reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ja probuje na wspomagaczach bo nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby sie okazalo ze przyczyna lezala w hormonach a ja z tym nic nie robilam zdajac sie na nature i np. stracilam rok staran
(bo na ogol lekarze karza czekac minimum rok zanim zleca badania)
jesli sie wie ze hormony ma sie wporzadku to OK ale ja nie badalam sie nigdy, wiec wole sie najpierw zbadac, zobaczyc na czym stoje i jak wszystko git to zdac sie dopiero na nature

u mnie tez cykle regularne jak w szwajcarskim zegarku, zawsze 28 dni, nie mam bolow piersi ani PMS.. nawet moj polowek nigdy nie wiem kiedy @ dostane..
ale jak poczytalam w necie o hormonach, dowiedzialam sie ze mam duzo objawow ktore zawsze lekcewazylam a wskazuja one o nierownowadze hormonalnej, np. krostki w okolicy rzuchwy, w ogole wysyp krost przed @, plamienie przed @, bole jajnika przed owu i po owu tez, nadmierne owlosienie itd...
majac wysoka prolaktyne mozna miec trudnosci z zajsciem w ciaze, majac niski progesteron zarodek moze sie nie zagniezdzic.. kolo sie zamyka.. albo sie nie zajdzie albo sie zajdzie a sie nawet o tym nie wie i sie nie utrzyma, mimo ze ma sie regularne cykle i dochodzi do owulacji

wiec poki co iore witaminki , wiesolek i od dzis angus castus na prolaktyne... a za 2 tyg zrobie pelne badania hormonow

Ostatnia edycja:
reklama
ojoj dziurko <glaszcze>:*wspołczuje ci...az mi cie szkoda... nie wiem jak ci pomoc...

a ja zamiast leniwych mialam pyre kukurydze i rybke gotowana mintaja ;-)

a ja niemam dzis sily na nic...
ael ciesze sie ze dostalas nowy dysk ;-) bedzisz mogla z nami dluzej gadac ;-)

Dziurka, chcesz opowiedzieć?

Sweet, no to zupełnie inaczej, jak się rok starało, to wtedy jasne, że się łapie wszystkiego...

Dagne, też mam skierowanie na glukozę, mocz i morfo jak zawsze. No i toxo do powtórki

Sil, nie kochana, nie ma o czym. JA się muszę jakoś ogarnąć bo sobie sama krzywde robie. A z P. w końcu do porozumienia dojdziemy. Tylko muszę troche popracowac.

W ogóle to muszę sie Wami trochę zająć bo od 3 dni to ja cały czas o sobie.... Aż mi wstyd..Obiecuję poprawe.

dziurka ja tez ostatnio tylko narzekam a nie pomagam chyba... ale ty gadaj ile chcesz wazne by ci ulzylo;-) a kjakbys kiedys chciala p0ogadac telefonicznie to wal na priv to ci numer dam ;-) mam troche darmowych a do play nieograniczone ;-)

ja tez chlodze do 2 ginkow jednego na nfz w przychodni a drugi mam w medicoverze dlatego wszystkie badania krwi oprucz hiv mialam w pakiecie medi ;-) bo doktor na nfz dal mi kartke co mam zrobic i nic wiecej powiedzial ze to nie jest refundowane...
a dzaiki medi mam teraz 16.08 genetyczne w pakiecie a 22 wizyte potem w medi u ginka po genetycznym mialam przyjsc i przed wizyta mam wizyte z oolozna na ktg czy jakos tak ... a na nfz mam przyjsc po jego urlopie czyli koniec miesiaca lub poczatek miesiaca... wiec wiesz ;-) mnie to nie przeszkadza ze chodze do dwoch ;-)

Wiem, że pomaga bo właśnie przez te ostatnie dni jakoś mi strasznie cięzko było. Przyszłam, pogadałam, wysłuchałam i od razu było mi lepiej, od razu nabierałam dziwnej pewności, że wszystko będzie ok.
Dawno się juz tak nie łamałam. Dla mnie to nie wstyd przyznać się przed sobą i innymi, że się jest słabszym. Ale jak to mówią, po burzy zawsze wychodzi słońce, a z drugiej strony myślę, że jak teraz wszystko sobie wyjaśnimy to będzie święty spokój. Rzecz polega na tym, żeby nie przegiąć.

Ech dobra...

Która co ma na obiad? Ja dziś robię ratatouille

Kurcze, jak ja Wam zazdroszczę tych Medicoverów i Signal. U mnie albo ośrodek zdrowia albo prywatnie i za wszystko trzeba płacić

reklama
A ja juz jestem, niestety nie tak wyszło jak wyjść miało. Koleżanki co prawda nie było ale z P. miałam niemiłą rozmowę. No cóz...on nie rozumie o co mi chodzi.

Przyjdzie z pracy, p i e r d o l n i j go kapciem i zacznij tłumaczyć, bo chyba potrzebna Twojemu terapia szokowa.

ja probuje na wspomagaczach bo nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby sie okazalo ze przyczyna lezala w hormonach a ja z tym nic nie robilam zdajac sie na nature i np. stracilam rok staran
(bo na ogol lekarze karza czekac minimum rok zanim zleca badania)
jesli sie wie ze hormony ma sie wporzadku to OK ale ja nie badalam sie nigdy, wiec wole sie najpierw zbadac, zobaczyc na czym stoje i jak wszystko git to zdac sie dopiero na nature

u mnie tez cykle regularne jak w szwajcarskim zegarku, zawsze 28 dni, nie mam bolow piersi ani PMS.. nawet moj polowek nigdy nie wiem kiedy @ dostane..
ale jak poczytalam w necie o hormonach, dowiedzialam sie ze mam duzo objawow ktore zawsze lekcewazylam a wskazuja one o nierownowadze hormonalnej, np. krostki w okolicy rzuchwy, w ogole wysyp krost przed @, plamienie przed @, bole jajnika przed owu i po owu tez, nadmierne owlosienie itd...
majac wysoka prolaktyne mozna miec trudnosci z zajsciem w ciaze, majac niski progesteron zarodek moze sie nie zagniezdzic.. kolo sie zamyka.. albo sie nie zajdzie albo sie zajdzie a sie nawet o tym nie wie i sie nie utrzyma, mimo ze ma sie regularne cykle i dochodzi do owulacji

wiec poki co iore witaminki , wiesolek i od dzis angus castus na prolaktyne... a za 2 tyg zrobie pelne badania hormonow

Kochanie, ja też miałam cykle w zegarku, normalny pms a wyszła mi niedoczynność tarczycy, a to nie znaczy że Ty też musisz mieć problemy z hormonami. Niepotrzebnie się nakręcasz. Poczekaj jak dostaniesz wyniki w łapki a potem się ewentualnie martw.

ael ciesze sie ze dostalas nowy dysk ;-) bedzisz mogla z nami dluzej gadac ;-)

Ahh ja si też cieszę :-D

Zrobiłam zupę ze świeżych ogórków, groszkiem zielonym i groszkami ptysiowymi...chce ktoś??

Do góry