reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po antykoncepcji

Brałam Mercilon 10 czy nawet 11 lat, odstawiłam i zaszłam w pierwszym cyklu. :p Nie było bliźniąt. Musiałam sobie drugie dorobić oddzielnie :D Także mam dzieci rok po roku.

reklama
Cześć!
Czy robiłyście jakieś badania jeszcze w tracie przyjmowania antykoncepcji aby się jakoś przygotować.
Sama chciałabym zacząć starać się od razu w pierwszym cyklu stąd moje pytanie.

Cześć!
Czy robiłyście jakieś badania jeszcze w tracie przyjmowania antykoncepcji aby się jakoś przygotować.
Ja poszłam tylko na ogólny przegląd i cytologię . Leczę się na niedoczynność,hormon uregulowany. Zażywam kwas foliowy . Cytologia ok . Narazie moja gin nie mówiła o dodatkowych wspomagaczach.

Cześć!
Morfologia, glukoza, TSH, cytologia. Możesz zacząć brać kwas foliowy. ;)
Najlepiej przejść się do ginekologa i jego zapytać co możesz jeszcze zrobić. ;)

Wcześniej miałam problemy z regularnym cyklem, okres się nie pojawiał, tworzyły się torbiele na jajnikach. Przy antykoncepcji problem minął, ale obawiam się, że po odstawieniu znów się zacznie.
Jak to u was wygląda, wyglądało?

reklama
Wcześniej miałam problemy z regularnym cyklem, okres się nie pojawiał, tworzyły się torbiele na jajnikach. Przy antykoncepcji problem minął, ale obawiam się, że po odstawieniu znów się zacznie.
Jak to u was wygląda, wyglądało?
Ja nie miałam torbieli,ale przed anty miałam bardzo nieregularne ,spóźniające się @ . Zaczęłam brać anty ze względu na to że nie chciałam mieć dziecka ,a zaraz zrobiłam TSH okazało się że niedoczynnosc i może mi zaniknąć @ całkiem i lekarz i tak chciał dać tabletki na wyrównanie póki nie unormuje tsh. Teraz po odstawieniu nie odbiegają od normy TSH chyba poniżej 1 jak dobrze pamiętam