reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

ritta padłam z tych pampersów :-D faceci to są boscy po prostu :-D
karla jak coś ciekawego wyczytasz to zapodaj nam :-) ja miałam tych gazet mnóstwo jak byłam w ciąży - ale jak już przekartkowałam wszystko to porozdawałam dalej - jakbym wiedziała że ty taka miłośniczka to bym ci podesłała na długie zimowe wieczory :-D

co do picia alkoholu to ja zanim dowiedziałam się o ciąży pierwszej to byliśmy akurat na wakacjach.. i nie szczędziłam trunków niestety :-( pół ciąży ryczałam z tego powodu że narazilam maleństwo.. co do wódki to odradzam.. ale co do kieliszka wina (tzn pół kieliszka) to ja raz na dwa miesiące do niedzielnego obiadku sobie pozwalałam.. naprawdę małą ilość wytrawnego winka.. nawet gin mój powiedział że jeśli to tylko tak na pokonanie zachcianki to nic złego nie widzi ;-) strasznie się dobrze prowadziłam w ciąży.. same swoje soczki, owoce, warzywka.. mięsko od gospodarza a nie ze sklepu.. zdrwa zywność eko itd.. nigdy nie paliłam nałogowo..! więc na te pół lampeczki raz na jaaaaakiś czas to mam nadzieję że nie miało dużego wpływu :-(
ale nuuudy.. czekam na mojego chyba aż z pracy wróci o 2.. któraś mi potowarzyszy ? :-D:-D:-D

reklama
Kurczę napisałam wiadomość i mi się komp zawiesił i mi się usunęło:wściekła/y:

-caroline- no ja w ciąży planuje nie pić, ewentualnie już przy jakiejś okazji też "łyczka" szampana czy wina tak jak pisałaś, ale teraz nie wiem jeszcze czy jestem czy nie, a jakby się okazało, że jednak tak to nie chciałabym mieć tego stresu czy jednak fasolce nie zaszkodziłam:( ehh.. my baby to mamy przerąbane:p Jakby mój miał 3 zmiany to pewnie bym Ci potowarzyszyła, bo zawsze na niego czekam, ale dzisiaj nocka, więc do 6:00 nie będę siedzieć:-D

Witam się porannie...
O Amaliee, miałaś racje... co do pościeli w biedronce. Pojechałam wczoraj na zakupy z teściowa bo dziś ma niestety sobotę pracującą i moje odwiedziny w Lidlu po pościel z flaneli jednak by nie wypaliły.. to wzięłam w biedronce...z Kubusiem Puchatkiem... Wydawało mi się ze będzie lipna ale jednak nie następny + jest taka że nie będzie się do niej czepiała sierść mojego Psa:)

Jednak ociupinkę mi wczoraj przeszło, ale starałam się być twarda i obeszło się nawet bez No-spy. Mój m oczywiście to wykorzystał:) A co tam... W nocy o 1 jak się przebudziłam to mnie bolał ale nie miałam siły nawet iść siku i usnęłam z powrotem:)

Miałam właśnie mówić że już nie boli a własnie zaczyna.....i to konkretnie;/;/

Ostatnia edycja:
Hej:)

Katka współczuję bóli, oby szybko przeszło:tak:

Ja dzisiaj w planach zakupy z mamą(chce, żebym jej pomogła wybrać kieckę i buty na sylwestra:) ) i może poszukam jakiegoś prezentu dla dziadków, jutro do nich jedziemy na uroczysty obiad z okazji 55-tej rocznicy ślubu:-D Ojj.. ciekawe czy my doczekamy się takiego pięknego jubileuszu:))

ZAPOMINALSKIE ŁYKAMY KWASIK :tak:

Hej:)

Katka współczuję bóli, oby szybko przeszło:tak:

Ja dzisiaj w planach zakupy z mamą(chce, żebym jej pomogła wybrać kieckę i buty na sylwestra:) ) i może poszukam jakiegoś prezentu dla dziadków, jutro do nich jedziemy na uroczysty obiad z okazji 55-tej rocznicy ślubu:-D Ojj.. ciekawe czy my doczekamy się takiego pięknego jubileuszu:))

ZAPOMINALSKIE ŁYKAMY KWASIK :tak:

Jakoś przechodzi powoli ale mam takie co chwilkę klucia ale dziś wyjątkowo w lewym jajniku;/;/

Rano jak zmierzyłam tempkę to aż się bałam spojrzeć na termometr.. czy nie spadła...chociaż jeszcze wszystko możliwe...

