reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziewczyny, życzę Wam udanego wieczoru i nocy :) bo ja zaraz mykam na grilla :) zrobiłam szaszłyki z kurczakiem, papryką, pieczarkami, cukinią i cebulką no i mój K. przygotował swój popis- karkówkę w marynacie i winku :) będziemy zaraz rozpalać :) także do usłyszenia jutro dziewczyny :)
Owocnej nocy staraczkom, a ciężarówkom w miarę przespanej :)

reklama
ja właśnie wróciłam z parku, byliśmy ze znajomymi na zielonej trawce, a później fryteczki, lodziki i znowu obżarstwo :-)
Pyscek gdzie byliście w górach? ja uwielbiam wysokie Tatry

Atanku kupilam farbe do wlosow (farbuje wloski w domku sama:p) cienie do oczkow, puder, korektor, peeling, balsam do ciala itp itd ;p

U mnie dzisiaj piekna pogoda a ja w pracy :((

no to fajnie ze umiesz sama farbowac ja nie umiem :-) a cien jaki kolor ?? współczuje dnia w pracy <głaszcze>

Witam, właśnie dziś wróciłam :) wreszcie w domu ... odpoczęłam a zarazem wróciłam obolała :-p i opalona :-D ale przy okazji zwiedziłam piękny górski krajobraz :-D i do tego najadłam się oscypków :-) pogoda nam dopisała śliczne słoneczo,aż chciało się wyruszyć w góry :-D a co tam u Was ?? jakieś nowe fasoleczki ?? stęskniłam się za Wami dziewczyny ... jak tam mamuśki się czują wszystko w porządku ???
a dobrze wlasnie jem wlasnej roboty tesciowej pierogi z miesem i zjadlam 2 jak na razie i jeszcze mnie nie odrzuciło od miesa wiec jest to postemp :-)

dagne milego grila ;-)

dobrze zjadlam 8 pierogow z miesem cud :szok:i nic mi nie jest a normalnie mieso mi nie smakuje odrzuca mnie... a rosne jak na drozdzach uznalam choc waga stoi ;-) ale centymetry przybywaja ;-) nie wymiotuje szybciej sie meecze jedynie i wszystko co kwasne mniam mniam i rzeczy co nie lubilam mi smakuja np. ogorkowa pomarancze jogurty kakalowe bo normalnie nic czegoladowego mi nie smakowalo tzn lody czekoladowe byly ble a teraz zjembez problemu wiec ogolnie mkoj jadlospis sie zmienil calkowicie bo rosol tez mi nie smakuje... nic co nie jest kwasne lub ostre to mi nie smakuje,,, dzidzia rosnie wedle usg zdrowo ;-) czekam3 tyg na wyniki krwi papa czy jakos tak ;-) nie moge sie doczekac kopniakow i wiesci co mam w brzuszku ;-)

papa mialam w pakiecie i niewiem czemu bo przeziernosc byla 1,1mm i mowil ze wszystko dobrze ;-)i smiesznie bylo bo przez brzuszek mialam usg ;-) 1 raz ;-) jak kazal dal skierowanie to ja nie pytala poszla zrobic ;-)

doniu pamietam jak mi mowilas o tescie bym zrobila a ty zrobilas kilka dni potem i byly 2 ;-) a ja w tym cyklu co zaszlam tez nie wytrzymalam i w 10 dc od owu zrobilam ;-)

no to czekamy na wynik testu
ja nie robiłam PAPPA bo te wyniki są tylko orientacyjne, wyliczją prawdopodobieństwo i często wyniki potrafią niezłego stracha napędzić
tak pamiętam te nasze początki :-D

reklama
Witam się wieczornie, ale na chwilę, bo niedziela bez kompa :)

Posiedzieliśmy sobie dziś na polku, pojechaliśmy nad wodę, potem posiedzieliśmy z moją kuznką i jakoś tak fajnie nam :)

Ogórki z chili:

3 kg ogórków
6 łyżek oleju
3 łyżeczki chili w proszku
3 łyżki soli
1 główka czosnku - pokroić w kostkę
1/2 kg cukru
1 szklanka octu

Ogórki umyć, pokroić w plastry (bez obierania), dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godziny. Przełożyć do słoiczków, zalać tym sokiem z ogórków co to go puściły. Zapasteryzować i gotowe.

Ja dałam dużo mniej cukru, mniej niż połowę z tego i wyszły pyszne :)

Do góry