reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

To ja mam takie pytanie. Bo chyba mnie właśnie szok ogarnął. Dzwoni do mnie kumpela i mówi mi, że ma okres dostać za 5 dni ale ona zrobiła owulacyjny test i wyszedł pozytywny (2 grube krechy) i to oznacza ciążę, bo owulację miała wcześniej. Powiedziałam jej, że bredzi. Potem wpisuje w google i.... naprawdę wielu osobom się to sprawdziło. Podobno skład chemiczny HCG jest zbliżony na tyle do LH, że test go wychwytuje. Wiele dziewczyn pisało, że LH badały sobie pare dni przed @ czy są w ciąży - i znalazłam wątek, gdzie sporo dziewczyn pokazuje, że to działa.
Co o tym sądzicie? Ja jestem w szoku.

reklama
Tak kochana Ergoterapeuta:-D jak chodzi o to jak wygladaja studia w PL to nie mam pojecia bo nie mieszkam juz tam dosc dlugo:-p

Ostatnia edycja:
Aschlee, a który rok masz skończony? Dawno temu zrezygnowałaś? Aaaa nie w Polsce! To już czaję :D

A ja mam pytanie, pomożecie?

Sorry za obrazowość, ale muszę się poradzić.

Bo zauważyłam własnie, że wydobywa się ze mnie śluz, który jest bardzo podobny do płodnego, jest mętny, ale ewidentnie się ciągnie.. Ostatnio kilka dni przed okresem też tak miałam i ciąża bidna bo bidna ale była..

ALE ponieważ teraz do 14 dc miałam plamienia, (dzisiaj 20 dc) zastanawiam się czy to nie opóźniona przez to poronienie owulacja.. Jak myślicie?

No bo jak szansa na ciążę to nie będę się z mężem seksić żeby nie zaszkodzić, szczególnie po ostatniej sytuacji wolę być ostrożna, ale jak ouw to szkoda tracić okazję..

Zgłupiałam :O

Grubson
hmm wydaje mi sie ze jezeli sie przytulaliscie to szansa na ciaze jest bo podobno po poronieniu plodnosc jest wieksza.Aczkolwiek opozniona owulacja to tez moze byc...a wczesniej mialas juz plodny sluz chodzi mi przy tym plamieniu?
Ja po poronieniu mialam troche opoznienia w owulacji

Ostatnia edycja:
Asch, no własnie razem z plamieniem było coś na kształt płodnego śluzu..

No kurde, teraz jest identycznie jak w tamtym miesiącu, po kilku zupełnie 'suchych' dniach nagle śluz..I te cycki..
Ja pierdziele.. ale chyba wolę stracić szansę w tym cyklu niz w razie czego zaszkodzić...
Intuicja mi mówi żeby wziąć Duphaston i poczekac te 5 dni i zrobić test jeśli nie będzie @i chyba tak to rozegram...

Tak, tak, teraz 5 lat a 6 jest na zasadzie stażu. Jakoś tak, ale nie wiem do końca, mnie to nie dotyczy, dopiero 2 rocznik za mną ;) No to wróć, jeśli tylko masz szansę to oczywiście, że wróć! To naprawdę jedne z niewielu studiów, które dają taką pewność jeśli chodzi o posiadanie pracy...

Ostatnia edycja:
Grubson mysle ze to dobra decyzja lepiej sie wstrzymac niz w razie czego zaszkodzic.U mnie po poronieniu Ciezko bylo rozpoznac dni plodne.Na szczescie wszystko wrocilo do normy.Trzymam kciuki zeby @ jednak Do Ciebie nie przylazla

Hej.
Grubson nie wiem co Ci poradzić. Ja po # byłam na kontroli po 2 tygodniach i już byłam przed owulacją, było kilka pęcherzyków. Niby w poczatkach ciąży śluz jest biały i raczej mało rozciągliwy ale to tylko teoria więc może akurat u ciebie to pierwsze oznaki ciąży, życzę Ci tego, ale proszę - nie nakrecaj się ;)

Inis ja też myślę że to zbieg okoliczności, chociaż także słyszałam że kilku dziewczynom tak właśnie wyszło na testach owu.

Ja się dziś ledwo ruszam, od ponad 6 miesięcy wywala mi guzek w bliznie po cc, mam tzw. endometrioze w bliznie i z każdym miesiącem boli coraz bardziej :sad: już nawet spodnie mnie urazają...

reklama
Dzień dobry!

Lisica współczuję Ci, ale jeżeli to Cię pocieszy to Ja też dzisiaj czuję się strasznie, mój katar i bolące gardło przerodziło się w okropny ból zatok :baffled: Głowa mnie strasznie boli, a tu dzisiaj 9 godzin przed komputerem mnie czeka. Tabletek nie chce brać, choć pewnie nic z tego w tym cyklu nie będzie, ale wolę dmuchać na zimne.
W ogóle nie mam dzisiaj humoru :no:
Boję się, że to moje choróbsko wpłynie źle na zagnieżdżenie się zarodka i nic z tego nie wyjdzie. Ale mam doła!

Aschelee jak wczorajsze lektury?

Do góry