reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Chyba dam sobie spokój z bluetoothem, odpalę dużą machinę i zrobię skan, bo tak się nie uda... Ech...

No i niestety wymiotuję codziennie. Częściej wieczorem, ale dziś jak widać też rano. Nawet się zastanawiam co z duphastonem, czy zdążył się wchłonąć..

Truskawcia to nie pokażę Ci ostatniego zdjęcia mojego maleństwa :-D

Sil kochana widzisz, no niestety też miałam takie dni, że nic nie pomagało nawet kisiel, a połkniętą wcześniej hydroxyzynę zwymiotowałam. Najlepiej przespać większość dnia wtedy. A wieczorem, kromkę chleba z masłem albo bez i gorąca herbata. Spróbuj tak zrobić.

Nie no ja mam o niebo lepiej, bo jak już się podzielę posiłkiem, lub nie, z kibelkiem, to mogę jeść wszystko :)

na zdjęciu na dole pisze wyraźnie 23mm a tam gdzie mam serduskzo pisze wyraznie 6,1mmbo teraz sprawdziłam to co gin mi źle pomiary na monitorze wprowadził?

Ja nie będę nic mówić, bo jeszcze nie miałam z tym styczności. Ważne, że narazie wszystko w porządku mineralna.
Sil, to skanuj i wrzucaj :)

Mineralna ja się na tym nie znam ale to co znaznaczyłaś wg mnie to 23 mm to pęcherzyk, a 6.1mm to Twoja fasolka.

Magda, właśnie to próbuję powiedzieć, ale Mineralna mnie nie słucha i się jeszcze złośći niepotrzebnie, a potem się nakręci, bo na suwaku pisze co innego :(

reklama
Mineralna kobieto!!!! Sugeruj się suwaczkiem ale tylko, który tydzień Ci idzie, a nie opisem wzrostu i wagi!! Te opisy są bardzo kłamliwe. Wejdź nawet tutaj ebrzuszek.pl albo fajnamama.pl, masz kalendarze ciąży, znajdziesz tam ile fasolka może w danym tygodniu mierzyć. Ale trzeba pamiętać, że to są dane, które podają średnie wielkości, nie że tyle ma mierzyć i już. Każde dzieciątko jest inne i inaczej się rozwija.
Mi w 12 tygodniu pokazywało, że dziecko mierzy 4-5 cm, a będąc na usg liczyło 6,5 cm, znacznie więcej. Ale nie patrzyłam na suwaczek, jak chce zobaczyć ile moje dzieciątko mierzy szukam dokładnych info o wadze czy wielkości.
No mineralna, poczytaj te kalendarze.

Do góry