reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hejka dziewczyny:)

Wiosna przyszła to i fasolki nam się namnażają i widzę perspektywy na więcej więc trzymam kciuki...:)

Ja juz drugi tydzień jestem bez pracy i zaczynam świrować że szybko nie znajdę, ofert mnie interesujących jest o dziwo sporo i wysyłam dziennie nawet 3 cv bo jestem wybredna.Nie nudzę się i mam mnóstwo do roboty więc jeszcze się nie zadręczam myślami,zresztą mężuś mnie wspiera.
Akcja wiosna narazie mi się udaje i jest rewelacyjna( joga i pilates -3*tyg,basen,zdrowa dietka)i czuje się wyśmienicie:)

Najgorsze jest to że ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak się na coś nastawie to daże do realizacji i musi być a tu klops,bo miałam plan zacząc strania w lipcu...i moze się wydłuzyc,bo chce poczekac w pracy na stała umowę a nie wiem ile bede miec okresu próbnego,przypuszczam że 3-mce ale może miło się zaskoczę i będzie 1 m-c. Tylko że ja jeszcze nowej pracy nie mam...eh, a jak spojrzałam ostatnio w kalendarz to fajnie by było juz sie w czerwcu postarac bo testowałabym zaraz przed urodzinam i nie pogardziłabym takim prezentem, potem w sierpniu kolejna okazja bo rocznica slubu i dokładnie testowałabym w rocznice slubu..eh się rozmarzyłam...a tu dopiero mamy maj...

Z racji że ostatnio od razu znalazłam nowa prace po zwolnieniu to nawet nie pomyślałam zeby sie zakręcic w pośredniaku i mi ostatnio kumpela pomysł podrzuciła...ale jak wypowiedziałam sama umowę za porozumieniem stron to mi sie kaska nie nalezy ....no cóz...
Kurcze powiem wam,że ostatnie dwie firmy w których spedziłam w sumie ponad 4 lata były nietrafione i w końcu musiałam się zwalniac bo pracodawcy się wypieli na pracowników...kurde mam pecha po prostu...i mam nadzieje ze jak teraz musze czekac na jakis odzew to w koncu mi się poszczesci...bo jedyna rozmowa jaką miałam to nie prszeszłam dalej a wysyłam cv od konca marca w sumie....grrr
Ael,Big piękne brzuszki
a powiedzcie mi ciążówki co z tymi malinami w ciązy,w trakcie stran nie powinno się jesc pod żadną postacią bo wywołują poronienia i skurcze czy tylko liscie malin...??? bo ja mam soczki malinowe domowej roboty i uwielbiam wszystko co malinowe ale moge się na truskawki przerzucić jakby cos:)

A no i witam nowe dziewczyny...:):)

kurcze i jeszcze tak dodam ze badania robiłam w połowei lutego na zakżne i one ponoc sa ważne pół roku a potem warto powtórzyc...wiec jak w lipcu nie zaczniemy to bede musiała powtarzac...bo hormony to nie wiem chyba w kazdym cyklu mogą się roznic...eh...masakra

A ja powiem wam ze jeszcze nie zaczełam sie strac tak na dobre...ale tyle juz poczytałam,u was posiedziałam,powyliczałam,zbadałam się ze traktuje to bardzo mechanicznie...i jak możemy to za cholerę nie chce nam się kochac w dni płodne...nieśiwadomie mamy nawet teraz ochote do 12dc a potem 18dc...,wiec sobie kompletnie nie wyobrażam tych strań...bo juz teraz są w mojej głowie mechaniczne...jedyna szansa w wakacjach kiedy mamy ochotę codziennie ale na nie przy mojej nowej pracy mozemy miec szanse dopiero wrzesien-pazdiernik....niby pocieszenie ze połowy cyklów czyli 14-15dc wypadaja nam w niektóre weekendy wiec jakas szansa na spontan bedzie...ale pesymizm mnie juz teraz złapał...bo o tym mysle,wyliczam jak to bedzie w lipcu,sierpniu itd.....i sie tak nakręcam i jednoczesnie blokuje ze wydaje mi się ze bedziemy się strac długo przez te moje mechaniczne podejscie....

kurde jeździmy ostatnio po znajomych którym się dzieciaki rodzą i juz taka trójka w koło nas a dwie kolezanki w ciązy i roziwazanie niebawem i jakos tak się przekonuje do tego wszystkie ze może i ja w końcu tak zapragnę mocno....a nie dlatego ze teraz jest najlepszy okres a reszta sam przyjdzie...

