacie ze jesli przez nia poronisz bo cie stresuje ciagle to golymi rekami ja rozszarpiesz
i nie czekaj na meza, sama jej zwroc uwage !!! jezyka nie masz? walcz o swoje
ty milczysz a ona sie czuje wygrana...
a najlepiej unikaj jej towarzystwa jak tylko mozesz i odpoczywaj od niej a jak w towrzystwie zwroci ci uwage to wstan i po prostu wyjdz, skomentuj to ze z szacunku do zgromadzonej rodziny nie powiesz tu co o niej myslisz i jeszcze tak nisko nie upadlas by z plebsem dyskutowac, ze jeszcze takiego jadu nie masz i piana z pyska ci nie cieknie..

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki...
Nie było mnie dwa tygodnie na forum, ale miałam urlopik i odpoczywałam :-)

Nie dam rady nadrobić wszystkiego co zostało napisane w ostatnich dniach, ale może w skrócie ktoś opiszę co się działo??? Czy są jakieś nowe fasolki... ??

Ja test robię w w piątek 26.08. - zobaczymy czy się udało, jak nie to zaprzestajemy starań...

Wróciłam - nastała cisza :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Sun :) Jak tam było na urlopie??
Jest nowa fasolka :)Szczęśliwą mamą jest Lamia :) Oprócz tego kilka nowych staraczek do nas dołączyło:)
Trzymam zatem kciuki 26.08 &&& :*:*

Do góry