reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

normalnie chyba zaczynam się uzależniać od zaglądania tutaj hi hi ale bardzo mi się tu podoba! świetnie się was czyta a jakby tak jeszcze zafasolkować przy okazji to już w ogóle byłoby super!!! ja chciałabym zacząć od przyszłego cyklu mierzyć tempkę (oczywiście jak teraz nie wyjdzie ;-)) i może stosować testy owu, jeszcze nie robiłam tych dwóch rzeczy a u mnie właśnie z tym jest problem, tzn. nie wiadomo czy mam owu :-( doradźcie coś np. jaki kupić termometr bo mam tylko rtęciowy...

reklama
pok wiem o tym także się nie nastawiam ;D Ale może będzie miła niespodzianka ;) jak nie teraz to kiedy indziej ;)

hera to umawiamy się na następny cykl ;D Będziemy razem na spacerki chodzić :d

To Hera Gocha Wam życzę tych wspólnych spacerków :-) ja dziś dosiadłam byka hah ;-) było milusio ;-)

a szklanka znów stoi :-p

Witajcie kochaniutkie w sobotnie piekne popołodnie...Kazda sie z czegos urywa tylko jedna lerzy pupa w gorze a ja raczej tez troche przerwy mam w sprzatania a moje kochanie dzis robi obiadek tak ze jeszcze lepiej,na dzis mi serwuje domowa pizze własnej roboty.Jego ojciec to Włoch tak z eto nie bylejaka pizza.Jak narazie mi tylko została sprzatanie bo zakupki juz zrobione.....Kto jeszcze nie jadł zycze smacznego

Dziękuję, choć obiad już jadłam, ale teraz pomarańczka wcinam i patrzę jak mój Osobisty sprząta :)
Oj, Magda, Magda, kusisz los, a niby nie chcesz :p zmień wodę, bo się zestarzała :p

Fajny facet :) możesz mu ode mnie powiedzieć :) E tam, przestarzałe, a może akurat dziewczynka będzie? Mój to powiedział, że się czuje wykorzystany, bo mieliśmy się starać io starać, a to cyk i już ;) i teraz nam nie wolno.. Nawet się go wczoraj zapytałam, czy sobie znajdzie kochankę, to się zaczął śmiać..

ja tam nie wierze w to gadanie o wplywie na płeć :)
a na długo nie wolno sie wam przytulac?

pok a może właśnie w Waszym przypadku jest problem w tym, że się za rzadko przytulacie? plemniki chyba najlepsze są tak do tygodnia wstrzemięźliwości, pisałaś, że Twój M często jest zmęczony i 3-4 w miesiącu działacie...
więc teraz jak podziałaliście dwa razy to szansa jest :tak:
mnie się wydje, że u mnie jest też problem zbyt rzadkiego przytulania, widzimy się na ogół w dni płodne, a tu chyba jednak nalezy w miarę regulanie współżyć, szczególnie przy nie najlepszych paramterach nasienia

w dni plodne przytulamy sie zawsze, bo ja w tym czasie jestem jak zolnierz z karabinem :) poza plodnymi jak juz nie ma presji to sie rzadko bzykamy. Z reszta to nie tylko wina zmeczenia M. ale i mojego ogolnego zniechecenia do seksu.
A jesli chodzi o dbanie o plemniki to najzdrowsze jak dochodzi do regularnej ejakulacji min. 2-3 razy w tygodniu, co u nas jest po prostu niemozliwe. Ale z kolei jak mial badane nasienie po 5 dniach wstrzemiezliwosci to bylo bardzo dobre. Z tym nasieniem i wstrzemielziwoscia to tak troche na dwoje babka wrozyla, kazdy mowi troche co innego. W plodne to najlepiej codziennie albo co dwa dni (w razie watpliwosci lekarz pwoinien podpowiedziec najlepsza strategie dla danej pary), ale juz czesciej niz raz dziennie to kiepsko, bo oslabia plemniki czy cus.

