reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia, nie powinno się tyle plemników "trzymać" najlepiej starać się co dwa dni, bo potem plemniczki są przestarzałe

Kurczę, maraton mnie czeka. Mieliśmy zacząć budowę 20, ale chłopaki już moga, więc 8 wchodzimy, bo musimy papiery załątwić i muszę jechać. I na posiew z pochwy :(

A na nietrzymanie moczu ćwiczcie mięśnie Kegla

Olcia, co jest?>

reklama
W sumie to sama nie wiem ;/ Dostałam pismo z poprzedniej pracy że muszę pokryć koszty szkolenia 2700 zł;/ Byłam tego świadoma że tak będzie ale po przeczytaniu wezwania ręce mi opadły:( I tak o po remoncie się bujamy z małym bo małym debetem na koncie i cały czas coś nam wyskakuje jak nie rachunek za prąd to teraz to i jeszcze wesele za tydzień :( No i jeszcze do tego w pracy szef leci w kulki z kaską . wydaje mi sie ze robi niesamowite przekręty i chciałabym jak najszybciej z tej pracy zrezygnować ;/

[FONT=&quot]Witam się pięknie z rana!
[/FONT] [FONT=&quot]Lamia [/FONT][FONT=&quot]beta hcg(z krwi) to jest gonadotropina kosmówkowa, hormon wytwarzany w czasie ciazy i w zależności od wieku ciąży poziom tego hormony jest wyższy. Jest to najlepszy i najbardziej miarodajny sposób na określenie czy się w ciązy jest czy się nie jest. No i co bardzo ważne w ten sposób dowiedzieć się można o bardzo wczesnej ciąży. Testy apteczne nie są jak tak wiarygodne jak to badanie. U mnie wyszło wczoraj 2,4 czyli poniżej tej najniższej normy dla ciężarnych, która zaczyna się od min. 5 a w trakcie ciązy baaardzo rośnie.[/FONT]

Atanku
ja też, ale już się tym nie przejmuję i nie panikuję. Czekam spokojnie do 19 sierpnia.

Sil to chyba dobrze, że wcześniej zaczniecie bo wiesz, potem pewnie i tak jakaś obsuwa będzie. Na posiew to i ja muszę jechać bo to akurat trzeba kontrolować raz na jakiś czas niezależnie czy się w ciąży jest czy nie. Tak mi dżin mój mówił. A w ogóle to co za historie kibelkowe? Co się dzieje?

Olciiaaaa
przykro mi, kwestie finansowe niestety są dość uciążliwe ale na pewno sobie poradzicie. Ale powiem Ci, że pierwsze słyszę, żeby pracownik płacił za szkolenie. No chyba, że am wcześniej zrezygnował z pracy.

Ostatnia edycja:
Ael dziękuje za gratulacje! Już 12 tydzień zaczynam! Jeszcze trochę i będzie drugi trymestr. :-D

Lamia Sil dobrze mówi, nie można tak trzymać... nawet też z innego powodu, robicie się coraz bardziej spięci a seks tylko w płodne staje się mechaniczny (kochamy się dla potomstwa) to was spina a blokada czasem jest najgorszą rzeczą przy staraniach. Dlatego skoro dopiero zaczynacie, więcej luzu. Seks co 2-3 dni będzie wystarczający :tak: pod warunkiem ze macie ochotę
A Beta to badanie krwi na obecność ciąży które robi się niemal w każdym laboratorium (taki test ciążowy) Jest on o wiele skuteczniejszy i nieomylny jak te testy sikane. Uprzedzę pytanie koszt badania to gdzieś od 25zł do 50zł zależy od laboratorium.

Olcia
tule kochana... wiem jak to jest bo też tak często mam... a teraz też kasy jak kot napłakał a za tydzień wesele siostry mego... nawet na prezent nie mamy... i KICHA!!
No a mój w pracy a ja leże w wyrze... laski co na obiad? Pomysły proszę!

Ostatnia edycja:
Przepis z gazety ale robiłam i pycha ;)Taka przystaweczka w sumie.

Dzięki dziewczyny :) Mi nawet nie chodzi o te pieniądze , tylko o sam fakt , że cały czas coś się dzieje nie po naszej myśli :( a doła mam pewnie dlatego , że za długo go nie miałam a musi przyjść burza żeby wyszło słońce .

Załączniki

• Image0043.jpg
    Image0043.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
No z budowa super, ale nas zaskoczyli, musimy na hura załatwiać. Zresztą tym roku też tylko fundamenty i gruntowy wymiennik ciepła do solarów.

A w nocy mnie przegoniło, ale już ok :)

Fifka, dzwoniłam do mojej księgowej i ja mam posłać po prostu poleconym tego 10 to moje zwolnienie, oni odbiorą, a ona zaksieguje 25, jak wróci, ale moja firma płaci zasiłki sama, więc niczego nie posyłają do ZUS. nie wiem więc jak u Ciebie

She, ja Cie widzę :)

She..no jak możesz?
Fifka właśnie jak T się tam czujesz? Ja wczoraj nie miałam za bardzo czasu doczytać Was wszystkie więc niech się żadna nie obraża, że coś przeoczyłam.

U mnie dziś obiadu nie będzie bo małż w pracy a ja sama nie lubię jeść. Poza tym mam troszkę spraw do załatwienia i parę pism do napisania.

She widzimy Cie :) Co tam ??

Przypomnijcie mi dziewczyny do ilu dni plemniki mogą przeżyć w odpowiednim środowisku czyli śluz temperatura itd?

Ostatnia edycja:
reklama
aa no to juz wiem co to ta beta,
co do plemników to nie wiedziałm ze sie starzeją :)) no to dzisiaj chyba zedre z mojego ciuszki ...

a co do obidu to ja dzisiaj spaghetti carbonara (nie robiłam jeszcze ale czytał i łatwizna) mam boczuś ,makaron smitanke i serek no i dodatkowo dokupiłam w torebce wrazie jak by sos był dodupy to dodam gorowy :)) .
Polecam na obiad jak nie mam pomysłu i chęci do roboty frytki + jajko sadzone + mizeria lub cosik innego .
a ta kto amm chęć na placki ziemniaczne al nie wiem czy juz z tych ziemniaków wyjdą.

Zadzwonila do mnie baba dzisiaj z Agencji rozwoju ludności - składałm w tamtym roku wniosek na szkolenie bezpłatne dla pracowników z zakresu księgowości i nie było miejsc, a tu proszę niespodzianka od połowy sierpnia zaczynaja i moze sie załapie tym razem, nawet juz o tym zapomniałam:)) w końcu dobra wiadomość.

Co do plemników to ja czytałam ze 5 dni a nawet podają ze 7 dni

Do góry