reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej kobitki :(
Test nie wyszedł @ nie ma :( więcej na te testy już wydałam niż bym na krew poszła ... :|

a patrzylas na allegro za testami? ponoc mozna kupic zestawy bardzo tanio
ja sobie w IE kupilam zestaw 10 testow owulacyjnych i 5 ciazowych i grosze mnie kosztowalo

Sweet ooo..o mące nie wiedziałam ale zapamiętam na wszelki wypadek. A co tam w ogóle u Ciebie?

czesc kochana :)
tak, zawiesina z maki ziemniaczanej jest swietna, przynajmniej wtedy zadzialala natychmiast i kazdemu sprzedaje ten patent i mowia ze skutkuje :) nie wiem jak to podziala na mdlosci ciazowe, ale moze tez pomoze :)
u mnie wszytsko dobrze, w przyszlym tygodniu owulacja wiec zacznie sie szalenstwo:
staram sie jak najmniej siedziec na necie, by oderwac mysli a jak najwiecej czasu spedzac z przyjaciolmi i moze tak na luzie uda sie zafasolkowac :)

dziewczyny dajcie jakis fajny przepis na piersi z kurczaka :) mysle co tu dzis na obiad zrobic i nie mam weny

reklama
dziewczyny dajcie jakis fajny przepis na piersi z kurczaka :) mysle co tu dzis na obiad zrobic i nie mam weny
Ja w sobotę robiłam z piekarnika. Pokroiłam na paski zrobiłam panierkę wrzuciłam na blaszkę z ziemniaczkami w ósemki obsypałam przyprawami, mój małż się zajadał :)

Kiedyś robiłam też tak że plastry przyprawami i ziołami obsypałam zawijałam w sreberko i też z zmieniaczkami do piekarnika. Taka wersja bez panierki :)

Ostatnia edycja:
Ja w sobotę robiłam z piekarnika. Pokroiłam na paski zrobiłam panierkę wrzuciłam na blaszkę z ziemniaczkami w ósemki obsypałam przyprawami, mój małż się zajadał :)

wlasnie takie jedlismy wczoraj
kupilam 25 piersi, czesc zamrozilam a czesc zostawilam wiec teraz dieta drobiowa he he
mysle nad zrobieniem piersi w sosie smietanowo serowo pieczarkowym i do tego makaron albo czy nie upiec piersi na blasze pod kolderka z pieczarek i cebuli.. i do tego ryz
ehh jade do tesco, zobacze co mnie zainspiruje , bo mam napewno ochote na salatke z bialej kapusty :)

Racuchy z kurczakiem? Kroisz piersi w kosteczkę, dajesz 2-3 łyżki mąki, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki majonezu, odrobinę soli, pieprzu dużo majeranku, na 20 minut do lodówki i smażysz normalnie placki/racuchy na patelni.

Albo piersi pieczone w folii w piekarniku pod pierzynką ziołową. Natka pietruszki (dużo), bazylia, oregano, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, parę listków świeżej mięty, tłuczesz na miazgę, podlewasz oliwą i taką mieszankę kładziesz na wierzch piersi kurczaka, robisz z folii torebkę i pieczesz w piekarniku, albo na parze gotujesz.

Albo dewolaje, albo faworki z piersi kurczaka (oj tych dawno nie jadłam :-D)

pierś w kosteczkę, papryka w kosteczkę, pieczarki w kosteczkę, cabula w kosteczkę, wbijasz jajko dodajesz mąkę mieszasz i odstawisz na troszkę, smazysz na patelni takie placki. Pyszne na zimno i ciepło.
Ja na 4 połówki piersi daje jakieś 6-8 pieczarek, pół papryki, cebula mała. 2 jajka, 2 łyżki mąki

Ael jak robisz faworki? :) nie robiłam nigdy

Kroi się filety z piersi kurczaka, nie za cienko, ale żeby z jednej pojedynczej piersi wyszły dwa-trzy fileciki. W takim fileciku robi się podłużną dziurkę nożem w środku i po prostu przewija jeden koniec filetu przez tą dziurkę by właśnie utworzyć kształt faworka.
Do tego przyprawy jak normalnie się daje, ja robię jeszcze panierkę z płatków kukurydzianych i tak smażę na głębokim oleju. I wychodzą takie faworki, które można wziąć w rękę i przegryźć.

Może się normalnie kojarzysz z kotletami z piersi ale ciachając tak cienko piersi wszystkie smaki przechodzą w całości kurczaka, i przez to po usmażeniu są bardzo chrupkie.

reklama
Do góry