pewnie, już podaję. Tylko to przepis z jakiejś gazety, ale nie wiem jakiej, bo jak któryś mi się spodoba, to przepisuję do swojego zeszytu. NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM
Potrzebne są nam wszystkie składniki na standardowe ciasto naleśnikowe, poza tym:
- pierś z kurczaka + jakaś przyprawa do kurczaka
- mrożony szpinak (ja kupuję w Biedronce; szczerze, to nigdy nie robiłam ze świeżego) - ja robię aż 500 g, bo lubimy dużo nadzienia w naleśnikach
- pół kostki masła
- 2-3 ząbki czosnku (zależy, czy lubimy)
- 3 łyżki śmietany 18%
- dodatkowo ser feta do smaku
no i teraz:
- kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy na patelni
- w garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy rozgnieciony czosnek, chwilę dusimy i zaraz dodajemy cały szpinak, dusimy 12-15 minut, dalej dodajemy śmietanę, pokruszony ser feta (około 20 dag), no i przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa; do całej masy dodajemy kurczaka i mieszamy
- nakładamy masę na gotowe naleśniki, zawijamy i na koniec posypujemy startym żółtym serem, ale niekoniecznie.
gotowe