reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
hej Dotka ;) nie badania nasionek mamy powtorzyc za 3 miesiace od ostatnich czyli wypadna pod koniec czerwca. teraz M w tym tygodniu wybiera sie do androloga. regularnie faszeruje go witaminami. a u mnie po staremu. tzn dzieje sie duzo ale jakos tak nie robi to na mnie wrazenia. rzuciłam jedna prace bo mialam dosc i szkoda mi było juz nerwów. i tak juz za duzo ich zmarnowałam przez 5 lat. teraz skupiam sie na pisaniu pracy mgr i odpoczywaniu. starania jakos tak ... przytulanki spox ale juz to myslenie o dzidzi troche mi przeszło i pozwalam zyciu płynąć swoim rytmem.

a byłam tydzien temu u nowej pani gin. poleciła mi ja moja przyjaciolka ktora jest pielegniarka i ta pani podobno jest wbitnym lekarzem w jednym z najwiekszych szpitali w moim wojewodztwie i poszlam do niej i nawet nie wiecie jakich rzeczy mi nagadala a ile z tych rzeczy okazało sie głupotami.

ooooo rany tak duzo napisalam i mi sie skasowalo. pisze od nowa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rasta czasem trzeba sie skupic na szarej rzeczywistosci a reszta jakos sie dopasuje, no i miejmy nadzieje ze fasolka sama sobie wybierze najlepszy moment ;) Trzymam &&&
Wpadaj czesciej !

no dobra. byłam u tej wybitnej pani doktor z wynikami M. i oimi i zdjeciami z usg. zaczela czytac wyniki nasienia i robila to w ten sam sposob jak ja czyli patrzyla na min i na max i zero diagnozy. powiedziala no tutaj jest min to słabo itd. na moje zdjecia z usg nawet nie spojrzała. popatrzyła na wyniki prolaktyny i powiedziala ze musi byc jakis błąd techniczny bo gdybym miała wysoką prolaktyne to moje cykle nie byłyby regularne. powiedzialam jej ze wysłałąm wyniki M. do interpretacji do takiego lekarza ktory na jednym z forum interpretuje wyniki i ze on powiedziala ze nalezy podjąć sie leczenia farmakologicznego i ze sa duze szanse na naturalne zajscie w ciaze. a ona mi na to ze na forach to sa same bzdury i ze nalezy jak najszybciej powtorzyc badania bo moze klasyfikujemy sie pod in vitro. a o inseminacji nawet nic nie wspomniala. powiedzialam jej ze badania ansienia były miesiac temu a ona na to ze nalezy powtorzyc jak najszybciej. powiedzialam ze wyczytałam na forum ze badania robi sie co 3 miesiace. i powiedzialam ze wielu rzeczy dowiaduje sie z forum bo nie mam mozliwosci chodzenia co tydzien do lekarza. to tez powiedziala ze na forach to same głupoty i bzdury sa wypisywane i zeby anwet tego nie czytac

potem zrobiła mi tylko zwykle badanie bo nawet Usg nie miala w gabinecie. powiedziala ze nadzerka jest.... ale o tym wiedzialama wczesniej. ale o dziwo... dziewczyny od 18rz chodze do ginekologow. wiem ze mam strasznie tylek wygiety i kregosłup tez no ale nikt nigdy mi nie powiedzial ze mam tyłozgiecie. a ona od razu to zgiagnozowała. wczesniejsi lekarze nie mieli nibdy problemu z włozeniem wziernika wiec nie wiem co o tym myslec. zraziłam sie troche do tej pani doktor bo myslalakm ze dowiem sie czegos wieceja tu odwrotnie.....

aaa i jeszcze jedno.... tutaj juz sie calkiem zagubiłam. powiedzialam ze łykałam bromergon i CLO. i ze CLO bykałam 4 serie czyli po 5 tabletek podczas okresu. powiedziała ze to bardzo zle. bo powinno sie łykac jedna serie, potem cykl przerwy i w kolejnym cyklu kolejna seria. czyli cykl i przerwa cykl i przerwa. pwoiedziala ze łykanie kilka cykli pod rzad powoduje torbiele. a moj lekarz zalecał inaczej i na innych forach czytałam ze tez laski łykały kilka cykli pod rzad. dopiero po 4-5 cyklach nalezy zrobic przerwe.

To faktycznie trafiłaś na dziwna babke, i nie bierz do siebie jej interpretacji wynikow, bo sama sie naczytalam i wiem ze trzeba 3 miechy odeczekac :) Lepiej juz 2 raz do niej nie idz :)

nie nie juz sie do niej nie wybieram. i od razu po wyjsciu z gabinetu to co mi wleciało do uchato wyleciało drugim. moze jesli chodzi o kobiety zafasolkowane to sie baba nadaje ale jesli chodzi o kobiety ktore sie staraja i maja z tym problem to baba kompletnie sie nie nadaje. to jzu wole chodzic prywatnie i płacic mojemu dawnemu lekarzowi. bo on z tego co wiem od ludzi ma bardzo duze doswiadczenie z kobietami ktore długo sie starały

Dotka a co u Ciebie?

czesc rasta i dotka:) ja tez podczytuje dziewczyny ale mało się odzywam bo narazie się nie staram a szukam pracy i prygotowuje ciąło do ciązy,czyli wznawiam jogę i basen co mogę kontynuowac w ciązy np i wzmacniam organizm oraz relaksuje...ale z taki wiadomościami to kłopot,bo wielu lekarzy mówi co innego i potem kobiety tylko głupieją i niepotrzebnie się zamartwiaą...eh
jak jabym tyle sprzecznych opinie usłyszła to zgroza...w sumie chodze tak z doskoku do 3 gina w moim zyciu i nadal uwazam ze niezbyt trafiony...mam poleconego kolejnego ale dopiero jak zaciąze to się tam wybiore albo w razie problemów z zaciązeniem po jakims czasie...bo aktualny dał mi zielone swiatło do starania i niby jest ok ale w poprzedniej poronionej ciązy stwierdził ze tak się dzieje ,nie zlecił badan ani nic...tak po prostu nie ma co się przejmowac i próbowac...wiec mam zamiar go zmienic...

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie nic nowego, kończe właśnie @ to mowi samo za siebie :)
Moj wcina witaminki i tez po 3 miechach bedziemy sie badac ponownie, w miedzyczasie zrobi wyniki krwi jeszcze, posiew i chlamydie, to przed nami jeszcze.

Do góry