reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jak będziesz miała słabsze dni... będziesz chciała się pożalić... popłakać...posmiać, lub po prostu porozmawiać... to pisz, a my postaramy się pomóc... ;-)

sloneczko20 a ty się starałaś o dzidziusia???

reklama
big ja tak jakos ostatnio kilka dni temu apetyt ze hej a ostatnio to brak apetytu a jak aptrze na jedzenie to obrzydzenie przychodzi a do tego w poniedzialek wazylam 87 a dzisiaj juz 87,4 a prawie nic nie jadlam ahh i mysle co tu zjesc i jak to zjesc by mi sie niedobrze nie zrobilo wiesz ja mam z natury duzy brzuszek ale teraz mi kilka dni temu wywalil dogory tak ze hej ;-) taki twardy na wysokosci zoladka niewiem czy to normalne ale sie nie przejmuje we wtorek do ginka prywatnie wiec jestem ciekawa czy w koncu uslysze serduszko bo powinnam juz ostatnio slyszec a lekarz nic nie powiedzial i nie mowil ani gdzie mam patrzec ;-/ tak to jest na nfz. jedynie co mi smakuje to borowki ;-) a zalatwilam sobie wozek od przyjaciolki miala jeszcze po synku x landera za 500zl i gratis dostane worek z grzechotkami i innymi zabawkami dla niemowlat ;-)wozek mi przywiezie w grudniu ;-) zeby nie bylo pomaranczowo szary ;-)
a do objawow jestem sennna i zmeczona strasznie i taka jakas slaba ;-(

sloneczko nie przejmuj sie serce ci powie jak postapic ale wiem napewno ze dziecko bedziesz kochac ponad swe serce napewno <przytul>

Słoneczko jednym słowem trzeba wziąć się za siebie pod każdym względem. Ty sie broń Boże nie odchudzaj w ciąży ale wprowadzić możesz zdrowszą dietę, z tym że pamiętaj, taka dieta musi być bogata w witaminy i mikroelementy potrzebne Tobie i dzidziusiowi.
Big bardzo się cieszę, że u Ciebie ciąża spokojna. Ciocia Skarpeta jak zwykle całuje w brzuszek:*

Uciekam moje drogie na miasto.

Nie mam zamiaru się odchudzać w ciąży

Jak będziesz miała słabsze dni... będziesz chciała się pożalić... popłakać...posmiać, lub po prostu prozmawiać... to pisz, a my postaramy się pomóc... ;-)

Dziękuje w ogóle za miłe przyjecie

Atan no to juz pora ogladac serduszko. Napewno wszystko ok. Co do brzucha, to mozliwe mnie tez na samym poczatku zaczal sie robic strasznie twardy i wzdety, wtedy myslalam ze brzuch mi juz rosnie :p Ale tak to jest, na poczatku wszystko sie powieksza i takie napuchniete jest. Juz niedlugo zacznie Ci rosnac kuleczka.

Hej dzieczyny :*
Słoneczko20 gratulacje :) Jednak to ciąża a testy negatywne Fajnie :)
Ja dzisiaj odebrałam wyniki przeciwciał tarczycowych i są masakryczne :( anty-TPO mam 721 a norma od 0-35 :(
Wskazuje to na chorobę hashimoto :( Bardzo mnie to martwi bo z tym podobno bardzo trudno zajść w ciąże :(

ja zmykam pracowac zostala mi godzina do konca wiec trzymajcie sie bede kolo 17 ;-) bo jeszcze troche trzeba porobic i do sklepu pójść ;-) big a ty masz dziewczynke czy chlopca ?? czy niewiesz ?? bo ja sie zastanawiam bo kiedys sie mowilo ze jak dogory brzuszek to dziewczynka czy chlopak ?? a nadole odwrotnie nie pamietam jak to bylo próbuje se przypomniec ;-)

Gocha, nie interpretuj sama wyników, bo możesz się pomylić. Póki lekarz nie powie diagnozy i póki nie potwierdzisz u innego, co polecam szczerze, nie martw się. Poza tym pozytywne nastawianie wiele działa :)

Atan, podobno chłopak rozpycha boki, a dziewczynka idzie do przodu. Moja mama w pierwszej miała na boki, w drugiej do przodu i mam dwóch braci :p ja nie wierzę w takie przesądy :)

Słoneczko. Bardzo mądrego masz faceta, nie ma co brać ślubu z powodu dziecka, skoro miedzy Wami kiepsko. Lepiej poukładać wszystko, niż potem się szarpać, choć może boli. A tak naprawdę to musicie się zmienić oboje. Ty nie sprawdzać i ufać, on ufać, że tego nie robisz. I Ty musisz zaakceptować siebie, a on powinien wspierać Cię mówiąc, że się podobasz. A poza tym. Przecież wygląd przemija. Jesteś z nim dla wyglądu, czy dlatego, jaki jest? On zapewne ma tak samo :) Głowa do góry, będziecie mieć dziecko, świat Wam się wywróci sam, więc ten pomiędzy Wami poukładajcie, ale może nie w dwa tygodnie. Wiesz, spróbuj być "lepsza" w sensie bardziej wyrozumiała jeden dzień, potem drugi, kolejny... Itd. Zobaczysz, że to łatwiejszy cel, niż dwa tygodnie w spokoju. A jak się nie uda jakiegoś dnia, jest kolejny. Do poprawy. Musicie się przy tym nawzajem wspierać, bo ratowanie związku to robota dla dwojga, jak mówi Big.

gochaa rzeczywiście te wyniki nie najlepsze (oczywiście jesli norma jest taka jaka podałas)...Poczekaj na diagnoze lekarza..... wiesz lekarze potrafią zdziałać cuda... wiec mysle, ze obnizą Ci to farmakologicznie i uda się zajść w ciąze... Głowa do góry :-)

reklama
Do góry