reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzięki dziewczyny za głosowanie :)
stan, przypominam sobie luty rok temu, też wtedy miałam pierwsze usg i podziwiałam taką samą fotkę. zbieraj te zdjęcia, będzie później fajna pamiątka. twoja dzidzia będzie z tego samego miesiąca co mój Nataniel. też jest z października.
Dorcia, witamy!
ale mam dziś lenia, nic mi się nie chce.

reklama
carla- Izabela to imie które wybrał mój mężul..ja sie cały czas do niego przekonuje. Szczerze to nie jestem przekonana do żadnego dlatego mój M musiał wybrać....

Diablica mnie się bardzo podoba, a nie znam żadnej małej Izy. W sumie to ciężko byłoby mi się zdecydować na imię dla dziewczynki, byłabym rozdarta- jest tyle ładnych. Jakby mąż się zgodził to chyba najbardziej byłabym za Kają :)
Vinga jak znosiłaś ciążę latem? Ja chciałabym mieć dziecko kwietniowo- majowe, ale marzy mi się chodzenie w lecie z brzuszkiem, zima w ciąży jest do d. moim zdaniem.

Czesc laseczki. No i jestem, caly czas czytam a nie mam weny czasu i siły, żeby odpisac.

Stan- super ze juz na usg cos sie wykalrowało. teraz czekamy na bicie serduszka:) ja pamietam jak się godzinami wpatrywałam w moje pierwsze zdjecie usg chociaz wszyscy widzieli tam tylko plamkę ja widziałam coś znacznie więcej:)

Carla- chyba kazda pora roku ma jakiejs plusy i minusy jesli chodzi o ciaze, ja tez chce dziecko wiosenne ale kolejnej ciazy w zime nie wyttzymam. chcodziłam jak pingwin po naszych sliskich chodnikach a kupowalam coraz wieksze kurtko-namioty. Z kolei latem ciaza w upały-tez chyba nie bardzo....ale dziecko samo decyduje kiedy bedzie chcialo sie pojawic:-)3mam kciuki za 2 kreseczki, gdyby teraz byly to dziecko będzie październikowo-listopadowe? dobrze liczę?

Diablica- ja mam siostrę Ize, 11 lat młodsza i sama dla niej wybieralam imię

Vinga-glosik oddany, moja Kornelcia tez uwielbia zakupy z mamą, jednak ja staram sie unikac centrów handlowych i hipermarketu,wole pójść z nia do parku na spcacer a zakupy tylko szybko bez zbędnego oglądania.

Aniołek- ja tez zmeczona jestem, odliczam dni do wiosny i mam zamiar wziąć krótki urlop i odpoczac

Dorcia- witaj w klubie staraczek wiosenno-letnich.

Dziewczyny mamy weekend!!!!

Witam nową koleżankę :-)
No i oficjalnie mam weekend - od paneli też;-):-):-):-)
Jutro A idzie do pracy a potem jedziemy do znajomych więc dalsza część remontu w poniedziałek:) ale uwaga uwaga - mały pokój wyłożony panelami w 100% zostały tylko listwy do przykręcenia - ale juz dałam mężowi dzisiaj spokój - też bidok zmęczony...
Vasila ja też marzę o urlopie ale to dopiero pewnie w sierpniu wcześniej i tak nie będzie funduszy na jakiś wyjazd - zresztą w sierpniu też nie wiadomo jak to będzie bo jak się okaże, że będe w ciaży to będe pewnie masę kasy przeznaczała na wyprawkę - no ale zobaczymy co i jak:)....
ok.... zmykam pod prysznic.... zajrzę jeszcze :)

młoda zasneła więc mam chwile....

ja też czekam na wiosne....matko żeby tak już wyjść z tego domu....na spacer,na rowery,na plac zabaw, na trampoline.hmmmm się rozmażyłam.

a jakie macie typy imion dla chłopaka a jakie dla dziewczyny....albo jakie sie poprostu wam podobają. Może coś w końcu do mnie przemówi.

Carla. Oliwia baaardzo chce mieć rodzeństwo...już od dawna nas męczy. Ale akurat tego marzenia mojej córy jak dotąd nie udało mi się spełnić...może teraz się uda...bardzo na to liczę :)

Ja ze względów zdrowotnych-choruję na ostrą nawrotową kamicę nerkową-zagłuszałam chęć ponownego macierzyństwa. W chwili obecnej mam dość uporządkowane sprawy nerkowe więc DO ROBOTY :)
Z ostatnim dniem lutego wyciągam Nuva i czekam na @ A później to ... z łóżka nie wychodzę :)

Wasila witam cieplutko :)

Diablica :) mnie się podoba imię Alan, Eryk, Nikodem , Adam oraz Liwia,Nikola, Nela ,Laura :)

Ostatnia edycja:
Carla, ciąża latem była straszna. Jak dni były upalne to wolałam z domu nie wychodzić, nasza częśc mieszkania jest w 1/3 podpiwniczona więc latem u nas jest lodówka, w sam raz do ochłody :). najgorsze były popuchnięte od upału stopy...
Wasila, ja nie mam za bardzo terenów do spacerków. wszędzie pola (mieszkam na wsi) a jak poszłam kiedyś w stronę zabudowań to mnie pies sąsiada popędził (strasznie agresywny) więcej w tamtą stronę nie poszłam.
diablica, mi jak chodziłam w ciąży podobało się sporo imion ale większość została skreślona przez mojego męża. dla chłopca: Filip, Kacper, Dominik no i mój Nataniel. Teraz jakbym miała urodzić następnego chłopca chciałabym przeforsować imię Jeremiasz ale P już mnie wyśmiał. Dla dziewczynki mam tylko jeden typ - Gabriela.

Lista staraczek wiosna/lato

Amelia- lat 29, Kraków, córka Maja…………….......starania luty

Fuma Foch- lat 35,Wielkopolska……………….......…starania luty

Carla- lat 26, Dolny Śląsk, córka Kornelia……....….strania luty

milusia21-lat 23, synowie Kubuś i Szymuś...........starania luty

AniołekBB- lat 26, ok.Bielsko-Białej………….......…starania marzec-kwiecień

Tesiak-lat 23, okolice Żywca, syn Franciszek.......starania kwiecień

Niemartwsie- lat 27,Kraków, synek…………….....…starania kwiecień –maj

Dorcia- lat 30,ok.Krakowa, córka Oliwia...............starania kwiecień-maj

Diablica3010- lat 28, Lublin, córka .........….........starania maj

Vinga89 – lat 23, Płock, syn Nataniel…………….....starania czerwiec…

Kazimiera- lat 33,UK, synek................................starania czerwiec

Samosia87- lat 25, Szczecin, …………………….......starania czerwiec-lipiec

Ianka- lat 29, Tarnów/Dania, córka Roksana…......starania czerwiec-lipiec

Wasila- lat 29, Olsztyn, córka Kornelka……...…..starania……………...........

Muffi- lat 24,Gdańska,.....................................starania...................

Nika 30- lat 32, Kalisz, córka Maja......................starania..................

Nuuuśka-lat 27, Katowice,córka Aleksandra...........starania.......

Stan- lat 26 ,syn..............................................termin -październik

to chyba wszystkie...jak kogoś braknie to zgłaszać dopiszemy

Ostatnia edycja:
reklama
Diablica czy ja również mogę się zapisać ???

Dorcia
lat 30-córka Oliwia
okolice Krakowa
starania kwiecień-maj

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry