reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

o cóż to za tusz za 9zł ? Ja kupuję w drogeriach takie po 20zł około , kiedyś kupowałam takie tańsze ,ale jak nieraz z lenistwa nie chciało mi się zmywać to potem mi tak sklejał rzęsy ,że mi wypadały razem z tym tuszem.
A fluid używałam lirene tak na jakieś okazje , ale jak zaczęliśmy się starać to podarowałam szwagierce resztę bo nie chciałam się smarować niczym w czasie ciąży poza kremem ewentualnie.

Kasia - no to chyba odżałuję i kupię tę emulsję wczoraj weszłam na stronę rossmana i podliczyłam ile mnie wyjdą kosmetyki dla dzidzi pi razy oko i wyszło mi 119 zł za wszystko.

Taka duża emulsja oilatum kosztuje 70 zł duża butelka :szok:, a ile się tego leje do kąpieli ?

reklama
Kobietka sa mniejsze butelki oilatum lub emolium(któres jest tansze) wiem bo Agacie kupowałam.

Kasia tez uzywam zielonego Iwostinu;-) Ale jak sie skoczny to kupie fioletowy bo ma lepsza konsystencje,a LISICE z tego co pamietam Iwostin uczula.
+

Tak emolium jest tańsze:tak: ja kupuję zawsze na all żel plus krem do smarowania. Moja ma azs także innych kosmetyków nie może niestety.

Domka to moze też ten fioletowy teraz spróbuję, o niebieski mi nie pasi..

Domka dobrze pamiętasz :)

Tusz w Rossmanie - firma Lovely, ten żółty. Świetnie podkreca rzęsy. I nie kruszy się.

Z emolientow polecam serię Dermedic Linum. Jest tańsza niż reszta i ma lepszy skład. Sama się nim myje.

Ten fioletowy to jest rzadszy niz zielony. Ale fajny bo miałam próbki,takze jak skonczy mi sie zielony to kupie fioletowy.

Moja miałą kiedys cos w stylu AZS ale chyba wyrosła juz. Chociaz ma jakies wysypki czesto,na lato tez jej jakis emolium kupie,bo po slonku i basenie,skóra jest sucha.

Ostatnia edycja:
Widzę temat kosmetyków:-) ja mam całą walizkę , cieni fluidow itp zawsze kręciła mnie praca kosmetyczki ale jakoś nigdy się za nią nie wzięłam mąż mnie namawia żebym zrobiła kurs albo studium to mi salon otworzy ale już to widzę nie dość że lata to jeszcze 2 dzieci więc kiedy czas na to znajdę? Ja uwielbiam fluid maybelliine minerał , i lirene , mam revlon, z avonu jakieś ale jak pisałam używam je rzadko od święta :-) korektor pod oczy krem BB i kredka :-) mój mąż nie lubi jak się maluje mocno a tusz najlepszy to max factor 2000calorie ale też mi podszedł z eveline fiberplast taki złoty świetnie podkreca i wydłuża rzesy:-)

Weszłyscię na mój temat :-) jeszcze choruje na porządny zestaw pędzli do makijażu taki ponad 20 pędzli :-) nie raz się przydają nie tylko mnie ale jak którąś z rodziny czy koleżanka chcą się pomalować:-) na nasz ślub zamówiłam kosmetyczkd matko wyglądałam jak trup :-( blada ze skosnymi oczami :-( na sesję sama się pomalowałam ;-)

Dzięki dziewczyny zapisałam sobie nazwy i poszperam gdzie mogę te emolienty dostać.

No ja z kosmetyków mam najwięcej cieni , mam taką sporą paletę i kilka pojedynczych i potrójnych , tusz , kredka i lakiery do paznokci , muszę dokupić pędzelki do cieni bo obecne są już zblazowane.

Witam :-)
ja już po pracy i po wizycie u dentysty:-)
Ja używam z Oriflame tuszu, ale się zastanawiam nad kupnem Regenerum do rzęs ;-) Z AVONu kiedyś miałam dużo kosmetyków, bo byłam konsultantką.
Uciekam myć okna i wieszać firanki.
Miłego weekendu Dziewczyny :*

Dziękuję za gratulacje :-)

Kobietka
, chyba możesz mnie dodać do zafasolkowanych :-) Zrobiłam betę i wyszła 614 mIU/ml i 1244 mIU/ml po 48h, czyli odrobinę ponad 100% przyrostu :-) progesteron tez ok 26,71 ng/ml :-) Wygląda na to, że dzidziuś prawidłowo się rozwija :-) Termin mam na 1 grudnia z ostatniej @ i 29 listopad z owulacji. Bardziej stawiam na 29 listopada, bo córkę też kilka dni wcześniej urodziłam :-)

Bellaa mam nadzieje, że też od razu uda Ci się zajść w ciążę, życzę Ci tego :-)

Zresztą wszystkim dziewczyną życzę szybkiego zafasolkowania i bezproblemowych ciąż :-) A przyszłym mamusiom zdrowych dzieciaczków i bezbolesnych porodów :-D

Co do kosmetyków, to ja wszystkich pobiję...tak "często" się maluję, że jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że ostatnio tusz kupowałam prawie 7 lat temu :-) Podkład chyba też. Jedynie błyszczyk w tamtym roku, szminkę ochronną, czy kremy i balsamy na bieżąco, bo mam suchą skórę. Dobrze, że chociaż mam taką urodę, że w sumie nie muszę się malować. Naturalnie czarne rzęsy, więc nie ma za wielkiej różnicy jak są pomalowane, a oblepionych grubo nie lubię. Choć ostatnio wypatrzyłam taki jeden tusz ekologiczny, z naturalnych składników, który ma wzmacniać rzęsy, tyle, że kosztuje aż 75zł. Ale jak tak często kupuje, to może się opłaca hahaha :-D

reklama
Do góry