reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Donia- wiesz na razie nie chciałabym panikować, niecały miesiąc temu byłam u gin i stwierdziła, że wszystko jest okej i żeby próbować. Myślę, że dam sobie czas do pełnego pół roku starań i pójdę znów- zobaczymy co wtedy mi powie ;-) a te testy może faktycznie jakieś dziwne są, ale chyba bardziej je traktuje jako ciekawostkę, a w pewien sposób potwierdzają resztę objawów :-) a tak zapobiegawczo zapytam, są jakieś objawy (czy tylko przez monitoring) że pęcherzyk nie pęka? :-)

reklama
Donia, a czemu akurat w Belgii :-) ? Twój mąż tam pracuje może dałoby się obejśc jakoś opłaty?:-p albo je zmniejszyć :-)

Donia- wiesz na razie nie chciałabym panikować, niecały miesiąc temu byłam u gin i stwierdziła, że wszystko jest okej i żeby próbować. Myślę, że dam sobie czas do pełnego pół roku starań i pójdę znów- zobaczymy co wtedy mi powie ;-) a te testy może faktycznie jakieś dziwne są, ale chyba bardziej je traktuje jako ciekawostkę, a w pewien sposób potwierdzają resztę objawów :-) a tak zapobiegawczo zapytam, są jakieś objawy (czy tylko przez monitoring) że pęcherzyk nie pęka? :-)

tylko monitoring, bywa nawet tak, że test owu wychodzi pozytywny a pęcherzyk nie pęka
ale jak Ty jesteś na początku dorgi to nie ma się co nakręcać tylko działać z mężulkiem :)

No zeszłabym ze strachu teraz noooo, siedzę sobie ze słuchawkami na uszach i słyszę jakiś przeraźliwy dźwięk - rozglądam się a tu mój teść przechodził korytarzem i kichał :D

Mi dawniej jak pęcherzyk nie pękał to objawy miałam takie jak wyrostkowe

Magd.a ja mam normalnie opłacane ubezpieczenie w Belgii, ale u nich jest tak, że 30% opłat pokrywa pacjent i teraz w zależności co sobie zażyczysz to doliczają do faktury - za osobną salę, za niektóre leki, za pomoc położnej i Bóg wie jeszcze za co, więc pójdę i się dowiem. Siostra mojego A. płaciła max 300 euro a rodziła 3 razy.

Neciuszka to co opisujesz to raczej objawy cysty na jajnikach, taki ciągnący i tępy ból w podbrzuszu. Niepekający pęcherzyk (który zdarza się każdej z nas normalnie raz w roku) nie powinien dawać objawów.

mijenka no nie mam pojęcia pochwal się :)

donia mi niepękające pęcherzyki się sklejały i w sumie mogło to tworzyć jakąś cystę może źle to ujęłam, mam nadzieję że teraz jest ok choć dziś na sam koniec @ zauważyłam coś dziwnego takie jak by kawały czegoś ciągnistego wiadomo czerwonego, duże to było dwa razy

Mijenka, zrobiłaś fryzurę okolicznościową albo kogoś obcięłaś, raczej cięcie

Neciuszka, to mogły być skrzepy po prostu

reklama
Tnąc zaproponowałaś nowy image i obcięłaś wg własnego pomysłu i się podobało :p Wpadło mi do głowy ucięcie ucha, ale chyba nie :p

Do góry