reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Sorry dziewczyny ze narzekam, ale stresuje sie z dwoch powodow, testu i rozmowy o prace. Jest to dosc fajna oferta i trafila sie przypadkiem. No i jesli mnie zechca a ukaza sie dwie kreseczki? Mam milion mysli w glowie:p ale bedzie co ma byc. Chce jednego i drugiego, i dwoch kreseczek i pracy nowej, wiec uciesze sie z kazdego scenariusza chyba...

KasiaJ- naturalne sposoby: cebula i czosnek oraz woda z miodem i cytryna. I rutinoscorbin.
Grubson- i ja wierze ze ktoras ujrzy dwie kreseczki, ale macie rowne szanse:)
Majdaczek i Butterfly- a Wy zaraz za mna testujecie, prawda? Wiec jak nie ja to Wy:)

reklama
Dużo nas na ten tydzień, nie ma opcji, żeby którejś się nie udało :p:p Ja raczej odpadam także liczę na Was!!!

A jeszcze nasi najbliżsi znajomi właśnie zaczęli tę całą procedurę z in vitro, mam nadzieję, że pod koniec miesiąca oznajmią nam radosną nowinę.. Oby! Wolę żeby im się udało niż nam :p:p

Także mam wyniki progesteronu - 13,5 ng/ml. Dupy nie urywa, mógłby być większy, no ale coś tam się wytwarza :p

Ostatnia edycja:
Kurde...ja mam zas jakies plamienie o Ile to tak mozna nazwac...cos czuje ze szybciej odpuszcze te plany niz mi sie wydaje :(

Aschlee, a nie możesz iść do innego lekarza, musisz czekać na swoją tak długo?

Ja tak poczytałam i jednak dość niski ten progesteron, mógłby być większy... :p

Grubsonku no musialabym isc Do jakiegos dupiatego bo dobrzy lekarze tutaj maja terminy dla nowych osob dosc dlugie...juz raz poszlam do takiej ktora miala szybki termin...i wiesz jak moja historia sie zakonczyla :( dlatego teraz wertuje opinie na temat danego lekarza Do tych co mieli dobre opinie zadzwonilam ale terminy Sa dla nowych dosc... odlegle...jedynie kobiety w ciazy maja wstep bez kolejek :(

Dziwi mnie to bo Cholera bylam wcale nie tak dawno po zabiegu i mowila ze wszystko super, hormony tez wiec co jest kurde grane...

Ostatnia edycja:
Jussastar, na pewno wszystko Ci się ułoży:) no ja mam termin @ na środę i wtedy pewnie będę testować...
Mnie dziś strasznie zgaga męczy...masakra jakaś...cały dzień...;/
Kasia zdrowia kochana, ja tez w czasie przeziębienia pije herbatke z sokiem malinowym i miodem:)
Aschlee może faktycznie pojdz do innego lekarza...
Grubson nie jest tak źle z tym progesteronem...:)

Laski co jest dobre na zgage????????? wiem że orzechy i migdały, ale akurat nie mam ich w domu:( coś jeszcze?????

Ostatnia edycja:
Asch, no to dziwna sytuacja, naprawdę.. Nie mam pojęcia skąd takie coś..

Butterfly, nie tak źle, ale super też nie... A na zgagę wg. mnie nie ma dobrego sposobu :p

U mnie nigdy nie jest albo super dobrze albo źle, zawsze pomiędzy..
Jak ciąża to ani ciąża ani brak ciąży (bo biochemiczna to takie nie wiadomo co), jak wynik to ani dobry, ani zły...

Ch*j, d*pa i kamieni kupa!!!

No testujcie dziewczyny, testujcie :tak:
Aschlee cholera jasna co to się dzieje...? My na prawdę mamy niestety podobne sytuacje :-/ musimy wreszcie przełamać tę złą passę!

Grubson co do progesteronu to nie pomogę bo się nie znam, ale chyba wynik nie jest rewelacyjny :( może też lekarz zaproponuje luteinę lub duphaston?

Butterfly zimne mleko jest dobre na zgagę :tak: też mnie ostatnio męczyło kilka dni z rzędu :-/

Kasia wyciśnięta połówka cytryny zmieszana z miodem i czosnek, mnie od razu stawia na nogi.

Ostatnia edycja:
Lisica a co u Ciebie? tez masz jakies takie plamienia po @ o ile to wogole tak mozna bylo nazwac?Bylas u lekarza co Ci powiedzial? Nie wiem co jest grane...oblatuje mnie cykor ze moze cos zorobili nie tak i juz nie bede mogla miec dziecka...Ryczec mi sie juz z tej niewiadomej chceZobacz załącznik 632896

Grubsonku
a w ktorym dc robilas ten progesteron

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki,
Jussastar &&&&& za jutro (za teścik i rozmowę);) no i za reszte testujących w tym tygodniu również trzymam &&&&& dawajcie laski tu nam fotki pięknych dwóch II :)
Asschle kurcze faktycznie coś nie teges się u Ciebie dzieje :\
KasiaJ82 zdrówka kochana
Grubson co do progesteronu nie podpowiem, bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia :p
Butterfly też kiedyś słyszałam o mleku, a mojej siostrze jak była w ciąży to na zgagę pomagały grejfruty ;)
U mnie @ się kończy i wracamy do staranek jupiiii :D
Lisica wpisz mnie proszę na listę z terminem @ na 2.08 ;)
Miłego wieczorka babeczki ;)

Do góry