reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ale cisza ;-) Caludia daj znać jak Twoj zareagował ;-) Iwasek nasza nowa mamuśko :-D Ty też napisz coś tu do Nas :-)

reklama
Witam Was dziewcznynki niedzielnie,piękna pogoda aż się nie chce w domu siedzieć.
Claudusia gratulacje, napisz jak Twój zareagował?
Ja jak się ma Iwasek?
Ja mam pytanie do dziewczyn używających testów owu? Czy to jest tak, że pozytywne testy moga wychodzić kilka dni pod rząd? ja od trzech dni mam pozytywne, takie na maxa, a owulacji jeszcze nie było (nie ma skoku temperatury), czy po owulacji testy owu też wychodzą pozytywne? czy może być owulacja bez skoku temperatury? szkoda, że pok tu żadko zagląda, ale liczę też na Waszą pomoc, jestem zielona w testach owu

Donia, napisz do Pok na pw, obiecała odpisywać :) Ja nic nie wiem na temat testów owu, a na opakowaniu nic nie jest napisane??

Donia dokładnie tak... dwie kreski mogą się pojawiać przez kilka dni ale chodzi o to, żeby się w nie wpatrywać i wtedy dopiero kiedy kreska testowa jest ciemniejsza lub tego samego koloru co kontrolna oznacza ze w przeciągu 24h nastąpi owulacja...

A ja już wróciłam z uczelni i mam dość... W ogóle to dzisiaj złapałam doła... :( tak sobie myślałam, że kiedyś dużo myślałam o tym, że zacznę się starć o dzidziusia dopiero jak moj K dostanie podwyżkę w pracy ale jednak rozpoczeliśmy trochę wcześniej a na dzień dzisiejszy już mamy wszystko na co niby chcieliśmy czekać a ciąży jak nie ma tak nie ma... :(

An no i zapomniałabym przywitać nową staraczkę!! Vanilia naprawdę dobrze trafiłaś!

Ostatnia edycja:
W miarę dobrze się czuję, wczoraj było sporo lepiej, dziś już musiałam szybko jeść śniadanie, bo mnie szarpało. Na szczęście już nie plamię, nie licząc tego przypadku z tydzień temu. No i we wtorek mam wizytę u lekarza, doczekać się nie mogę, bo mają mi kartę ciąży założyć a jednocześnie się denerwuję, bo mam odebrać wyniki, no i ogólny stresik przed wizytą :)

ma_gdalena dokładnie, miałam tak samo, czekałam aż się obronię, dostanę etat w pracy, kupimy mieszkanie, a teraz mamy wszystko i problem z zajściem w ciążę, teraz juz wiem, że z tym nie należy czekać

a co do testów owulacyjnych to 5 dni temu kreska testowa była jaśniejsza niż kontrolna, ale od 4 dnie jest dużo ciemniejsza od kontrolnej, cały czas tak samo tego nie rozumiem, a temperatura nie wzrasta :szok:

Zawsze powtarzałam mojemu, że się troszkę boję, bo tego nie da się przećwiczyć. Bo jak się zacznie próbować to nie da się odwiesić na kołek jak się uda, a póki się nie spróbuje, to nie wiadomo, czy się uda... My planowaliśmy czekać, aż stanie dom, ale to byłoby długo za długo. Potem po ślubie. I jakże ja się cieszę, że ślub przyspieszyliśmy :) Ale faktycznie czekaliśmy na odpowiedni miesiąc, by wyszło noworoczne i co? i się nie udało. Ale przynajmniej mogłam spokojnie odłożyć tabletki na serce. Wam też się uda wpaść w odpowiedni czas i będzie maleństwo.

Hmmmm... no to nie powiem, że to troszkę dziwne, ja używałam samych owulacyjnych bez mierzenia temp więc nie mam odniesienia ale miałam tylko jeden dzień typowo tego samego koloru i stwierdziłam, że to już i dalej nie testowałam... ale może i zrobiłam to błędnie bo rezultatu nie było :p więc więcej nie pomogę niestety

Sil mam taką nadzieję :) tylko szkoda, że jestem taka niecierpliwa

reklama
Hmmmm... no to nie powiem, że to troszkę dziwne, ja używałam samych owulacyjnych bez mierzenia temp więc nie mam odniesienia ale miałam tylko jeden dzień typowo tego samego koloru i stwierdziłam, że to już i dalej nie testowałam... ale może i zrobiłam to błędnie bo rezultatu nie było :p więc więcej nie pomogę niestety

Sil mam taką nadzieję :) tylko szkoda, że jestem taka niecierpliwa

hmm szkoda, że nie robiłaś testów jeszcze później, jak się pojawiły dwie wyraźne, jak widać u mnie pozytywny test od 4 dni a owulacji jeszcze nie ma, nic nie rozumiem,
może w Twoim przypadku za wcześnie oceniłaś owulację i dlatego nie zaskoczyłaś

Do góry