reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pao mnie mozesz przepisac na nastepne testowanko wpisz mnie wstepnie na 16maj jeszcze co prawda 2 nie przylazla do konca ale cały tydzie plamie i dzis temp spadła jakby co to podam konkretniejsza date

reklama
Robiłam test dzisiaj ale miałam tylko ten o czułości 25. I wyszedł negatywny ;( Ale pocieszam się faktem że do okresu jeszcze 5 dni;p A jak nie wyszło to następny cykl przed nami także luuz ;D

nie chce psuc nastroju ale z tego, co wyczytalam do tej pory na temat stosowania testow owu (OPK) jako tetsow ciazowych (HPT), wynika, ze opk sa mniej czule niz hpt.
Czyli jesli zakladamy, ze Twoj OPK wykryl nie LH a bHCG (podobna budowa hormownow, wiec mozliwe ale nie dziala na odwrot - HPT jako OPK), to kazdy test ciazowy tez by juz wykryl, bo czulosc OPK to srednio 40, a testu, ktory robilas 25, wiec sama widzisz, ze jesli by to byla bHCG to test ciazowy tez by ja juz zlapal.
Nie znaczy to, ze w ciazy nie jestes. Albo test byl wadliwy, albo mialas druga owulacje (moze sie zdarzyc kilka dni po pierwszej). Testy czasem klamia niestety...

pao - super podejscie :) trzymam kciuki za nowy cykl :)

kwiatuszek - a czesto masz takie plamienia przed @? bo tydzien to dlugo... idz do gina z tym, bo najczesciej jest to objaw niedoboru progesteronu (nawet jesli dojdzie do zaplodnienia, nie ma szans na zagniezdzenie).

a ja wlasnie leze z pupa do gory :-) owulacja nas zaskoczyla. wczoraj rano przytulanie tylko dla sportu bylo i po dlugiej przerwie, zeby swiezych plemniczkow narobic, bo owu miala byc w niedziele. a tu zonk wczoraj test owu pozytywny, wieczorem bol owulacyjny, dzis rano jeszcze raz przytulanko i po sprawie.
u mnie jest niestety tak, ze owu jest kilka a nie kilkanascie godzin po pozytywnym tescie owu. Dzis rano juz temp poszla w gore.
No to teraz dwa tygodnie nadziei, złudzeń a potem okres i od nowa.
ale poki co jeszcze ze 20 minut z pupa na poduchach.

PAO - cykl liczy sie od pierwszego dnia krwawienia, nie plamienia. Czasem tylko trudno odroznic czy jest to plamienie czy krwawienie ale skąpe.

Ostatnia edycja:
Pok leż i się nawet nie ruszaj :) może akurat, skoro Was zaskoczyła, czasem takie nieplanowane i generalnie nie z zegarkiem okazują się skuteczne :)

niby tak, tylko, ze plemniczki wczoraj byly przestarzale i te dzis dopiero powinny byc dobre ale z kolei nie wiadomo czy nie za pozno wystrzelone :)
najlepsze, ze ja w tym cyklu w ogole nie chcialam na M. napierac i mu mowic, ze juz teraz ma gacie sciagac. chcialam seks bez presji. a on mnie wczoraj przed wyjsciem do pracy zlapal i dzis rano znow :) ja przez sen cos sie opieralam to sie smial, ze nie ma lekko, ze juz to wszystko za dlugo trwa, dziecko trzeba robic :) ale najpierw mnie zapytal czy jak juz maluch bedzie to w koncu bedziemy mogli sie bzykac dla przyjemnosci na o odpowiedzialam, ze nie rozumiem o co mu z ta przyjemnoscia chodzi. Kupa smiechu przy tym byla :)

Fajny facet :) możesz mu ode mnie powiedzieć :) E tam, przestarzałe, a może akurat dziewczynka będzie? Mój to powiedział, że się czuje wykorzystany, bo mieliśmy się starać io starać, a to cyk i już ;) i teraz nam nie wolno.. Nawet się go wczoraj zapytałam, czy sobie znajdzie kochankę, to się zaczął śmiać..

Pok co to za podejście, że znów okres i od nowa? A może wcale nie i skoro Was owu zaskoczyła to zafasolkujesz czego Ci z całego serca życzę :-)

Ja wpadłam tylko na chwilkę w przerwie w sprzątaniu :-) Spadam zaraz na zakupy i przed kuchenną pracą na rowerek szybko-cały tydzień zmarnowałam przez pogodę, czas zacząć się znowu ruszać :-D

Miłej soboty, a za Ciebie pok trzymam teraz kciuki w szczególności :-)

Nie znaczy to, ze w ciazy nie jestes. Albo test byl wadliwy, albo mialas druga owulacje (moze sie zdarzyc kilka dni po pierwszej). Testy czasem klamia niestety...

a ja wlasnie leze z pupa do gory :-) owulacja nas zaskoczyla. wczoraj rano przytulanie tylko dla sportu bylo i po dlugiej przerwie, zeby swiezych plemniczkow narobic, bo owu miala byc w niedziele. a tu zonk wczoraj test owu pozytywny, wieczorem bol owulacyjny, dzis rano jeszcze raz przytulanko i po sprawie.
u mnie jest niestety tak, ze owu jest kilka a nie kilkanascie godzin po pozytywnym tescie owu. Dzis rano juz temp poszla w gore.
No to teraz dwa tygodnie nadziei, złudzeń a potem okres i od nowa.
ale poki co jeszcze ze 20 minut z pupa na poduchach.

pok a może właśnie w Waszym przypadku jest problem w tym, że się za rzadko przytulacie? plemniki chyba najlepsze są tak do tygodnia wstrzemięźliwości, pisałaś, że Twój M często jest zmęczony i 3-4 w miesiącu działacie...
więc teraz jak podziałaliście dwa razy to szansa jest :tak:
mnie się wydje, że u mnie jest też problem zbyt rzadkiego przytulania, widzimy się na ogół w dni płodne, a tu chyba jednak nalezy w miarę regulanie współżyć, szczególnie przy nie najlepszych paramterach nasienia

Ostatnia edycja:
reklama
elllooo dziewczynki :-D
przyszlam do was zobaczyć co sie dzieje, oderwac się od garów....a tu pok z tyłkiem w górze leży :-p
Ale to fajnie- nowy cykl nowe staranka....no kiedyś musi się udac- co jak co ale Tobie to się należy
Gocha....ja widze że my owulujemy w podobnym terminie- może się umówimy na ciąże na konkretny miesiac? bedzie nam raźniej :-D...i też ze śląska jesteś

Do góry