reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Apatka, zadzwonić do giną możesz i zapytaj, kiedy najlepiej przyjsc.
możecie coś poradzić na wstawianie zdań w tel.przy pisaniu? Mam wył. To, przed wysłaniem odpowiedzi czytam 2x a jak wyślę to dopiero wyświetla mi, że tel.inne wyrazy bądź cyfry wstawił.

reklama
Od roku mniej wiecej sie staralismy, przy czym ilosc cykli to jest z 6 moze 7 bo miałam problemy i wiekszosc po 2 miesiace byla i luteiną wywoływane. Dopiero ostatni cykl mi sie uregulowal.

No i nie wiem co zrobić, czy skoczyc teraz i oddac krew na bete, czy dopiero w poludnie do gina i wtedy pewnieon mi dopiero badania pozleca.

Eh, jutro rano wyjeżdżam na urlop i nie wiem co zrobić

Apatka lekarz ciąży ci nie potwierdzi. Jest za wcześnie. Ja bym narazie nie szła na betę, skoro masz jutro wyjazd to nie powtórzysz w sobotę, a betę -jeśli już się ją robi - wypadałoby powtórzyć po 48 h by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta.

Dominika nie wiem, ja z Danielkiem bety nie robiłam (6 lat temu), a przy straconej w lutym ciąży badałam 4 razy. Może i kiedyś nie było wartości.

Apatka, gratuluję!! :) Ja bym zrobiła betę dzisiaj i następny raz jak wrócisz, wcale nie musi być po 48 godzinach, przyrost to przyrost, może być po tygodniu nawet ;) Później na spokojnie poszłabym do lekarza, ale to ja :p
Z drugiej strony, jak masz fajnego lekarza to może powiedzieć, że co prawda na razie nie widać fasolki, ale wszystko wygląda dobrze i też jakoś trochę Cię to uspokoi ;) Jak uważasz :)

Asiu, trzymam kciuki!

Naprawdę los jest złośliwy, nie dość, ze się nie udało, testy negatywne to jeszcze @ się spóźnia :/ Wkurza mnie to, bo chciałabym już zacząć kolejny cykl, a nie czekać bez sensu. :/

Grubson chodzi o prawidłowy przyrost a nie ogólny... Tak to sobie możesz sprawdzać testami czy kreska ciemnieje, taniej cię to wyjdzie...

grubson rozumiem Cię doskonale. Najgorsze jest to czekanie. Ja jak sobie pomyślę, że mam przed sobą kolejny nowy cykl to mi się wszystkiego odechciewa. Dopiero mam 2 dzień @, gdzie tam do końca...:-(

Apatka- gratuluje:) to moze zrob jedno i drugie. Bete i idz do lekarza:)
Grubson- no tez tak mialam w ostatnim cyklu 3 dni spoznienia i czlowiek juz niewiadomo co.sobie wyobraza...
Asia- && za bete:)
A ja zaraz ide do sklepu po mieso na gulasz:)

Lisica, ale po tygodniu też można sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy.. Nie ma większej różnicy czy zrobi jedno oznaczenie teraz a drugie za tydzień czy oba w przyszłym tygodniu, jedno po drugim.
Apatka, jak widzisz opinie mamy różne, zrób jak uważasz :)

Majdaczek, to sobie pomyśl, że jesteś przynajmniej 2 dni 'do przodu' w stosunku do mnie :p Ja pewnie dostanę @ za 2,3 dni i wtedy będziesz już 4 dni bliżej kolejnych starań :D Największa męczarnia przede mną :p

Jussastar, nie, nie, ja już sobie niczego nie wyobrażam, dla pewności zrobiłam dzisiaj znowu test, ten z czułością 10 i NIC, nawet cienia także po prostu nie mogę się doczekać @ :p

Apatka, skoro juz umowilas się na wizyte to idź, może jeszcze nie potwierdzi ciąży, ale przynajmniej zleci badania i może jakieś witaminy dodatkowe zapisze np.luteine, duphaston.... Poza tym jeśli to pierwsza ciąża to może jakoś cie pokieruje co i jak i będziesz spokojniejsza na wyjeździe:) bete bym zrobiła, ja pamiętam ze wcale po 48 h.nie powtarzalna tylko po ok tyg. Ale to wiadomo, zdania sa podzielone, tym bardziej radzilabym Ci pójść do lekarza:)

reklama
Dla mnie bez sensu by robiła dziś betę, może zrobić po powrocie dwie w odstępie takim, jak zalecają wszyscy, czyli 2 dni... To tylko strata kasy... Skoro test potwierdził ciążę.

Apatka zrobisz jak uważasz, ja bym ochlonęła i odpoczęła na wyjeździe. Do lekarza poszłabym za ok. 2 tygodnie jeśli wszystko będzie w porządku.

Do góry