reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no bylam u lekarza w sobote i powiedzial, ze moge zrobic 20dc, myslalam, ze to jest jakas regula... na usg widac, ze moja macica jest w IIfazie, natomiast wtedy jeszcze nie bylo plynu w tej zatoce, po czym mozna wnosic, ze owu jeszcze wtedy nie bylo...
to badac ta prolaktyne czy nie? jak myslicie...
jak inaczej mozna sie dowiedziec czy byla owu? (oprocz oczywiscie ciazy:-))
W kolejnym cyklu rób testy, a w tym ja bym poszła w 20 dc na badanie i tyle, tak kiedyś w necie czytałam, chyba ze masz cykl inny niż 28 dni to już nie wiem jak z tym badaniem.

reklama
no bylam u lekarza w sobote i powiedzial, ze moge zrobic 20dc, myslalam, ze to jest jakas regula... na usg widac, ze moja macica jest w IIfazie, natomiast wtedy jeszcze nie bylo plynu w tej zatoce, po czym mozna wnosic, ze owu jeszcze wtedy nie bylo...
to badac ta prolaktyne czy nie? jak myslicie...
jak inaczej mozna sie dowiedziec czy byla owu? (oprocz oczywiscie ciazy:-))

Jeśli gin powiedział w 20 dc to tak zrób, w końcu lekarze wiedzą najlepiej prawda :-)

Wiecie co dziewczyny, siedzę ja w toalecie na pilnym posiedzeniu (czytaj się dłużej) i nagle woła mnie mój i mówi: "Wiesz siedzę sobie gram na komputerze (jedna lampeczka włączona, także przytłumione światło) i tak w pewnym momencie widzę, że coś białego zapieprza mi po podłodze. Ja patrzę a spod mebli biały łepek się wynurza...nasza chomiczka! To ja oczy jak pięć złotych, zawołałem ją spokojnie, a ta grzeczniutko wlazła mi do ręki! :O"
Ja wyszłam z toalety faktycznie trzyma chomika w ręce, a sprytna przesunęła sobie transportem znad przejścia i wylazła.
Na szczęście, że polazła do światła, bo w dużym pokoju gdzie klatka stoi jest teraz otwarty balkon i byłoby gdyby się młoda na balkon polazła.
A jak się obruszyła gdy włożyliśmy ją do klatki, czmychnęła raz dwa do chatki XD

A jak się obruszyła gdy włożyliśmy ją do klatki, czmychnęła raz dwa do chatki XD
Chomiki to szczwane liski,mój często uciekał, później wypraktykowałam i codziennie wieczorem miał korytarz dla siebie. Zamykałam wszystkie drzwi, a on szalał do woli.Niestety jak nie był wypuszczony, bo mi się nie chciało później go łapać, to chciał klatkę zeżreć.
Matuniu jak mnie cycoki bolą, suty mam twarde i wielkie jak matka karmiąca.

Chomiki to szczwane liski,mój często uciekał, później wypraktykowałam i codziennie wieczorem miał korytarz dla siebie. Zamykałam wszystkie drzwi, a on szalał do woli.Niestety jak nie był wypuszczony, bo mi się nie chciało później go łapać, to chciał klatkę zeżreć.

Małż niech rozmasuje :D ja ostatnio też miałam tak obolałe że jak bym je przynajmniej w kolanach nosiła ;)

Nam raz uciekła podczas trwającego remontu łazienki wieczorem, gdy w pokoju mieliśmy tonę gratów i co za tym idzie pełno zakamarków. Ostrzegaliśmy teścia by klatki nie otwierał bo nie potrafi dobrze ją zamknąć no i młoda skorzystała z okazji, uwiesiła się na otwarciu, to poleciało w dół i wyjście gotowe. Robimy sobie wieczorem papu idę do dużego pokoju patrzę a klatka otwarta. No to dawaj szukamy czorta...tylko gdzie jak praktycznie wszędzie mogła się schować. Wyszliśmy z pokoju oboje bo chciałam od nas latarkę wziąć i sprawdzać po kolei pokoje, mój mnie cofnął bo mówi, że coś w pokoju słyszał. Ja się odwróciłam, a ta w najlepsze paraduje po meblach!
To ja skok do niej, dogoniłam ją zanim zniknęła mi w torbie podróżnej. Tak mi się strasznie wyrywała. Wsadziłam ją do klatki i oczywiście w chatce swojej zniknęła. Ale powiem wam, że od tamtej pory siedzi w klatce cicho i jak my ją zauważymy to ona grzecznie przysiada w kącie przy chacie i ogląda z nami tv! Wcześniej by zadziargała każdy szczebelek w klatce, a teraz jaka ja jestem grzeczna. Porobi sobie ćwiczenia a la rambo czyli chodzenie po suficie i tyle.

Neciuszka :-)

Myślę,że format mniejszy trochę :-) taki do torebkowy :-)

a co bym tam chciała zapisać
Jakie miałam smaki, od czego mnie odrzuciło, jaka była moja reakcja, jak zareagował tato, dziadkowie, znajomi. Zeby można było wkleić zdjęcie brzuszka w każdym miesiącu/ tygodniu :-) zdjecia z usg :-) Kiedy pierwszy kopniak, mdłości. Imiona jakie wymyśliliśmy dla dziecka, przeczucia co do płci :-) Jakieś ciekawostki np. Że tata pierwszy raz się popłakał. Co rodzice lubią nie lubią :-) Jaka jest grupa krwi mamy/ taty. Czy ktoś przeczuwał ,że jestem w ciąży :-)
jak coś mi jeszcze wpadnie na myśl to dam znac :-)

Widziałam takie pamiętniki na pólkach księgarń, ale jakoś nie zwróciłam uwagi, co tam jest, bo do mnie nie przemawia idea. Ale sądzę, że miejsce na zdjęcie testu, bo test się nie zmieści. Parę zdjęć z usg, kieszonka na płytkę i to bym zrobiła w pierwszej części. Namacalnej. A druga taka właśnie jak pierwszy ruch itp

reklama
Wracając do pamiętniczka format A4 jest odpowiedni czy może mniejszy? Wydaje mi się że A4 jest ok dużo można by zmieścić

Pamiętnika ciąży?
Wiecie co ja bym to kupiła osobno kronikę, taką pustą do uzupełniania, z białymi czystymi kartkami w twardej oprawie i bym wtedy sama wszystko zrobiła i ozdobiła. Frajda myślę, że lepsza a dużo pomysłów by się urodziło :-)

Do góry