reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

jussastar ja olanuje juzro wziac Corke do zoo i wesolego miasteczka w niedziele zaplanowalam wypad na rolki nad jeziorko a potem myslalam o jakims wypadzie na jakies mniej spotykane jedzonko.Wszyscy lubimy chinszczyzne to pomyslalam o tym ewentualnie jakies sushi.No a wieczorkiem kupilam Corci fajowe kolorowanki ale ich jeszcze nie widziala z kucykami ponny to moze jakies malowanie bo bardzo lubi to robic

reklama
Ashlee, tutaj u nas zapowiadali w pogodzie burze z deszczem i ok po południa, wiec wyszliśmy rano.Wy możecie sobie siedzieć wygodnie na tarasie;) Ja nie mierze temp . zawsze wiedziałam kiedy mniej więcej mam ovu, po śluzie i kluciu jajników, a teraz się obawiam ze jak zaczęliśmy się starać to mój organizm przestanie dawać mi znaki w postaci kłóci jjajników. Ashlee, jak aplikacja "Mój kalendarzyk"?:)

Asia, sporo przed terminem:) dajesz mi nadzieje, ze może warto zatestowac ok 27 czerwca, chociaż boje się ze wyjdzie 1 kreseczka. Pierwszy cykl starań, a ja już taka niecierpliwa.Komus przydałby się mechanik? Właśnie naprawiam z Olkiem Złomka i Zygzaka:p

Dominika a no w aplikacji wszystko sobie dokladnie notuje i nawet oblukalam ta temperature i wpisuje ja tak z ciekawosci bo mierze od 4 dninie wiem tylko co oznacza ta kreska na wykresie na 36,7 stopni :-D bo wiem ze temperatura nie mierzona kilka cykli nic nie powie.Powiedzmy ze raczej takie doswiadczenie i ciekawosc

Ja też używam tego kalendarzyka od listopada poprzedniego roku. Bardzo mi się podoba, jedyną jego wadą jest to, że przy robieniu testów owulacyjnych, gdy wpisze się pozytywny test, on od razu wyznacza owulację w tym dniu. I nawet jakby testy wychodziły pozytywne przez tydzień to w kalendarzyku będzie zaznaczona owulacja przez cały ten tydzień. Z tego co się zorientowałam, to nie berze pod uwagę raczej temperatury, tylko testy. A tak w ogóle to co sądzicie o testach owulacyjnych, stosujecie je?

Ashlee, to jest moja pierwsza aplikacja tego typu i powiem Ci, że jestem zadowolona.Notuje wszystko.Ciekawa jestem czy coś mi w tym pomoze:D wiesz, że można ustawić sobie przypomnienie, np.na dni plodne:p

Majdaczek, testów ovu i temperatury nigdy nie mierzyłam, nie sprawdzalam i nie zamierzam:) Takze nie wypowiem sie w tej kwestii.Narazke zadnych wad nie zauwazylam, moze dlatego ze kirzystam z tego od niedawna:)

majdaczek ja nie wiem nie zaznaczalam nigdy w tej aplikacji testow owulacyjnych bo nie uzywam ich i nie planuje uzywac...juz kilkakrotnie slyszalam ze to tylko strata pieniedzy takze sobie daruje aczkolwiek na pewno sa dziewczyny ktorym sie udalo wyznaczyc owu dzieki nim...ja osobiscie nie zamierzam ich uzywac

Ashlee, nie powiem Ci, bo nie wiem:p może to jakiś "odnosnik" albo punkt wyjściowy. Zapisałam sobie swoją wagę, a po 3 dniach wpisalam znowu, waga mniejsza wiec na wykresie pojawilssię spadek, może to samo jest z temp.Nie powiem Ci, bo nie mierze:D tak się zastanawiam co waga ma wspólnego z ta aplikacja?

Dominika. Mysle ze warto wyluzowac. Ja przez te 10 miesiecy wiele przeszlam. W tym cyklu wogole sie nie nastawialam bo wielokrotnie powtarzalam ze czekam na hsg i ze nie licze dni. Pierwszy raz na ovuf weszlam 18 dc nawet nie wiem kiedy mialam ovulacje. Test zrobilam dla beki tylko po to aby nie lezal w szafie bo dostalam go w gratisie wiec nie bylo mi szkoda. Wiem co przezywacie.
Ja nadal nie wierze ze sie udalo.

reklama
Ja też sobie od tego cyklu odpuszczam testy owulacyjne. Używałam je przez dwa cykle i muszę powiedzieć, że u mnie się sprawdzały, przynajmniej pod takim względem, że jeżeli test wychodził pozytywny, to po 24-36 godzinach ovufrend zaznaczał mi owulację, więc coś chyba w tym jest. Ale od tego cyklu przestaje je kupować, szkoda kasy.

Do góry