reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Byłam u lekarza.
Gin mnie zbadała, stwierdziła, że nie jest w stanie wyczuć. Acz jeszcze przed badaniem powiedziała, że pewnie nie wyczuję, bym się nie przejmowała.
Powiedziała, że mam się traktować już jak w ciąży, a co do badań krwi i innych, to zapytała czy jestem fanką pobierania krwi, bo jak nie, to jeszcze mnie nakłują wielokrotnie w najbliższym czasie, wiec teraz by odpuściła, bo skoro test wykazał, to najprawdopodobniej w krwi też będzie.
I powiedziała, że lepiej za wcześnie niz za późno.
I 2 tabletki kwasu forliowego dziennie brac należy -> do tej pory brałam jedną, ale zmieniły się zalecenia

reklama
Asia - po pierwsze i najważniejsze: gratuluję przyrostu! Piękny wynik, widać że silna dzidzia będzie :tak: gratuluję kochana! jak się czujesz??
A odnośnie farby to mam rewelator 2,7%. Byłam w hurtowni fryzjerskiej w moim mieście która to sprzedaje, wypytałam się pana dokładnie co i jak, powiedział że na moich włosach wystarczy rewelator o takiej mocy. Wzięłam więc ten "zestaw". Już sobie nawet zrobiłam próbę uczuleniową dzisiaj, bo mam skłonność do podrażnień przez jakiekolwiek kosmetyki (np. Dove nie mogę używać ani Garniera). Na razie jest ok, sądzę że będzie nadal :) A pofarbuje mi mama, ona od 20 lat farbuje połowie rodziny więc myślę że da radę. Spytam się jej jutro czy tą farbą robiła, jak nie to pójdę do fryzjera tak jak mówisz :) Dziękuję Ci za radę kochana! :)

Martaha - wiem, że ciężko tak doradzić ale ja bym działała. Tak jak pisze Aschlee, jeśli masz dobre wyniki i odczekałaś wystarczająco to nie ma na co czekać. Argumentu lekarza, że wszystko w rękach Boga nie rozumiem w ogóle :-D:-D

apatka - fajnie, że poszłaś, przynajmniej wiesz co masz robić i możesz się cieszyć ze spokojnym sumieniem :)

Aaa już mi się nie chce dyskutować na temat tej bety :D Co ja tam wiem xD

Asia,
gratuluję ;)

Apatka, no i bardzo dobrze, że poszłaś :) Dbaj o siebie! :)

W końcu się wybrałam do fryzjera wycieniować włosy i wyglądam jak człowiek :p

Grubson mnie tez korci na fryzjeta ale nie obcinac tylko zafarbowac ale mysle ze na razie sobie daruje farbowanie na bardzo dlugo zeby nie bylo tak jad przed chwila :-D

Aschlee, zdecydowanie, daruj sobie :p
Ja muszę zafarbować chociaż na chwilę, żeby nie mieć odrostów na zdjęciu do dowodu, dlatego kupiłam hennę :p Później odpuszczam, przynajmniej przez wakacje :p
No i przez ostatnie 2 lata zapuszczałam włosy, na ślub, wiadomo, ale ogólnie to nienawidzę długich włosów, jakoś.. obrzydzają mnie :D Za to teraz mam ślicznie wycieniowane, do ramion i czuję się jak człowiek, brzydki i gruby, ale przynajmniej z fajną fryzurą xD

Asiu i Apatka - moje gratulacje! :)
Powiem Wam ze znow zaczynam czuc presje zeby zajsc jak najszybciej. Najlepiej w tym cyklu, bo od wrzesnia mam pelnic nowa funkcje w pracy, ktora jest bardzo odpowiedzialna i stresujaca i wcale sie z niej nie ciesze. Wiedzialam ze ten dzien nastapi, ale jak sie zaczynalam starac to myslalam sobie ze do tego czasu zajde w ciaze. Ale zycie nie uklada sie tak jak tego chcemy czasami...
Wiem ze to glupie.
No wiec znow mnie meczy ta mysl o dziecku, a ja staram sie nie myslec a im bardziej sie staram nie myslec tym czesciej mysle. A zdaje sobie sprawe ze przejmowanie sie dobrze nie wplywa na staranka. Musze sie wyluzowac! I cos z tym zrobic. Tylko jak? Na poczatek po pracy ide z dziewczynami na piwo pogaduchy:)

Asiu wiedziałam że przyrost będzie piękny ;) gratuluję mamusiu, spokojnej ciąży! I rozsylaj fluid razem z Apatką, przydadzą się nam ;)

Jussastar ta presja nowego stanowiska nie pomoże w niczym. Masz rację - idź na piwo, odstresuj się, nie myśl o tym że musisz zajść w ciążę. Pomyśl że najwyżej pójdziesz na L4 (wiem, kiepska wymówka...). Zobaczysz że się uda :)

reklama
ASIA i APATKA-gratuluje.

APATKA-co pisalas,zmienily sie zalecenia co do kwasu foliowego.A to w ciazy trzeba tyle brac czy wczesniej?

JUSSASTAR-ja mam podobnie,staram sie nie myslec ale tak sie nie da.Dodatkowo stresuje mnie presja czasu-juz duzo czasu na starania mi nie zostaje.

Do góry