reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dziewczyny witajcie :)
Wstałam -zero mdłości, tylko mi się za każdym razem odbija jak coś zjem, a teraz próbuję bułkę w mleku... no zobaczymy. Wczoraj złapało mnie po 13.
Życzę Wam udanego dnia kobietki :)
Mineralna, super, że masz już zdjęcia maleństwa. Ja na swoje poczekam cierpliwie :)

To ty napewno będziesz serduszko już widzieć albo nawet słyszeć ja 20maja usłysze serce :) wczoraj widziałam
mi mdłości od 2-3 dni dały spokój :)

kiedy miałaś owu według obliczeń?

mnie sie coś nie zgadza suwaczek pisze że dziecko ma 4mm w tym 6 tygodniu nie a mój ma 23mm lekarz powiedział że do 22 mm a mój ma 23 mm mówi że mój to nawet większy że to dobrze :)

podejżewa też że to moga być bliźniaki

a mój ma siostry bliźniaczki

Mineralna, nie patrz na ten suwaczek! :) te z bb są bardzo ogólne i pokazują minimalną wartość, nie sugeruj się nim :) zresztą twój gin mówił, że Twój dzidziuś rośnie szybko :) u mnie np są zupełnie inne wartości na suwaczku. W 6 tyg pokazywało ok 9mm, a na Twoim 4, więc widzisz że jemu ufać nie można, one są tylko takie orientacyjne :) każda ciąża jest inna :) a moja owulacja, chyba 2-3 kwietnia. A i jeszcze każda strona inaczej mi oblicza wiek dziecka, dlatego to też traktuję orientacyjnie, czekam na wizytę u ginekologa :) wtedy pozmieniam suwaka :)

Ostatnia edycja:
No widzisz, to jemu wierz, nie suwakowi :) Skoro tak mówi, to tak jest, bo się na tym zna najlepiej :) teoretycznie Twoja ciąża jest starsza niż moja :) o tydzień, więc nie wątpię, że Twoje małe ma 23mm :) dlatego ja chcę poczekać na wizytę u gna, bo np strony mi obliczają na podstawie ost miesiączki poród na 25 grudnia, a temu raczej nie chcę wierzyć :) nie stresuj się i dabj o dzidzię, i nie zadręczaj się informacjami z neta :)

A gdzie nasza nowa mamusia??? Iwasku? jak tam samopoczucie, jak zareagował dziubek Twój?

Iwaska nie mam narazie z tego co widzę jest nieaktywna.

zajączek zrobił na wielkanoc prezent :) a ja zrobie nam najpiękniejszy prezent na boże narodzenia :) ( aż mi się łza w oku zakręciłą) robiłam dziś badania na glukoze, grupe krwi, moczu, morfologie i 2 inne jakieś. po 16 jade po wyniki :)

ciekawa jestem co tobie powie gin? prywatnie idziesz?

jaja bedą jak okaże się że bliźniaki

reklama
Mineralna, na pierwszym zdjęciu jak byk pisze 6,1 mm, a drugie to wielkość pęcherzyka płodowego, nie zarodka...

Do góry