reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Ada, no co Ty, bylam na 4 roku, ale go nie skonczylam i bede powtarzac.

Dominika, trzymam mocno kciuki!! No cos musi juz byc i na pewno bedzie :-) A plamienia sie zdarzaja, ale powiedz lekarzowi to moze dostaniesz wieksza dawke luteiny, mozna brac nawet 600 mg jak trzeba.

reklama
Biore teraz luteine 30mg 3x1,nospe i magnez.Na wlasna reke nie bede zwiekszac,poczekam do wizyty;)

Grubson,myslisz ze moze juz byc serduszko?11 wrzesnia nic nie bylo widac,za duzo pewnie oczekuje po tych 8 dniach..

Ma ktoras z Was skutki uboczne po luteinie?W pierwszej ciazy z synusiem mialam,teraz tez mam.Co jest lepsze luteina czy duphaston?Jak trzeba to bede brala luteine.

Dominika ja bralam luteine dopochwowo 2x2 tabl po 50 mg nie mialam zadnych skutkow ubocznych. Slyszalam ze po lutce pod jezyk i dupku maga wystepowac silniejsze nudnosci.

O lęku?

Wiem,ze jest cos takiego,bo w ciazy z Olkiem bralam od 10tyg.luteine do 12tyg.i bylo ,teraz w tej ciazy jest mniej.
Zerknelam w ulotke i w skutkach ubocznych jak wół jest napisane.
Jestem niespokojna,ale to nie jest jakies konkretnie skierowane tylko ogolnie.Za tydzien mi przejdzie,ale teraz troche jest we mnie niepokoju.

Dominika, mysle, ze nie od luteiny ten niepokoj ;) Chociaz moze minimalnie go nasila.
Najlepsza jest luteina dopochwowa ;)
Pewnie, ze moze byc serce, u mnie w ciagu 6 dni z samego pecherzyka zrobilo sie 0,5 cm zarodka z bijacym sercem ;) Ale nie musi, wiec sie nie nastawiaj! :)

I zamiast 2x50 zawsze warto prosic o 100 mg bo po cholere pchac 2 tabletki jak mozna 1? :D Mniej tego wylatuje, wrecz prawie nic ;P

Grubson ja pierwotnie mialam brac 2x1 tabl 50mg ale w zwiazku z rozkrecajacymi sie plamieniami mialam zwiekszana dawke. Doszlam do 2x3 po 50mg jak mocno plamilam. Potem juz sie przyzwyczailam. A teraz juz na szczescie nie biore :-)

Grubson, ja też myślę, że dobrą decyzję podjęliście, nie ma na co czekać,
ja to teraz widzę, bo za bardzo zwlekałam, teraz jestem po 30ce i nie wiem czy w ogóle się uda.

Lisica, a propos, czy mogłabyś mnie wpisać z nowym terminem @ na 18 października? Tak jak przypuszczałam, z tego cyklu lipa. Trochę jestem rozczarowana, ale przynajmniej nie zawalę nic w pracy. Słaba pociecha, ale trudno, może innym razem się uda.

reklama
Hej :-) nie robilam bety zeby sprswdzic przyrost bo jednak sporo u mnie taka przyjemnosc kosztuje - 55zlotych :-/
Do lekarza mysle isv koniec wrzesnia, poczatek pazdziernika :-)

Do góry