reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dzisiaj to ja jestem tak pozytywnie naładowana ze szok!! Widok ruszającego się maluszka jest nieziemski... mogłabym patrzeć godzinami...

Atan według mnie źle robisz, ze nie mówisz o ciąży... Ciebie kochana chroni prawo, a dopiero będą wszyscy źli jak coś pójdzie nie tak (tfu tfu) i będziesz musiała iść na zwolnienie z powodu ciąży. Im później powiesz, z tym większą dezaprobatą możesz się spotkać. Szef też musi pomyśleć nad ewentualnym zastępstwem dla ciebie...

Ostatnia edycja:
reklama
no ale sie zestresowalam bo ja tak mam ... ahh jeszcze nie moge im powiedziec ze to do lekarza usg bo by sie wydalo ze wiem wczesniej o ciazy... ahhwiec mowilam ze do alergologa .. ahh ale wiecie to moje stresowanie bylo wiecie z zalamaniem bo usg musze zrobic juz bylam gotowa powiedziec ze jak mi ni pozwola na rano to ide na l4 na jeden dzien. bo kurde musze do lekarza ale na szczescie sie udalo... ale sie uspokoic nie moge,,,

Wiem, że łatwo się mówi ale jak się mamusia stresuje to i dla maluszka nie najlepiej. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i jak naj mniej będziesz się stresować :) a teraz wdech, wydech, wdech, wydech i tak do skutku :)

Poszłam na spacer na mur i tak mnie komary pożarły że nie wiem, ale przynajmniej łyk świeżego powietrza przed snem :)

i Ja jestem...Witajcie kobitki....Jestem juz coraz bardziej pewna ze czuje dzidzie bo od jakis 3 dni zawsze wieczorem w odstepach czuje tak samo sie rusza w brzuszku....A dzis jak sie schyliłam to poczułam powyzej pachwiny cos okrogłego jak by nie pozwalało mi sie bardziej schylic i tak mysle ze to była głowka?!

Atan moja gin nie ma sprzętu na 3D w gabinecie (myślę że większość tego nie ma) Poza tym to Usg 3d jest szkodliwe w przeciwieństwie do zwykłego, dlatego nie zaleca się go robić więcej niż 1-2 razy. Ja na 3D pójdę przy połówkowym. I mam tylko zdjęcia.

Aaa to dobrze. Zrozumiałam ze trzymasz to w tajemnicy!

Z tej ankiety co podała Atan wyszło mi : Wynik:
Na 91% będzie to chłopczyk.
Na 9% będzie to dziewczynka.
A to dlatego, że:
• Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się na brzuchu - chłopiec
• Włosy na Twoich nogach rosną szybciej podczas ciąży - chłopiec
• Masz nisko brzuch - chłopiec
• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec
• Stopy marzną Ci teraz bardziej, niż przed ciążą -chłopiec
• Lubisz piętki chleba - chłopiec
• Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec
• Babcia ma siwe włosy - chłopiec
• Nie miałaś porannych nudności we wczesnej ciąży - chłopiec
• Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec
• Twoje piersi powiększyły się znacznie - dziewczynka
• Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
w którym doszło do poczecia jest liczbą parzystą - chłopiec
• Igła nad brzuchem kręci się wkoło - chłopiec
• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
• Wolisz potrawy słone lub kwaśne - chłopiec
• Twój nos wydłużył się - chłopiec
• Objadasz się mięsem i serami - chłopiec
• Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi poniżej 140/min - chłopiec
• Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec
• Odczuwasz bóle głowy - chłopiec
• Twój brzuch wygląda jak piłka do koszykówki - chłopiec
• Pokazujesz ręce stroną dłoniową na dół - chłopiec
• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec

reklama
jululita mi sie bardziej podoba ;-) no nareszcie mineralna bo juz sie zaczynalalm martwic ;-)

fiona no to super ze juz czujesz dzidzie ;-) kiedy idziesz na usg bo chętnie dzidzie zobacze ;-)

Do góry