reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Dziewczyny te normy dla poszczególnych tygodni ciąży mogą niektóre kobiety do zawału doprowadzić zwłaszcza ,że katka nie ma książkowego cyklu tylko dość długi i trudno jest określić na jakim poziomie i etapie jest ciąża jeśli ona jest , właśnie pisałam niedawno co mi gin tłumaczył ,że nie wie po co te normy doczepiają do wyniku bo każda ciąża jest inna poziom hcg wzrasta szybko , dziś może być niski ,a pojutrze dwa razy taki więc olać normy zwłaszcza przy nieregularnych cyklach np moja norma pasowała i do 4tc i do5tc i nawet do 7tc dlatego nie sugerujmy się tym , pamiętam jak moja przyjaciółka miała krwawienie i pozytywny test ciążowy i pojechała na IP , nie wiedziała który to tydzień bo to był jej pierwszy cykl po odstawieniu anty ,a te debile nie zrobili usg , tylko raz betę zbadali była ewidentnie ciążowa ,ale uznali ,że za niska bo gamonie sie sugerowali datą ostatniej miesiączki ,a ona nie wpadła na to by powiedzieć ,że to pierwszy cykl bez anty i jej zabieg praktycznie w ciemno zrobili bo ,że za niski poziom , no debile, powinni powtórzyć to badanie czy rośnie tym bardziej ,że ona nie miała krwotoku tylko krwawienie bez skrzepów bez niczego no nie kumam bo jak można oczyszczać macicę bez obejrzenia jej wnętrza?! No i dla mnie to idioci bo na drugi dzień jak do niej pojechałam już była po zabiegu to ją na usg wołali czubki i jak usłyszeli ,że ona już po zabiegu to odwołali usg kretyni od razu powinni zrobić i już także robienie bety na własną rękę jest dobrym pomysłem moim zdaniem bo wiadomo czy rośnie sobie ładnie jeśli rośnie to ciąża się rozwija i tyle , ja nie pojadę w życiu na IP do naszego szpitala , pojadę gdzie indziej i powiem ,że byłam w okolicy gdyby się coś działo ,ale lepiej aby nie było takiej potrzeby.Także jeśli lekarz liczy sobie tygodnie ciąży od OM mimo ,że pacjentka tłumaczy ,że owulacja była późno to jak mówi ,że ciąża za małą czy coś to to dla mnie kretyn , taką sytuację miała wczoraj Malusiolka ze staraczek 2013 miała bardzo długi cykl ,a lekarz ją już zabiegiem straszył no idiota.Rozpisałam się idę te włosy prostować w końcu.

reklama
Iwonka Soory jeszcze raz Cię przepraszam, Rita właśnie powiedz mi jak to jest wczoraj rano test negatywny krew pobrana jakos o 8 rano a o 12 pozytywny test? czy to sie dzieje tak szybko?

Ritta dziekuje ze pytasz u nas super wszystko wrocilo do normy:) jest znow kochany jak kiedys:D w niedziele mielismy jego rodzicow na obiedzie i nawet tesciowej micha sie cieszyla:) a po wczorajszym usg to juz wogole podczas badania chichotal jak niewiem:)
My dalej na etapie szukania mieszkania jedt jedno z umowa wstepna ale nie wiadomo czy pojdzie bo malzenstwo male zarobki ma i moga kredytu nie dostac...no i moj mi oznajmil ze przed urodzeniem chce formalnosci zalatwic aby bylo jak nalezy i wezmiemy slub bo pragnie abysmy stworzyli prawdziwa rodzine i chce abym zostala jego zona nie dziewczyna:)
No i wigilie robimy wspolnie u nas z tesciami i moimi rodzicami...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anulka bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze sie uklada. I slub ... ulala ;) Po prostu Twoj potrzebowal chwili zeby oswoic sie z sytuacja.

Katka i testy i labo maja rozna dokladnosc mimo tego co jest napisane w ulotkach. Dlatego wazne jest aby bete robic zawsze w tym samym labo. To jeszcze mala wartosc. Chyba lepiej robic rano sikacze i sprawdzac czy przyrasta. Szkoda kasy na bete.

Popieram Ritte jesli masz testy to zrob po jutrze kolejny...a jesli to ci nie wystarczy to wtedy beta bo fakt kasy troche pojdzie

Ritta mysle ze ja niepotrzebnie sie unosilam, ale to bylo silniejsze te hormony ehh on tez moze byl w szoku ze za drugim razem sie udalo nie wiem...od jakiegos czadu jest lepiej i robi sie coraz lepiej:) oby tak dalej a po wizycie to juz wogole jaki dumny wracal z wizyty to brak slow glowa pod niebo az pod nosem chichotalam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry