reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Piszecie o temperaturach i testach owu, ja nigdy nie próbowałam takich obserwacji i nie analizowałam kiedy tak a kiedy siak. 2 pierwsze ciąże za pierwszym podejściem 3 udana to chyba wpadka bo miałam czekać na wyniki badań genetycznych i niby czekała i jak odebrałam wyniki to okazało się że już jestem w ciąży. Ostatnio to trwało dłużej bo od decyzji i wizyty u gina minęło 3 miesiące. Teraz liczę że może przypadkiem też się udało ... :) no zobaczymy bo do starań niby nie przystąpiliśmy, ale.... kto wie? może nastąpiła jakaś obsuwa w terminach i coś z tego wyjdzie owocnego ;-)
Asia Uwierz !!! betka piękna więc co może innego to oznaczać :D

martaha też się zastanawiam nad tym wszystkim. Nam też przy dwójce dzieci udało się za pierwszym razem i nawet nie zastanawiałam się wtedy kiedy mam dni płodne. Szczerze mówiąc to zaczęłam obserwować moje cykle od listopada 2013r., wcześniej w ogóle o tym nie myślałam. Najważniejsze było dla mnie, że @ przychodziła regularnie, a przy wizytach u gin było wszystko OK. Po prostu działaliśmy spontanicznie i się udawało :tak: A teraz jest inaczej. Planowałam to staranko od wielu miesięcy i chyba się za bardzo spinam. Chyba wyrzucę termometr i dam sobie spokój.
Teraz i tak wiem mniej więcej kiedy mam owulację, bo po pierwsze potrafię się wsłuchać w mój organizm, a po drugie z tego co zaobserwowałam przez te kilka miesięcy, wychodzi mniej więcej tak samo, bo cykle mam regularne.

Ostatnia edycja:
martaha terminy @ mamy chyb podobne.Trzymam kciuki zeby sie udalo :tak:

majdaczek moze to nie glupi pomysl jak wszystkie podejdziemy do tych staranek na luzie to moment i bedziemy wstawiac fotki pozytywnych tescikow :tak: mam nadzieje ze moje slowa zadzialaja jak trzeba wrozka.gif ;-)

Załączniki

• wrozka.gif
    wrozka.gif
    19,1 KB · Wyświetleń: 67
Aschlee25 faktycznie spodziewamy się @ w ten sam dzień :) Ja na wiele nie liczę, bo to że mam prawidłowe wyniki okazało się dopiero w 24 dc więc musiałoby nastąpić jakieś magiczne przesunięcie, ale nie mówię, że to nie możliwe :) więc czekam zobaczymy i trzymam kciuki za Nas wszystkie :) test jeśli wogóle to zrobię na pewno po 21 bo ostatnio dzień przed terminem @ wyszedł mi negatywny i dopiero po tygodniu pozytywny, więc nie mam co się wyrywać :)

Ja mierzyłam temp. 2 cykle przed ciążą. Testy owu też robiłam w tych cyklach. Teraz mierzę temp raczej obserwacyjne, dla siebie, żeby wiedzieć czego się mogę spodziewać i czy cykl wrócił do normy po poronieniu.
Ja owulacji raczej nie odczuwam niestety, kilka razy mnie zakuło ale też nie wiem czy to akurat była owulacja. Ale mniej więcej wiem kiedy się jej spodziewać.

Martaha123 czyli wpisujemy na listę z terminem na 21? ;)

My odpuszczamy ten cykl tylko i jak tylko dostanę @ to zaczynamy :tak:a zostało jakieś 10 dni także spokojnie;-)
Wierzę, że wcześniej czy później się uda...bo kurczę wszystkie koleżanki w ciąży..niektóre już z 3 dzieckiem;-)

Asiu wiesz moja siostra też wcześnie miała II kreski i ładne przyrosty betki i z tego wyszły synio i córa piękna parka, która ma obecnie 3 lata:-)ale róznie to bywa.. ja np. nie byłam na becie jak zaszłam z małą w ciążę, zobaczyłam test,potem usg i było ok:tak:

Lisica ja podobnie, nie wiem co to ból owulacyjny;-)coś poboli ale czy to to.. bo ja mam długie cykle a boli różnie.. ehh

majdaczek, aschlee macie w 100% rację.. trzeba wyluzować :tak: i braknie stronki do wklejania naszych pozytywnych testów:-D

Ja tylko się obawiam, czy uda mi się zajść w ciążę bez clo.. bo jak staraliśmy się o 1 dziecko, trwało to ponad 8 miesięcy i jak wzięłam clo to był cykl z córcią;-)mam gina w lipcu i zobaczymy.. najwyżej znów dostanę wspomagacze:-D

reklama
Butterfly daj no trochę! Aż mi ślinka cieknie :-p koniecznie jutro muszę kupić.

KasiaJ82 no z CLO się wielu udaje, kilka z naszych jesiennych zaszło właśnie z tym lekiem. Także kciukasy za Ciebie Kochana trzymam - albo za to, żebyś nie musiała brać leku bo już nie będzie ci potrzebny ;) albo żeby zadziałał skutecznie już w pierwszym cyklu z nim :)

Do góry