reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Lisico,3mam kciuki;)

Wrocilam z Malym z dluuugiego spacerku;)

Za 2 tyg.ide na pierwsza wizyte,prywatnie sie wybieram do gina,w ta sobote mam endo.
Malo sie udzielam i zagladam,bo nie chce sie nakrecac i nie potrzebnie stresowac.A jak wiadomo w ciazy stres jest niewskazany.Maly pojdzie spac,to wskakuje do cieplego lozeczka z ksiazka "w oczekiwaniu na dziecko" :D

Jak po wizytach?Nie wiem kiedy sie odezwe;)

Kasiu J,kiedy mialas ost.miesiaczke?Mam zamiar isc za 2tyg,tylko ciekawe czy nie bedzie za wczesnie.
Bety hcg nie robie,grzecznie czekam do wizyty,staram sie myslec pozytywnie i nie nakrecac.

Staraczki trzymam kciuki;)

Ile bedzie nas majoweczek?;)

Lisica, raczej, że jest bladzioch!!! Trzymam kciuki!!!!

No, to ja po wizycie :) Dzieć jest, serce bije, tętno prawidłowe. Jedyne co, to jest trochę mniejszy niż z om, bo z om wychodzi 8+6 a z USG 8, ale pani doktor chyba z milion razy mi powtórzyła, że to nie ma absolutnie żadnego znaczenia, bo wystarczy, że dzieć się ułożył pod kątem i juz niedokładny pomiar, a to są milimetry. No i że najwazniejsze jest prawidłowe tętno, a to jest idealne. [Słyszysz, Majdaczku?! Także nic się nie martw!!] także powiedzmy, że jestem spokojniejsza :p Kolejna wizyta za 3 tygodnie, i pewnie będę się nieźle stresować :p
A! No i rusza się :D I serduszko słyszelismy :)
Kartę ciąży mam założoną, jakies tam badania do zrobienia.
No i idę na prenatalne, jesli tylko uda mi sie gdzies zapisac.

Grubson – i jak tam badania?
KasiaJ – no pewnie, po co za wcześnie robić usg. Co za dużo to nie zdrowo.
Tuśka – witaj : ) Życzę powodzenia!
Lisica – oby to było to! : ) Pewnie na żywo lepiej widać.
Grubson – To fajnie, że u „dziecia” wszystko ok : ) A na jakie prenatalne dokłanie?

Lisica, ja też widzę bladziocha :) Konieczne idź na betę, będziesz miała pewność

Grubson! Wiedziałam, że tak będzie :) Gratulacje!!! Obyś teraz była choć trochę spokojniejsza :)

Dziewczyny w ciąży, czy Wy też mace takie wrażliwe podbrzusze? Myślałam w pracy, że oszaleję, tak mnie spodnie cisnęły, a nie są na mnie za małe. Muszę chyba zacząć chodzić w dresach, albo sobie guzik odpinać :) i tak mam fartuch, nikt nie zauważy ;)

niemartwsie, dzięki :) No tak, przez najbliższe dni będę spokojna, a przed wizytą pewnie znowu szaleństwo :D

No bo kurde, jak mi lekarz mówi, że jest idealnie i mam normalnie przyjsc za 3 tygodnie, a nie wczesniej, to widać tak jest :)

A co do spodni to ja kupiłam ciążowe :D Bo niestety przez wzdęcia mam wielki brzuch i nie dopnę spodni :p Wiem, ze to nie prawdziwy ciążowy brzuch, ale nie zmienia to faktu, ze w gacie się nie mieszczę :p

Grubson super wieści , chociaż troszkę spokojniej będziesz miała:-) jeśli mogę wiedzieć to w jakim celu będziesz robić badania prenatalne?
A ja zrobiłam pierwszy w życiu test owulacyjny bo tak czułam że boli mnie brzuch a tu negatywny ehh. Zobaczymy co będzie dalej:-)

reklama
Do góry