Ostatnia edycja:
reklama
No Magda.a chyba jednak dzis po pracy kupie test, tym bardziej ze w piatek spotkanie ze znajomymi moze becie jakis alk a ja nie chce sie stresować:) Zreszta biarac za przykład Silm może być faktycznie róznie...:)
A co do tego trola...to ja niestety, jak pisałam wczesniej, przyszłam już po całej akcji, ktos zwyczajnie nawymyslał Pao, komentował jej związek i całą jej osobę (nie wiadomo po co i dlaczego - dla mnie jakas totalna bzdura...) Niestety nie mamy wpływu na to kto stapa po tym swiecie a madrych inaczej i koslawych emocjonalnie ludzi jest niestety cała masa...i tak tez mozna okreslic te nieproszona z wczoraj osobe...Pao dzielnie sobie poradziała przy duzym wsparciu dziewczyn:) wiec warto zamknac temat;)

Witam was moje obrończynie ;-)
Pomału was nadrabiam od wczoraj
Truskawcia a dobrze już mam lepszą taką za 4000 :-)
U mnie już na pewno ten cykl można skreślić bo od rana brzuch ćmi coraz bardziej. Tak więc czekamy na następny ;-)
Magenta ja też się nie mogę doczekać weekendu bo też z kolegami i Ł jedziemy na ryby nad Wisłę :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Soglam, ja bym nie czekała na umowę na czas nieokreślony, bo po próbnej możesz nie dostać, ja po próbnej miałam dwie na określony i dopiero po 2 latach mam stałą. Nie wiem, jak u Ciebie w branży, ale teraz raczej tak dają...

Podobno tylko liście, ale tylko w ciąży, ale zapytam dziś lekarza :) jak nie zapomnę.

Sil mówiąc stała mam na mysli chociazby roczną po okresie próbnym,bo wtedy po 12 tyg ciązy musza mi przedłużyc umowę do produ i jak nie beda chceili po macierzynskim to ja nie chde w takiej firmie pracowac gdzie mnie nie szanują....ja juz się nastawiłam i chce się starac jak najszybciej wiec tylko okres próbny musze przetrwac i tyle...

w poprzedniej miałam od razu na czas nieokreslony nawet bez probnego...ale to inan bajka...wcale mi nie zalezy na nieokreslonym od razu...jak dadza mi od razu okresloną na rok to tez się bede cieszyc bo się odrazu postaram o dziecko i tyle...mi na umowie zalezy tylko dla macierzynskiego i kredytu zeby wesprzec meza bo ma firmę i zebysmy wzieli na dowje zeby móc płacic duza rate i szybko spłacic tak 10-15 lat...a potem to moge i miec umowy zlecenie a kasa na reke mnie interesuje...tyl;ko teraz mam parcie zeby spokojnie moc isc na l4 w razie czego w icązy i miec kase sowją na macierzynskim...bo moj mąz bardzo dobrze zarabia ale ja chce miec prace i swoją kase...bo z utrzymaniem nie mamy najmniejszego problemu i mogłabym nawet nie pracowac...ale to jest wykluczonego względem mojego charakteru...:):)

Ostatnia edycja:
hejka :)
mam pytanko może się orientujecie,czy jak po skończonym stażu jest osoba i została zatrudniona na umowę o prace na 2 miesiące, okaże się że jest w ciąży to jest szansa na przedłużenie umowy? czy nie wchodzi to w grę ??

Pyscek, a to umowa o pracę czy okres próbny czy co?? umowę o pracę na czas określony jak pisała Soglam muszą przedłużyć jak kończy się po upływie 12 tygodnia. Tzn przedłużają do dnia porodu. Ale to zależy od umowy.

Soglam, tak to jasne :)

reklama
Co do malin, sok malinowy jest czasem zalecany kobietom w ciąży, często przy przeziębieniach, ale mówimy tylko o soku z owoców.
Za to napar z liści malin działa rozkurczowo i rozszerzająco na naczynia krwionośne i taki napar może powodować poronienia.

Co do trolla, przylazł tu taki robal i zamęczał nam Paolajn, ale się zaczął trochę plątać w zeznaniach. Zgłoszona została sprawa do admina i wątek przez parę godzin był szczególnie obserwowany. Użytkownik rejestrował się 3 razy ale za 3 razem został zbanowany na amenus. Także na jakiś czas spokój, jeśli temu komuś nie zwidzi się znów tutaj wejść.
Ale tak jak wczoraj pisałam, wg zaleceń admina, nie dajmy się sprowokować, komentować, wdawać w dyskusję, a tym bardziej pisać mocniejsze posty (to skutkuje ostrzeżeniami, które wczoraj się posypały). Użytkownika zgłaszać do admina bestyja, raportować każdy post takiego użytkownika a najlepiej zaznaczyć w menu na profilu tego osobnika "dodaj do listy ignorowanych". Ot co się działo wczoraj :-)

Pyscku ogólnie w przypadku kobiet pracujących i będących w ciąży, chroni je prawo. Więc powinni Ci przedłużyć umowę, więc teoretycznie umowę powinnaś mieć aż do zakończenia urlopu macierzyńskiego. Tak mi się ogólnie wydaje. Po powrocie z urlopu szef może wręczyć Ci wypowiedzenie, jeśli mu się coś zwidzi.

Ostatnia edycja:
Do góry