reklama
No wiec u mnie tak....
Usg dopochwowe zrobil, i mowi ze widzi na prawym jajniku kilka pecherzykow i moze nawet graffa, cokolwiek to znaczy....
Pytam czy ok a on ze jasne ze ok.
I powiedzialam ze mi ten okres nie chce sam przychodzic to mowi ze od 16 dc brac dupaston czy jakos tak.
Ale nic wiecej sie nie dowiedzialam, nadzerka jest, a tak to ok.
O co chodzi z tymi pecherzykami? Wytlumaczcie prosze....
TO juz owulka czy nie?
Usg dopochwowe zrobil, i mowi ze widzi na prawym jajniku kilka pecherzykow i moze nawet graffa, cokolwiek to znaczy....
Pytam czy ok a on ze jasne ze ok.
I powiedzialam ze mi ten okres nie chce sam przychodzic to mowi ze od 16 dc brac dupaston czy jakos tak.
Ale nic wiecej sie nie dowiedzialam, nadzerka jest, a tak to ok.
O co chodzi z tymi pecherzykami? Wytlumaczcie prosze....
TO juz owulka czy nie?
dotka85
Fanka BB :)
Zoszka "trzon macicy w przodozgieciu" to jest tylkoi chyba opis budowy macicy nic zlego, ja mam tylozgiecie tak mi moj poprzedni ginek mowil, a tego zapomnialam zapytac jak w koncu mam.
To masz chyba cos podobnego do mnie kochana. Najlepiej tez zrob wyniki hormonow miedzy 3-5dc bo wtedy jajniki jak jest @ nie pracuja. Masz jakies zdjecia jajnikow z usg ??
Zapraszam Cię do wątku gdzie ja jestem i parę innych dziewczyn które mają ten sam problem - poczytacz i dowiesz sie wiecej. Buziak :*
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/zespol-policystycznych-jajnikow-3346/
Amalfi tak kazdy ajnikma pecherzyki ale u nas jest ich widocznych za duzo :/
BigChild pecherzyk graffa to chyba ten p. dominujacy z ktorego bedzie owulka. Szkoda ze przepisal Ci duphaston a nie luteine bo lutka to to samo i jest refundowana, a dupek jest drogi
To masz chyba cos podobnego do mnie kochana. Najlepiej tez zrob wyniki hormonow miedzy 3-5dc bo wtedy jajniki jak jest @ nie pracuja. Masz jakies zdjecia jajnikow z usg ??
Zapraszam Cię do wątku gdzie ja jestem i parę innych dziewczyn które mają ten sam problem - poczytacz i dowiesz sie wiecej. Buziak :*
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/zespol-policystycznych-jajnikow-3346/
Amalfi tak kazdy ajnikma pecherzyki ale u nas jest ich widocznych za duzo :/
BigChild pecherzyk graffa to chyba ten p. dominujacy z ktorego bedzie owulka. Szkoda ze przepisal Ci duphaston a nie luteine bo lutka to to samo i jest refundowana, a dupek jest drogi
Ostatnia edycja:
kwiatuszekq20
Moja siostra musiala 3minimum miesiace czekac ze starankami po poronieniu
lilou83
tak jak pisala wyżej amalfi,jeden jest dominujący i jak osiąga odpowiednia wielkość to pęka i jest owulka.
jesli pęcherzyki sa za mało,to często jest to skutek wyczerpania rezerwy jajnikowej. jesli sa za duze,to też nie dobrze
jeśli pęcherzyk peknie (gin bedzie wiedział,bo zauwazy ciałko żółte) i to świadczy o ovu.
jesli pęcherzyki sa za mało,to często jest to skutek wyczerpania rezerwy jajnikowej. jesli sa za duze,to też nie dobrze
jeśli pęcherzyk peknie (gin bedzie wiedział,bo zauwazy ciałko żółte) i to świadczy o ovu.
Aha... znaczy ze jak mam 14 dzien i sa pecherzyki i jeden dominujacy, to jeszcze nie ma owu? O kurde, a jak wezme dupka to normalnie ja dostane? Sorry ale pan doktor nie ccial mi odpowiadac na pytanka. Jak sie zapytalam czemu mam nie brac luteiny tylko dupka to mowi ze mam mu ufac i wziac wlasnie to....
Ja od lekarza to biegiem do was zeby sie poradzic co on do mnie mowil
Ja od lekarza to biegiem do was zeby sie poradzic co on do mnie mowil
amalfi
no pecherzyk graffa tj pecherzyk wlasnie, chyba ten dominujacy, ktory po peknieciu wyrzuca jajeczko z siebie big child a pzrypomnij ktory to twoj dzien cyklu???? ja tez biore dupka od 16dc i wlasnie dzis zaczelam i skoro jeszcze masz tego dominujacego to owulki nie bylo, bo by ci powiedzial ze ci pekl i jest cialko zolte albo cos.
Ja w zeszlym cyklu dostalam @ w ostatni czyli 10ty dziec z dupkiem, bo mam go brac tylko przez 10dni
Ja w zeszlym cyklu dostalam @ w ostatni czyli 10ty dziec z dupkiem, bo mam go brac tylko przez 10dni
Ostatnia edycja:
NO mam wlasnie 14 dc. Skoro poki co owulki nie mam, to co mam robic? Od 16dc kazal brac, ale obawiam sie ze mi to owulke zaburzy. Rozumiem ze sama nie zauwaze jak mi peknie ten pecherzyk, w sensie jak juz owulka przyjdzie.
wybaczcie glupie pytania, ale szczerze pytam czego nie wiem.
wybaczcie glupie pytania, ale szczerze pytam czego nie wiem.
reklama
Podziel się: