reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No jeszcze południa nie ma i coraz gorzej. Nie dość, że znowu te curewskie mdłości przy chodzeniu nawet mnie biorą to teraz się okazało, że kafelki decour są curwa krzywe! Co za ..uj to robił! Wszystkie 6 kafelków dekorowanych są krzywe, nie są proste tylko mają lekkie zakrzywienie także przy prostym środku końce się odchylają! Za taką curwa cenę to ja powinnam mieć pozłacane! Ja pierd....

Ael to ja nie wiedziałam, że tak się źle czujesz kobietko... dbaj o sobie :-) a co do remontu no to rzeczywiście nie wesoło... współczuję, tym bardziej, że za to się przecież płaci...

reklama
Magda ja nie taka kruszynka... ja mam prawie 170 wzrostu więc mój przy mnie wcale nie taki wysoki :-D W prawdzie dwa razy więcej waży niż ja...

Ael to ja nie wiedziałam, że tak się źle czujesz kobietko... dbaj o sobie :-) a co do remontu no to rzeczywiście nie wesoło... współczuję, tym bardziej, że za to się przecież płaci...

Chwilowo niedyspozycja poszła, bo się wcurwiłam przez te kafelki. Mój do mnie dzwoni, że kobieta taka strasznie zdziwiona i z tekstem wypaliła, że kafelkarz powinien wiedzieć jak się takie kładzie.... Na co nasz kafelkarz stwierdził, że wie, bo powinien położyć i nic nie mówić, ale z tym sklepem nie współpracuje dlatego. A on uczciwy i z takiego położenia krzywych kafelek to on nic przecież nie ma.
Ma przyjechać mąż tej kobiety do nas i zobaczyć te kafelki, to ja już mu wytłumaczę jak powinno się kłaść takie kafelki...
Ludzie robią z siebie głupów, szukając glupów...

Ael, w jakim miejscu czułaś kopniaczki, czy pierwsze ruchy???
Świruję strasznie, bo to już 19 tydzień... już chwilowo odeszłam z grudniówek bo się nie potrzebnie dołuję czytając jak to mały pokopał jak wsiadała mama do auta po usg.
Mąż mnie pociesza i gaga, że tyle robię, że małe w ciągu dnia tak wykołysane i mu się ruszać już nie chce... ale ja się martwię każdego dnia bardziej... usg dopiero 9 sierpnia... mam złe przeczucia...

Ael, w jakim miejscu czułaś kopniaczki, czy pierwsze ruchy???
Świruję strasznie, bo to już 19 tydzień... już chwilowo odeszłam z grudniówek bo się nie potrzebnie dołuję czytając jak to mały pokopał jak wsiadała mama do auta po usg.
Mąż mnie pociesza i gaga, że tyle robię, że małe w ciągu dnia tak wykołysane i mu się ruszać już nie chce... ale ja się martwię każdego dnia bardziej... usg dopiero 9 sierpnia... mam złe przeczucia...

Kochanie moje niecierpliwe, to że nawet poczujesz ruchy po 20 tygodniu nic się nie stanie, jesteś w końcu pierworódką więc istnieje bardzo duża możliwość, że kopniaki poczujesz dużo później.
Ja poczułam pierwsze w podbrzuszu, ale takie konkretne. I tak przez tydzień gdzie pod koniec zaczęłam czuć wyżej. Stety bądź niestety kopniaki powoli dostaje w żebra, na razie naliczyłam dokładnie 4 kopy w prawe żebro głównie.
Więc staraj się kłaść na płasko i przycisnąć lekko rękę w podbrzuszu, ale staraj się prawą wyczuć bo w lewej może Ci się mylić przez puls serca.
Poza tym małż ma rację, jak dużo robisz w ciągu dnia, chodzisz czy sprzątasz czy etc to po prostu możesz nie poczuć tych pierwszych ruchów jeszcze.
Daj sobie dwa dni wolnego, zjedz w ciągu tych dwóch dni trochę słodkiego leż dużo na pleckach i wyczuwaj ruchy. Jakieś powinnaś na pewno wyczyć.

Ael: pogoń tych kafelkarzy na szczaw, ja kto tak można partaczyć robote , nie dziwie ci się ze białej gorączki dostajesz.

moj ma 193 cm i schudł (tez był na diecie przedslubnej :)))waży teraz 83 wygląda za chudo i teraz go spowrotem tuczę , bo musi mieć siłę zeby mnie na rączkach nosić, bo ja to jestem babka niczeg osobie- jak to określała moja mama ze jestem nabita :)

Ostatnia edycja:
Ael: pogoń tych kafelkarzy na szczaw, ja kto tak można partaczyć robote , nie dziwie ci się ze białej gorączki dostajesz.

moj ma 193 cm i schudł (tez był na diecie przedslubnej :)))waży teraz 83 wygląda za chudo i teraz go spowrotem tuczę , bo musi mieć siłę zeby mnie na rączkach nosić, bo ja to jestem babka niczeg osobie- jak to określała moja mama ze jestem nabita :)

Kafelkarza mamy zajebistego, myśmy osobno kafelki kupowali w sklepie, to tam spartaczyli kafelki. A gościu naprawdę konkretny, bo jak by chciał zrobić szybko i zarobić to by te kafle położył i nic nam nie mówił, że krzywe, a tak dziś robiąc drugą ścianę miał kłaść te dekorowane ale zauważył, że krzywe i nam po prostu powiedział.
A z tego sklepu ma przyjechać chyba właściciel z własną miarkę i pomierzyć kafle i ściany (po uja walca on chce mierzyć ściany jak są wyprofilowane podczas tynkowania...)

Dobry Dzien
Wreszcie sie wygramoliłam z łozka zjadłam sniadanko i jestem z wami.Czuje sie juz lepiej bez goraczki i z małym katarkiem z tym ze kaszle jak.....i boli mnie w klatce piersiowej.Pomyslałam ze jak juz lepiej sie czuje to pojde w piatek do pracy ale moj M stwierdził zebym jeszcze siedziała w domu do poniedziałku bo to ze czuje sie lepiej to nie znaczy ze koniec choroby i lepiej wyleczyc do konca...Leje u nas deszcze jak scebra

reklama
Eee ja taka malutka jestem :-) tylko brzuszek mam :-) ale co się dziwić jak z M. czasami żyjemy fast foodami :-)

My z Fifką coraz więcej wspólnego obie okularnice, obie dużych facetów mają :-D

Do góry