reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Lisica Rozumiem Cie .
A moze warto by bylo zlamac regule, jutro wstac z usmiechem i powiedziec sobie ze niewazne co by sie dzialo jest "Zajebiscie" i nie bede dolowac. Gwarantuje ci lepsze samopoczucie, sprawdzilam to w najwiekszym dole w jakim bylam w zwiazku z ciaza i zadzialalo.
Nie zalamuj sie. Moze jest jeszcze cos co masz zrobic/przezyc/komus pomoc zanim zostaniesz mamusia. Moze warto poczekac?

reklama
Majdaczek wpiszę Cię na listę wieczorem bo nie mogę z komórki edytować postu. Trzymam kciuki za Ciebie.

Asiu pewnie tak by było o wiele lepiej ale łatwo mówić, trudniej zrobić. Ja wiem że nie jestem jedyną z problemami ale każdy kolejny mnie przybija coraz bardziej.
Czekam na urlop, może wtedy nie będę tak o tym myśleć, oderwę się od wszystkiego i będę leżeć na plaży i się smażyć ;)
Ty się zajmujesz sprawami urodowymi, dobrze kojarzę? :)

Asiu to może mi doradzisz conieco na poprawę kondycji włosów? ;) zaczęły ostatnio bardziej wypadać, dość szybko się przetluszczaja przy skórze głowy a końce są suche. No i czy na włosy farbowane drogeryjna farba (jakiś miesiąc temu) można użyć farbę na bazie henny? Będę wdzięczna za wskazówki :)

Tyle napisalam i sie usuneło grrrrrr:wściekła/y:

A wiec Lisica. Ja moge Tobie polecic tylko kosmetyki Kerastase. To są kosmetyki których jestem pewna i znam je bardzo dobrze. Nie polecam nic co jest z allegro, apteki, rzadnych ampułek za 15-50 zł ( spotkalam sie z tym, ze po mojej wypowiedzi inne forumowiczki kwitowaly cene i niepotrzebne komentarze byly ).

Do tłustej skóry głowy i wypadających włosów jest Kerastase Kąpiel Stymuliste GL cena w salonie ok 89 zł. Na suche końce odżywka/maska zależy czy masz włosy cienkie czy grube?? Jesli zaczniesz używac tego szamponu musisz miec dobra odżywkę do włosów ponieważ to jest szampon leczniczy nie pielegnacyjny i mozesz miec wrazenie ' tempych " włosów, to normalne. Polecam olejek, albo jakis termiczna ochrona ( nie jedwab!!! )

Ja używam tego szamponu i mój chłop rownież. Jest megaaaa! Szymon był juz prawie łysy na czubku głowy, a mi garsciami wypadały włosy, wiec to nie tylko dobre szkolenia, a i przerobienie tego na własnej skórze.

Co do farb na bazie henny to mozesz ja użyć. ALE UWAGA farba, farby nie rozjaśni, powinnas wybrac kolor najbardziej zblizony do tego co masz bądz ciemniejszy inaczej bedzie brzydkie przejscie miedzy odrostem a koncami na linii odrostu.

Polecam się :)

Asia widac kochana ze lubisz to czym sie zajmujesz:tak:

Lisica zadnych dolkow!!! Kobietko wszystko bedzie dobrze nawet nie mysl inaczej:tak: Byle do urlopu,wypoczniesz i odrazu bedziesz miala inne nastawienie do sprawy:tak:
Jak chodzi o wlosy to ja tez mam z nimi ostatnio wielki problem i chyba zeby je ratowac skusze sie na te kosmetyki co Asia pisze.Dzisiaj na 17 mam wizyte u dermatologa zobaczymy co powie.

Aschlee pracuje juz 17 lat w tym zawodzie. Troszke juz wiem, widziałam i spróbowałam :)

A dermatolog hmm na wypadanie przepisze jakis lotion, szampon, moze cos jeszcze, chociaż jak mu powiesz o hormonach i przejsciach to nie wiem czy coś doradzi. Podchodze do nich lekko sceptycznie bo to oni maja wlasnie profity z recept.
Ja bylam u derma w sobote po urlopie bo jak nigdy uczulilam sie na cos do jedzenia i z 3 noce w tym Paryzu nie spalam tylko sie drapalam, pad doktor oprocz lekow na alergie kazal mi zmienic emulsje do mycia na inna ( sklad ten sam ) i co pomyslisz. eh każdy kombinuje jak może.

Idziesz kontrolowac pecherzyki dziś????

Asiulka kochana dopiero wrocilam z kontroli ;-)

No tylko u mnie jest problem tego typu ze mam straszny lupiez cholera wie skad i on jest taki ze (ja sie na tym nie znam opisuje jak to wyglada) tak jakby oblepia cebulki wlosow.Z tego lupiezu robia sie takie jakby strupy na glowie.a jak probuje to zdrapac to wlasnie wuciagam taki strup z wlosem (az mi wstyd o tym pisac bo brzmi to oblesnie):baffled::oo::zawstydzona/y:
Dlatego skojarzylam to z farbowaniem bo zaraz po wizycie u fryzjera zaczelo mi sie tak dziac z tym ze po farbowaniu to byly strupy normalne takie z krwi jak je zdrapalam to normalnie leciala krew, potem z biegiem czasu pojawil sie ten straszny lupiez.Juz pomijajac fakt ze jak nakladala farbe to po chwili mialam ochote ja zmyc tak strasznie pieklo mialam wrazenie ze ta farba mi sie wzera w glowe:-( na farbowaniu sie za bardzo nie znam dlatego wolalam zapytac Ciebie o opinie

Myslalam jesczcze o wodzie mieszkalam w takim miejscu ze woda byla strasznie nachlorowana...dlaczego tak pomyslalam bo jak mylam buzie albo rece w cieplej wodzie to wszystko tak mnie szczypalo jakbym wlazla w mrowisko.A reczniki po kapieli smierdzialy jakbym z basenu wyszla no i skora byla strasznie sucha obawiam sie ze gdyby nie mleczka i kremy nawilzajace zmienialabym skore jak waz:-D

Ostatnia edycja:
Aschleeeeeee, tego mi ostatnio nie napisalas ze stan jest az tak ostry!!!!!!!!!!!!!
Absolutnie nie farbuj wlosow, to na pewno od farby, znam takie przypadki. Dostaniesz sterydy na bank, powiedz lekarzowi o starankach. Moze byc tak ze bedziesz musiala sie wstrzymac na czas leczenia ( bo silne leki )

co u gina ??

reklama
Co????? jak to sterydy po co? To samo nie da sie jakimis szamponami albo cos???? Cholera a co jak nie poddam sie leczeniu?wylysieje calkiem??? Ja nie chce byc lysa :szok::szok::szok: juz moge zaczac wpadac w panike?

Do góry