Bubles już mówisz kieckę na sylwestra? a gdzieś się wybieracie? My niestety na Białą Sale...:p Ale mi to nie przeszkadza, szkoda mi kasy wydawać na jakies imprezy, bo na taką porządną trzeba wydać koło 150 zł na osobę, nas niestety na to nie stać:D
Brat chciał nas wyciągnąć na Sylwka do Zakopanego mówił ze nie musimy sie martwić o kase.. ale kurde może i bym pojechała jak bym dziecka nie miała a jednak to sylwester i nie mam serca w takim dniu podrzucać teściom dziecka... w koncu oni też mają prawo i chcą świętować... w sumie to będziemy świętować razem:)

Pewnie w tym roku moja kolej na bezalkoholowego sylwestra, u nas pewnie jak i u was też... zawszę jedna osoba musi być trzeźwa, ale tu chodzi tylko o Nadusię, różne wypadki chodzą po ludziach, a niech się nie daj boże coś stanie... to zawsze jest ktoś trzeźwy żeby pojechać samochodem....

Chociaż nie będę miała głupiej wymówki, jak by się jednak udało... i do sylwka bym zobaczyła te II kreski... to po prostu nie pije bo dyżur biorę na siebie:)

Katka kiecka dla mamy nie dla mnie:) U nas koszt sylwestra za parę to jakieś 600-700 zł, więc w tym roku raczej też się nigdzie nie wybieramy tylko spędzimy ze znajomymi u kogoś w domu(znając życie padnie, że u nas:p) :) A jaka u Ciebie dzisiaj temperatura? U mnie niby taka jak wczoraj, ale mierzyłam o 6:00 zamiast o 7:00 i ovu mi zaznaczyło zaburzoną, ale nie chce zmieniać, niech sobie będzie jak jest, jutro już będę mierzyła normalnie o 7:00 jak zawsze(no chyba, że mnie coś w nocy zaskoczy i się obudzę za wcześnie) :)

Katka kiecka dla mamy nie dla mnie:) U nas koszt sylwestra za parę to jakieś 600-700 zł, więc w tym roku raczej też się nigdzie nie wybieramy tylko spędzimy ze znajomymi u kogoś w domu(znając życie padnie, że u nas:p) :) A jaka u Ciebie dzisiaj temperatura? U mnie niby taka jak wczoraj, ale mierzyłam o 6:00 zamiast o 7:00 i ovu mi zaznaczyło zaburzoną, ale nie chce zmieniać, niech sobie będzie jak jest, jutro już będę mierzyła normalnie o 7:00 jak zawsze(no chyba, że mnie coś w nocy zaskoczy i się obudzę za wcześnie) :)

Proszę wkleiłam sygnature.

Ale czuję się typowo @!

Według mnie jak na razie jest dobrze:tak: wzrost jest, więc trzymam kciuki, żeby się utrzymał &&&! Bardziej okresowo to u mnie wygląda;-) Ale póki @ nie ma to się nie ma co nastawiać, bo objawy na @ i ciąże podobne:)

Bubles z tym właśnie że ja ostatni cykl miałam pierwszy po odstawieniu tabletek i nie bolał mnie wg brzuch, jakie było moje zdziwienie jak poszłam do kibla a tam @!!! a teraz mam takie bóle miesiączkowe jak brałam tabletki to przed @ tak miałam! Do tego doszły takie gazy że wż mi wstyd;/

reklama
Jak w zeszłym cyklu odstawiłaś to tamten cykl mógł być inny, bo jednak organizm się musi przestawić, nie chcę Cię nakręcać, ale trzymam kciuki, żeby jednak to nie były objawy na @;-)

EDIT: Przestawiłam mój suwaczek z 17.12 na 18.12, jak @ nie przyjdzie to w 13dpo większe szanse, że test będzie wiarygodny:)

Ostatnia edycja:
Do góry