reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ma_gdalena a który cykl juz się staracie??
ja tez chciałabym blizniaki i to najepiej chłopaki..dwa od razu z głowy,podwójne koszty ale podwojne szczecie,jedna ciążą jeden poród i takie tam:):)
a czemu przeraża cię wózek?? trochę wiekszy ale wcale nie cięższy ...moja siostra ma blizniaki dwa chlopaki ale nie swoje tylko jej meza..

a ja wprowadzam zmiany na wiosnę...skoro na razie luzuje ze straniami to wczoraj zaczełam biegac dla poprawy wyglądu ud,dzisiaj zmieniłam fryz,planuje wrócic na basen i jogę,moze jakas dietka zdrowotna po drodze no i nowa praca juz wkrótce mam nadziej...meża tez mnie wysyła na depilacje laserowa skoro na razie nie ma ciązy...bo juz nie umie patrzec jak sie mecze depilatorem...
same pozytywy...gdybym jeszcze lubiała zakupy to bym poszła ale ich nienawidze wiec żadna to frajda dla mnie....kupuje tylko jak cos wpadnie mi w oku i to przypadkiem bo specjalnie na zakupy nie lubie chodzic,..cyba ze prezenty albo cos dla męzusia to owszem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
soglam na dzień dzisiejszy to już 5 cykl i trochę się niecierpliwię, ja bym wolała parkę :-) u mnie podobnie bo od razu dwójka i super a tak to jak się już urodzi to pierwsze to drugie odkłada się w nieskończoność aż w końcu dochodzi się do wniosku, że jak to pierwsze jest odchowane to po co znów te pieluchy... :p człowiek się troszkę rozleniwia, piszę to na podstawie starszych koleżanek w pracy choć nie wiem czy w moim przypadku było by tak samo :p a co do wózków to nie chodzi o to, że duże czy ciężkie tylko o to, że nie ma zbyt wielkiego wyboru i niezbyt ładne są te wózki

soglam zazdroszczę, że masz takie ambicje bo ja to dużo mówię ale niestety mało robię :( chciałabym wziąć się za siebie, najlepiej też jakieś bieganie ale niestety nie chce mi się!!!!!!!!!!!!

ja od sportu jestem uzależniona,wiec jak czegos nie robie to wydaje mi się ze puchne w oczach i wegetuje wiec czuje wewnętrzne parcie i mus po prostu ale oczywiscie satyskfakcje tez bo robie tylko to co lubie a teraz moge wrócic do biegania bo ciepło jest i nie mam problemu z gardłem o takiej porze roku...
parka tez by w sumie mogła byc ale nie dwie dziewczynki bo ja same baby mam wokoło 2 siostry własne ,3 od meza 6 siostrzenic...brrr
ja to bym się na trójke skusiała 2 chłopców i jedna dziewczynka tak dla równowagi :) no i odrazu załozyłam ze jak sie urodzi jedno to za drugie biorę się po póltorej roku od porodu czyli jak najszybciej sie da,zeby jedno juz poszło do żłobka...:)

No ja też bym chciała jak najszybciej i też tak mówię ale wszystko się okaże jak urodzę chociaż to pierwsze. Tak bardzo bym już chciała, a Ty soglam jak długo starasz się o dzidziusia??

W sumie jeszcze w ogóle bo mielismy zacząc w lutym ale kiepski był miesiąc i mało przytulanek wiec to taki przedstart a w marcu złozyłam wypowiedzenie w pracy i do konca kwietnia mam umowe wiec narazie nie wszelismy staran i zaczniemy jak znajde nowa prace i dostane stałą umowe po okresie próbnym czyli mam nadzieje ze miedzy lipcem a wrzesniem...chciałabym juz tak z rozsądku i taką podjeslismy z mezem decyzje ze juz ale czekamy z moja praca bp ja pracocholik jestem i bez pracy zyc nie moge...

Hejka, już jestem :) z tego wszystkiego to kupiłam 2 bluzki i spodnie hehe:) a miśkowi spodnie i koszulkę w kratę (ależ on bosko w niej wyglądał, jak macho) :D no i do czerwca spokój z zakupami hahaha :)

Sil, nie odchodź kochana! ja też zamęczam laski postami :) jakoś jeszcze mi nie przylały :)

No to ja wręcz odwrotnie, mogła bym siedzieć w domu i w ogóle nie pracować... :p

dagne no i nie przylejemy bo chcemy usłyszeć jak będziesz krzyczeć przy porodzie :) a tak na poważnie to zauważasz już u siebie jakieś zmiany???

Hmm zmiany, w sumie to mój mąż powiedział, że mam inny brzuch (hahaha!) tzn, że taki leciutko wypukły i twarde podbrzusze:) sama nie zauważam, chyba że chodzi o siku, to tak- biegam co pół godziny, godzinę mniej wiecej:) a i głodna robię się szybko :) no i okropne mnie głowa boli od jakiegoś tygodnia, robię wtedy małe drzemki, bo nie chcę truć się apapami, chociaż niby są bezpieczne. Jak tylko sama zauważę jakiś większy ciut brzuszek to obiecuję, że wkleję fotkę:) narazie to taki mały, raczej nie zmieniony:) a dziś się przestraszyłam i co chwilę leciałam do wc, bo kuło mnie po lewej stronie podbrzusze i myślałam jak to ja panikara, że coś się dzieje złego...

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem od Was uzależniona, chol**a no... Z płcią się wypchajcie, nie chcemy wiedzieć, chcemy niespodziankę. I nikt mnie nie wykopał, skąd to przypuszczenie? Humory baby w ciąży...

Do góry