reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael a ja mam taką prośbę... czy mogłabyś mi pomóc z tą temperaturą?? bo mnie wychodziły wszystko ok, 15 dc podskoczyła wysoko w górę, natomiast dzisiaj gwałtowanie spadła :angry: a z tego co wiem to powinna się utrzymywać mniej więcej na tym samym poziomie od tego pierwszego skoku...
Hah kochana no w tym Ci nie pomogę, ja nie zajmowałam się u siebie tempką. Pok jest tutaj znawczynią :-)
Ale gdzieś wyczytałam, że mimo owulki zdarzyć się może niższa tempka, która potem wraca do normalnego poziomu bądź wyższego. No ale pytaj Pok.

reklama
Madziu może to Ci pomoże:
"Dokonujemy codziennego pomiaru porannej podstawowej ciepłoty ciała, dzięki czemu możemy zaobserwować w pewnym momencie istotny wzrost temperatury (min. o 0,4-0,5oC). Następuje on w chwili pojawienia się jajeczkowania, czyli owulacji (jajeczkowanie to podstawowa, powtarzająca się cyklicznie czynność jajnika polegająca na wydaleniu dojrzałego jaja z pękniętego pęcherzyka jajnikowego). Podwyższony poziom temperatury utrzymuje się przez trzy kolejne dni i jest to okres płodny w cyklu miesięcznym. Spadek temperatury świadczy o zakończeniu jajeczkowania, a następujące po nim dni są okresem poowulacyjnej niepłodności, podczas której mamy pewność, że kobieta nie zajdzie w ciążę.

Aby wyznaczyć okres niepłodności przedowulacyjnej (która jest jedynie prawdopodobna), od pierwszego dnia wzrostu temperatury należy odjąć co najmniej 6-8 dni."

Więc jak długie masz cykle, może owulka trochę przyspieszyła?

Cześć dziewczynki... No to porumakowałam... znowu plamię... Po telefonie do ginka wzięłam 4 dupki, potem tabletka co 8 godzin. Ile się napłakałam to moje, ale mąż mnie pocieszał. Uwielbiam go. No i lekarz kazał napisać sobie smsa jak będzie lepiej :) też go uwielbiam.

Astra.. będzie niecenzuralnie. Będę się bała chodzić do lekarzy, jak Ty masz tak zerową wiedzę. Jak się planuje dziecko to się coś czyta, to się coś dowiaduje! A nie tak, że dwa lata nic i tak ma być i nic Cię nie interesuje. Lekarz to lekarz, ma wiedzę z każdej dziedziny!! Normalnie przeraża mnie Twoja beztroska i wiara w to, że się uda, jak się uda. A skąd wiesz, kiedy masz owulację, skoro nie masz śluzu? W ogóle jak wyznaczasz owulkę, skoro już się kochacie i uważasz, ze się uda?
grrrr...

Sil Ty nie przed komputerem siedzisz, tylko niech ten twój na rączki Cie weźmie położy na kanapie przy telewizorze i leżeć plackiem!!!

pok : Wg moich obliczeń dziś mam dzień płodny... Na tym suwaczku się coś pochrzaniło i tyle. JesTem cienka z tego typu rzeczy. Masz rację - Nigdy się nie interesowałam tematem owulki, dni płodnych itp, itd .. Szczerze mówiąc mnie to nie kręciło. A jak się studiuje naprawdę ciężki kierunek to można nie mieć czasu na takie rzeczy :(. Kto się tym interesuje to wie. Mnie nigdy to nie interesowało .. Nie potrzebne mi jest wiedzieć to przy wszczepianiau by passów jaki kolor ma owulka itp :( Pożyczam sobie książkę z Ginekologii od znajomej to bedę wiedzieć ..

owulacja nie ma koloru. Ja rozumiem, ze na kardio nie muisz znac szczegolowo ginekologii ale... mature z biologii chyba zdac musialas, a na biologii w liceum cykl miesiaczkowy jest przerabiany dosc szczegolowo... na czym w takim razie polegaly te Twoje 2 letnie starania? Skad wiesz kiedy masz owulacje i kiedy sie przytulac, zeby skutek byl dobry? Z jednej strony piszesz, ze dwa lata sie starasz, a z drugiej, ze Cie to nie interesowalo. Ja sie szczerze mowiac w tym gubie.
Moze nie musisz zmienic gina wcale tylko sama sie tym zajac. Wiem co to znaczy studiowac ciezki kierunek - studiowalam prawo i udalo mi sie uzyskac bardzo dobre wyniki na studiach, jezdzic duzo na nartach i czytac ksiazki... teraz 2 lata pracowalam bardzo intensywnie (po 12-14 h na dobe) i nikt mi nie wmowi, ze jak sie czegos chce, to nie jest to mozliwe. starczalo mi czasu, zeby sie dowiedziec, tego, oc mi do szczescia potrzeba. A skoro na studiach nie masz nawet czasu dowiedziec sie na czym owulacjapolega, to jak masz zamiar dzieckiem sie zajmowac?

Zgadzam sie z Sil i w tej chwili Bogu dziekuje, ze jestem w CH, a nie w PL. Bo jak wszyscy lekarze maja tak ograniczona wiedze i zainteresowania jak Ty to masakra... i jeszcze do tego ciagle strajki w tej kiespko wyksztalconej sluzbie zdrowia.

Ael a ja mam taką prośbę... czy mogłabyś mi pomóc z tą temperaturą?? bo mnie wychodziły wszystko ok, 15 dc podskoczyła wysoko w górę, natomiast dzisiaj gwałtowanie spadła :angry: a z tego co wiem to powinna się utrzymywać mniej więcej na tym samym poziomie od tego pierwszego skoku...

pokaz wykres lala :) pomyslimy :) ktory to dc? jak dlugie masz cykle? moze to juz sie @ zbliza? a moze implantacja? a moze sie nie wyspalas, albo pilas albo cokolwiek :) pokaz wykres :)

SIL - kladz sie kochana i odpoczywaj! Super masz gina i super męża :) tulam delikatnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry