reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hihihi a ja właśnie znalazłam kostki, które mój K dostał w tamtym roku na urodziny :-D <śmiech> na jednej narysowane są pozycje a na drugiej napisane są pomieszczenia, w których daną pozycję należy wykonać!

reklama
ma- gdalena ja juz jestem po owulce teraz czekam na @ 11 mam dostac ale suwaczka nie przestawilam i jest stary hehe:p strania byly co dwa dni i w czasie dni plodnych codziennie:) a co z tego bedzie to sie okaze pewnie mega wredna @ sama sobie chyba zabaradzo wkrecam ze moze jednak sie udalo ale cos czuje ze bedzie ryk jak nic ze znowu nie wyszlo. a moj ukochany ciagle mi sie pyta to co testujesz teraz czy nie wiec juz czuje delikatny nacisk ze on bardziej odemnie wierzy ze sie udalo

boze dziewczyny... tyle dobrych słów. i co ja mam z tym zrobic? Nawet juz nie wiem jak Wam dziekowac :)

co do testow ciazowych, to niby im czulsze tym lepsze. na statystykach fertility friend najgorzej wychodza testy clearblue. Bo nie chodzi ytlko o czulosc ale i o jakosc :) test o czulosci 10 tez moze nie zadzialac. kij wie z tymi testami... ja juz im nie wierze.

a jesli chodzi o owualcyjne, to ja uzywam clearblue digital, bo nie lubie zabawy w zgaddywanie odcieni koloru kreski. A wiem, ze z nieelektronicznych laski rekomenduja Domowe Laboratorium.

pok wlasnie jesli chodz o te clearblue to jak testowalam w lutym jak dobrze pamietam... nic mi nie pokazal ani kontrolnej ani nic zupelnie. a teraz sie zastanawiam czy wydac wiecej kasy na ten tescior bo chce zaryzykowac ale zupelnie tutaj nie wiem jaki test kupic

Juz widze i czuje moje rozczarowanie albo nawet nie zdarze go zrobi i bedzie @ jak juz bede testowac to dzien przed @ i pozniej juz nic

Pok no jak co masz zrobić z tymi dobrymi słowami? Przyjąć do serduszka by się rozgrzało i nie smutać się, bo smutanie grozi bolesnym kopnięciem ode mnie :-)

Dagne, dlatego właśnie nie wchodzę na grudniówki... Zresztą jakieś takie nijakie to forum grudniowe, źle się tam czuję...

Pok. To ja się dołączam. Podziwiam Cię za wiedzę. Ja sporo wiem ze studiów, ale Ty bijesz mnie na głowę, a może nawet dwie. I podziwiam Cię za spokój i ciągłą nadzieję. Jesteś bardzo dzielna i do tego twarda kobietka z Ciebie.

pok wlasnie jesli chodz o te clearblue to jak testowalam w lutym jak dobrze pamietam... nic mi nie pokazal ani kontrolnej ani nic zupelnie. a teraz sie zastanawiam czy wydac wiecej kasy na ten tescior bo chce zaryzykowac ale zupelnie tutaj nie wiem jaki test kupic

Juz widze i czuje moje rozczarowanie albo nawet nie zdarze go zrobi i bedzie @ jak juz bede testowac to dzien przed @ i pozniej juz nic

hmm jakikolwiek :) najlepiej zapytaj w aptece :) pewnie dadza Ci clearblue to wez jakis inny. Ja tu jeszcze uzywa axaclear, viola, bbnews, safe&easy i jakis jeszcze byl. Do zadnego nie jestem specjalnie przywiązana.
To moze spróbuj sie czyms zajac do czasu terminu @, szybciej zleci czas :) trzymam kciukasy kochana!

dziewczyny... jeszcze raz wielkie dzięki! To byl dla mnie dzis dosc ciezki dzien... spojrzałam na moj wykres i moze po prostu FF zle mi wyznaczyl owu i byla 2 dni pozniej ale nawet jesli to i tak powinnam dzis dostac @. Najdluzsza moja faza lut trwala 16 dni (i zdarzyła się raz. wszystkie inne przez rok równiutko 14). dzis jest 16 dpo, wiec pewnie jutro przylezie.
Bylam u mojego lekarza... to jest taki ekstra czlowiek. Internista ale wszechstronny. Przez lata byl ordynatorem ostrego dyzuru szpitala kantonalnego, a potem jeszcze inne rzeczy robil. Wiedza wszechstronna i zawsze czlowieka przyjmie, nie to, co moj gin (ale u niego problem jest z sekretarka, ktora z uporem maniaka z kazda sprawa pilna odsyla na ostry dyzur, bo doktor nie ma czasu przyjac - on sam sie o to wscieka ale nic nie robi). Ten internista dzis.. zadzwonilam o 15:30 i na 18 od razu pani mnie zapisala, zadnych problemow. Pobrała krew, wynik bedzie albo juz w nocy albo z samego rana i prześlą mi mejlem. Wzial mnie na 5 min rozmowe, wypisal nazwiska 3 najlepszych specjalistow w miescie od fertility problems, pogadal, popytal co i jak. Czulam sie zaopiekowana :)

Nie licze juz zupelnie ani ciut ciut, ze ta beta cos wykaze ale spokojniej sie czuje, ze sprawdzilam. Chodze juz od rana z podpaska w majtkach, bo pewnie ni stad ni zowąd trysnie.

Zaczynam się mocno zastanawiać czy to nie jest jakiś problem z zagnieżdżaniem. Bo w zeszłym cyklu zwaliłam na lichy test. Ale w tym jest to samo i to na roznych testach. Wiec moze do zaplodnienia dochodzi, do zagniezdzenia tez a potem jest jakis problem. Moze to jakis trop.

dziękuję, że mnie wysłu****ecie i wspieracie!

Ael - nie bij - obiecuje w niedlugim czasie odzyskac dobry nastrój.

Wiecie co dziewczyny ja każdej z was udzielę piersi moich, dochodzących już chyba do miseczki E, byście smutne się poprzytulały :-D, chociaż jedną pierś to Pok ma zarezerwowaną.

Ale się nie przyzwyczajajcie! Po porodzie to piersi na wyłączność ma moje dzieciątko XD

reklama
Do góry