reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej,Ianka -i co napisał sprzedawca ?my też się wozimy w romer king plus:). Samochodem jedziecie? Moja pije te herbaty z bobovity ale takie cieńkie , woda jest bleeeee, w kaszkach też pełno cukru :/
Minou - jak po rozmowie?
Tesiak - no jasne że na ból , ja zwykłą pląbe zrobie bez znieczulenia ale kanałów sobie nie wyobrażam ....Fajny kącik się szykuje :) my już prawie skończyliśmy, jeszcze kilka drobiazgów nam brakuje. Mój mąż twierdzi że da się wyspać na zapas :-) taaaa jasne :)jaka szkoda że ja siostry nie mam:(
Carla - też sprawdzałam składy mleka i różnica jednak jest , nie wielka ale jest.Prawda jest taka że to dziecko wybiera jakie mleko chce pić ,jednemu pasuje bebiko a drugiemu co innego. ja kupiłam na początku bebiko ale nasłuchałam się że powoduje kolki i tak też się stało, darła się jak opętana więc trzeba było zmienic , do dziś toleruje tylko bebilon , próbowałam wszystkich ale pić nie chciała więc co zrobić , zresztą ja kupuje 1200 kg za 60 zł a bebiko 350g kosztuje 15 zł więc różnica w cenie nie jest jakaś drastyczna , natomiast to że dziecko ma pić MM do 3rż to już przesada.
Konwalianka - życzę zdrówka dla synka i trzymam kciuki by torbiel się wchłoneła.

Wezwałam dziś lekarza do domu bo Majka miała ponad 40 st i ją strasznie wysypało wszędzie:( myślałam że to coś zakaźnego ale podobno wysypka jest nie związana z gorączką. No dziwne , nic nie jadła nowego itp , więc oficjalnie mamy wirusa , boję się tej nocy , mam nadzieję że gąrączka dziś nie będzie tak wysoka i się trochę prześpię.

reklama
dziewczyny chyba jestem w ciąży!!! szok :szok:
dziś skończył mi się ala "okres" i zaczęłam mierzyć temperaturkę do wykresu... rano 37 stopni. więc dla świętego spokoju kupiłam test i są dwie kreseczki! co prawda ta druga bardzo słabiutka. jutro rano powtórzę teścik. trochę martwi mnie to trzydniowe krwawienie które miałam.
poza tym udał nam się wypad do kuzynki, troszkę wyluzowałam. a moja mama podziwia mnie, że daję radę z Natkiem bo taki masakrycznie nieznośny jest... eh mam nadzieję, że to tylko zęby

ledwo widać ale się chwalę ;)
IMG00060-20130319-1851.jpg

Załączniki

• IMG00060-20130319-1851.jpg
    IMG00060-20130319-1851.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Hej:)

Carla z tą pościelą to tak jak ze wszystkim, każdy ma swoje doświadczenia, zdanie i racje. Przede wszystkim mój syn nie jest alergikiem. Często śpi z nami w naturalnej pościeli i jak najbardziej jest zdrowy i wysypia się. Z kolei ja mam złe zdanie o sztucznych pościelach -tych tzw dla alergików. Siostra taką miała i strasznie narzekała. A co do higieniczności poscieli puchowej to jasne że w pralce tego wyprać nie można ale są pralnie które to robią. Poza tym grunt to systematyczne wietrzenie. Jest to pościel naturalna więc wg mnie najlepsza. Na potwierdzenie zamieszczam link...Pranie pościeli z pierza i puchu - Ekologiczna Pralnia Ekoserwis Łódź - pralnie sukni ślubnych, kurtek, pranie dywanów, magiel, tanie pranie odzieży łódź
konwalianka biedna:( Szybkiego powrotu do zdrowia:)
ianka jeżeli musiałabym wstać o siódmej rano to pewie faktycznie byłoby mi ciężko funkcjonować. Ale Franio daje pospać czasami nawet do dziewiątej. A kiedy mąż ma wolne lub ma drugą zmianę to wstaje z Frankiem a mi pozwalają pospać jeszcze dłużej. No tak na dobrą sprawę to dopiero kiedy synuś wieczorem idzie spać to ja mam czas dla siebie. I przeważnie właśnie ściąga mi się do późna w nocy;) Właściwie to ja jestem nocnym markiem;)
Z zasypianiem raczej raczej nie pomogę. Mój syn w 90% zysypia przytulony do mnie.
Amelia ale są takie znieczulenia które można używać w ciąży. Z tego co pamiętam to rozkładają się w osoczu i nie docierają do krwi.
No mam nadzieję że wyjdzie fajnie:) To może wrzucisz jakieś foto?;)
A siostra...ogólnie to nie jesteśmy ze sobą zbyt blisko ale jest chrzestną Franka i bardzo za nim przepada.
Zdrówka dla córeczki i spokojnej nocy:)
vinga ale jazda:) to można już gratulować czy czekamy do jutra?;)

Nie uwierzycie ale tego posta zaczęłam pisać jakoś koło 14 jak Franio zaliczał popołudniową drzemkę...a skończyłam dopiero teraz:D Dzisiaj planuję położyć się wcześnie bo jutro idę do dentysty na 8.30.

