reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz drugi , powiększamy rodzinę :)

MonikaM wiesiolka mam w kapsukach (oeparol) to sobie 2 razy dziennie tak przegryzę i wysysam zawartość;-)skorupkę wyrzucam. Będę brała tylko do owulacji bo to na poprawienie śluzu jest.
Ester kupiłam dzisiaj 2 opakowania castagnanu i wzielam od razu tabletke. Nie wiesz moze czy castagnus to sie bierze przez caly cykl czy do owulacji? bo po zapłodnieniu chyba juz nie potrzeba zbijac prolaktyny? Na badania nie ide bo nie mam kiedy...w nastepnym cyklu jak sie nie uda to zbadam

reklama
MonikaM wiesiolka mam w kapsukach (oeparol) to sobie 2 razy dziennie tak przegryzę i wysysam zawartość;-)skorupkę wyrzucam. Będę brała tylko do owulacji bo to na poprawienie śluzu jest.
Ester kupiłam dzisiaj 2 opakowania castagnanu i wzielam od razu tabletke. Nie wiesz moze czy castagnus to sie bierze przez caly cykl czy do owulacji? bo po zapłodnieniu chyba juz nie potrzeba zbijac prolaktyny? Na badania nie ide bo nie mam kiedy...w nastepnym cyklu jak sie nie uda to zbadam
Pojęcia nie mam.
Ja mam brać wiesiołka 3x2 tabletki i to non stop, ale ja jestem na tabletkach anty.
Yesenia - gdzie przepadłaś?
Jak tam nasze ciężaróweczki?

Ja jutro mam wizytę na 9 bo miałam jeszcze cyste i na kontrolę musze iść czy się wchlonela trzymajcie && jutro.
A tak to popołudniu zaczynają się mdłości czasami jest lepiej czasami gorzej :)

Patka i jak po badaniu wszystko ok?
Ja sie pochwale ze dostalam @ w koncu ! Czyli nie jestem do konca jakas zepsuta cos sie tam dzieje :) od jutra ostatnia paczka anty wiec @ bedzie 2 dni trwala...
P.s. jestem chyba pierwsza w tym poscie ktora sie ucieszyla z @.

Malinka ja biorę cały czas ale nie konsultowałam tego z lekarzem, tylko tak z ulotki zrozumiałam.
A co do zbijania prolaktyny to moja endo mówi, że jak tylko się dowiem o ciąży to mam odstawić Bromergon a mój gin mówi, że absolutnie nie odstawiać bo mogę poronić i to odstawienie trzeba odpowiednio przeprowadzić.
Mam też za dużo estradiolu (czego bym nie zbadała to mam dużo, jakiś dziwny ten mój organizm). No i moja endo twierdzi, że to super bo problem mają dziweczyny z niskim poziomem estradiolu lub progesteronu a mój gin mówi, że za wysoki poziom może utrudniać ciążę.
No i bądź tu kobieto mądra :eek:
Ale chyba bardzej ginowi ufam. Ma specjalizację w kierunku leczenia niepłodności, był też ordynatorem.

Ester - czytam i nie wierze. Nie ma to jak zgodne opinie lekarzy. Z tym bromergonem to juz przesadzili. Jeden ze odstawic a drugi ze absolutnie nie... dobrze ze masz przeczucie komu bardziej ufac i do ktorych zalecen sie dostosowac bo inaczej to chyba bys musiala trzeciego odwiedzic.

reklama
Do góry