reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Magda myślę, że i tak się szybciej wszystko potoczy bo plany planami a natura lubi płatać figle :p A może w końcu sam stwierdzi, że ile można jeszcze czekać :)

Może tak będzie.. nie ukrywam,że teraz on przeniósł kontrole do naszego pożycia... związkowego ;-) ja ostatnio nie mam ochoty na nic. Jak małe dzieci przyprawiały mnie o uśmiech,to teraz nie wiem czy to depresja.. czy bezsilnośc w znalezieniu pracy..

Co do pracy to wcale nie wątpię, że jest strasznie ciężko ale możesz pooglądać strony Naszych państwówek typu Urząd Miejski czy ZUS, tam są często oferty pracy i zazwyczaj nie wymagają wyższego wykształcenia... chyba, że masz jakiś konkretny cel szukania pracy i ta akurat nie będzie Ci odpowiadać...

Hehe :) ja tez poluuje na truskawki ale polskie kupiłam raz z hiszpani nie były dobre a u nas z okolicznych plantacji pyszne (6-7zl kg)

ja dzisiaj też jadłam truskawki :p ale bardziej nie mogę się doczekać jagód ... <pycha>:-)

Ostatnio jadłam u cioci pyszną sałatkę : jajka czerwona cebula rzodkiewka szczypiorek i czerwona fasola .

Jeśli lubicie te składniki to spróbujcie na prawdę warto ;)

Ja to bardziej wole owoce ale np papryka nie pogardze :)

ja to mam w ciązy takie sezony najpierw same kwi potem banany potem papryka jabłka a teraz nektarynki i brzoskwinie :)

cholera tyle napisałam i znikło

więc jeszcze raz

Magd.a na pewno te Twoje frustracje związane są z poszukiwaniem pracy, ale na spokojnie, znajdziesz
w jakiej branży szukasz?

a ja dziś zadzwoniłam no mojego gina, żeby mu powiedzieć o II a on na to, że mam już teraz się pokazać i że powinien zobaczyć serduszko, coś czuję że mnie naciąga, ale co tam idę w czwartek na 16.30

i jeszcze jedno pytanie, może Ael będzie wiedziała (przepraszam, że na tym wątku)
czy na macierzyńskim płacą średnią sprzed 6 m-cy przed pierwszym zwolnieniem na ciążę? to znaczy czy jak teraz wezmę zwolnienie np. na tydzień to będę dostawała po porodzie średnią z ostatnich 6 m-cy?

reklama
Donia ja chodzę publicznie do szpitala i naprawde mam wrażenie jakbym była traktowana jakbym prywatnie chodziła mam świetnego ginekologa o wszystko sie troszczy

Do góry