normalnie chyba zaczynam się uzależniać od zaglądania tutaj hi hi ale bardzo mi się tu podoba! świetnie się was czyta a jakby tak jeszcze zafasolkować przy okazji to już w ogóle byłoby super!!! ja chciałabym zacząć od przyszłego cyklu mierzyć tempkę (oczywiście jak teraz nie wyjdzie ;-)) i może stosować testy owu, jeszcze nie robiłam tych dwóch rzeczy a u mnie właśnie z tym jest problem, tzn. nie wiadomo czy mam owu :-( doradźcie coś np. jaki kupić termometr bo mam tylko rtęciowy...

ha! :) nie chwaląc się.. w kwestiach testow owu i mierzenia temperatury polecam moja stronke :)
Termometr powinien pokazywac wynik do dwoch cyfr po przecinku (nie 36,6 tylko 36,61), tu kazda mala roznica moze miec duze znaczenie. Termometry rteciowe sa juz z obiegu wycofane ze wzgeldu na szkodliwosc rteci. Wyobraz sobie, ze mierzysz temp dopochwowo, termometr peka, rtec wyplywa i nie dosc, ze automatycznie dochodzi do zatrucia rtecia to jeszcze masz w pochwie otwartą ranę - rtęć przecina tkanki.
Ja polecam termometry microlife - elektroniczne termometry owulacyjne. Moj kupilam w zwyklej aptece za ok 20 zl. Pokazuje dwie cyfry po przecinku i do tgeo zapamietuje temperature. Normalnie w tygodniu mierze o 7:30 i no problem ale w weekend nie zawsze chce mi sie o 7:30 od razu zapisywac wynik - wkladam do buzi, pika, ze gotowy, wyjmuje i odkladam a wynik sprawdzam pozniej, jak juz wstane :) niby mala rzecz a ile wygody :)
A testow owu ja uzywam clearblue digital ale sa dosc drogie. Polecam tez Domowe laboratorium.
Jeszcze taka uwaga... ja kiedys myslalam, ze skok temperatury na 100% oznacza owulacje. Niestety tak nie jest. w cyklu bezowulacyjnym mialam najpiekniejszy skok temperatury w historii. Testy owualcyjne z kolei mowia o wzroscie hormonu LH, nie o owulacji samej w sobie. Jedyna metoda, ktora na 100% moze potwierdzic owulacje to monitoring u ginekologa. Chociaz zanim pojdziesz do gina na monitoring rzeczywiscie warto porobic testy i mierzyc temp.
W moim przypadku jak mialam bezowulacyjny cykl gin od razu poprosil o wykres i spytal o wyniki testow owu - jakas podpowiedz mu to dalo i stwierdzil na podstawie tego, ze za niski progesteron. Takze... warto :) a! w bezowulacyjnym cyklu temp skoczyla ale zaden z testow nie wyszedl pozytywny (od 12dc. do 22 dc.)

my bylismy na lekkim brunchu i teraz strasznie bola nas glowy.
sprzatac szczegolnie nie musze, bo wiekszosc w tygodniu zrobilam ale jakies zakupy wypadaloby zrobic i poprasowac... poelze, moze glowa bolec przestanie.

buziam was mocno!

Pok, pewnie do odwołania, albo i do końca. Ciąża lekko zagrożona, nadal plamię, mimo dupka, choć mniej, zobaczymy co powie we wtorek. Na razie leżę plackiem, jak kazał.

sil pewnie za tydzień, góra dwa wszystko wróci do normy i mężulek też będzie użyteczny ;)

pok a może mała przerwa? jedno lub dwumiesięczna w mierzeniu temp. testach i seksem z karabinem? ja w tym miesiącu nic nie mierzę, nie sprawdzam i czuję się o niebo lepiej psychicznie, co ma byc to będzie a może wpływnie pozytywnie na Wasze przytulanki
ja sama czasem też już się łapię, dziś dzień płodny zapładnianie musi być, jak widać z marnym skutkiem, psychicznie niestety też

Ostatnia edycja:
Sądzę, że nie tak szybko, bo nie jest gorzej, ale lepiej też minimalnie, a seks przy zagrożeniu poronieniem to zabójstwo. Sądzę, że nie pozwoli, skoro mi nic robić nie wolno, tylko leżeć

reklama
Do góry