Dobrej nocy:)

Witam, ja tak na chwileczkę zameldować się, że żyje, jakoś tak nastrój ostatnio do dupy mam i wole czytać niż pisać, zaraz zmykam do pracy, a po poludniu zaczynamy malowanie u moich rodziców, mama prosiła o pomoc wiec nie mogłam odmówić, wczoraj pojechałam z nią po farby a od dzisiaj malujemy,
Amelia - To strasznie wysoką gorączke ma Twoja mała- szybkiego powrotu do zdrowia życzę,
Konwalianka - trzymam kciuki, żeby leczenie odbyło się bez operacji i żebyście sie mogli szybko zacząć starać o dzidziusia no i dużo zdrówka dla syka.
tesiak - co do prześcieradeł to najcześciej używam frotte ale bawełniane też się zdarzają, jersey dla mnie za delikatny i jakoś taki mało wytrzymały, frota dla mnie najlepsza. też podziwiam za tak późną porę kładzenia się spać, ja o tej porze to na drugi bok się obracam, w tygodniu max o 22 jestem w łóżku.
Vinga - trzymam kciuki, żeby to faktycznie okazała się ciaża, tak więc czekam na dalsze wieści:)
Pozdrawiam i miłego dnia.

Amelia jak córcia? może to ospa, panuje teraz podobno.
Lecimy samolotem 1,5 godz więc ok. A sprzedawca anulował jeden ten fotelik i już dziś wysyłają drugi :) tak że teściu jak podjedzie na lotnisko to już mam nadzieję z nowym fotelikiem, a w sobotę podjedziemy tu do sklepu przymierzyć niunię do tego fotelika i wtedy zdecydujemy czy bierzemy nosidełko. A zadowolona jesteś z tego fotelika? czy może dziecko spać w nim, nie leci główka do przodu?
co do kaszek to ja moją przekonałam do duńskich żeby nie wozić tyle, i zasmakowała na szczęście w kaszcze jaglanej dla dzieci i za radą pielęgniarki zaczynam gotować zwykłą kaszę jaglaną zblenduje i podaję z owocami.
vinga89 Ty to działasz pieronem, nie marnujesz czasu:) to trzymam kciuki oby dwie kreski były potwierdzeniem ciąży
Tesiak czekam na noce aż mi niunia pośpi ładnie, bo też byłam ! nocnym markiem, trochę się to zmieniło na razie he. A widzisz jak moja mi daje pospać rano :-D już kończę kawę , posta, dziś pobudka 5.40 i za nic dłużej nie che, po prostu wstaje słonko to i ona a przecież będzie wstawało coraz wcześniej :szok:
AniołekBB ledwo jedno malowanie się skończyło, już następne :) . a działacie już? bo się zastanawiałaś ostatnio?

dziś rano zrobiłam 3 testy.... wszystkie negatywne.... obawiam się że ta moja miesiączka była poronieniem i wczoraj był wyższy poziom hcg więc wykryło ciąże. jestem w dołku. za kilka dni zrobię jeszcze raz test ale podejrzewam że też będzie jedna krecha.
a tak się cieszyłam :-( nie, nie mogę pisać

vinga, współczuję..wiem jak to jest być już na coś nastawionym.. mam nadzieję, że szybciutko to nadrobicie..

Dziewczyny, widzę, że coś o poscili było.. ale nie mam jak cofnać sie wstecz.. Ja pilnie muszę zakupić Tymkowi posciel - w tej mam wrażenie, że mu zimno i przykryty i kołdrą i kocem puchowym po samą szyję.. do tego chce coś przyszłościowego, aby szybko nie musieć kupować..ale mam wrażenie, ze taka pełnowymiarowa to za dużo dla niespełna dwulatka.. Jak jest u Was? Ja mam schizę, ze on się w takiej dużej może udusić:eek: Poza tym o jest alergikiem..

I drugie pytanko o nawilżacz.. jak czyścicie swoje nawilżacze? Wyczytałam w necie, ze można octem lub wybielaczem, ale nie jestem pewna.. Mój ma takie szpary, że nic tam nie wsadzę, a robi się obślizgły..

vinga89 przykro mi :(

konwalianka nie pomogę , jeszcze nie mamy nawilżacza a by się przydał.

Konwalianka będzie dobrze! Śmiało kupuj rozmiar np. 140x200 cm, nasza córa pod taką teraz śpi i jest super. Na pewno się nie udusi ;) Nawilżacza nie używam.
ianka za tydzień idę jeszcze do mojego, a od kwietnia będę chciala chodzić już do szpitala. Bardzo dobrze że dajesz wodę, Nela nigdy nie piła herbatek. Z usypianiem nie pomogę, nie pamiętam jak to było.
Amelia i jak tam córa? 40 stopni to poważna sprawa... Nelka od dawna nie pije mm, sama odrzuciła i zyje :)
Vinga Ty nie myśl i lec do lekarza, może to nie była ani ciąża ani poronienie i niepotrzebnie się stresujesz...
Tesiak no widzisz, ja jak czegoś wyprać nie mogę to nie kupuję, z pierzem nie mam dobrych wspomnień i każdemu polecam taka jak ja mam.
Aniołek może fach zmienisz? Pewnie malarz z Ciebie rewelacyjny :)

reklama
hmm Carla to co to mogło być? żebym jeszcze mogła iść do lekarza byłoby fajnie. nie mam samochodu oczywiście, a nawet jakbym miała to nie mam z kim małego zostawić
a jakby to nie była ciąża to czemu do chol... ten test wyszedł pozytywnie??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry